Gebeliğe Hazırlık Yardım edin lütfen kafaya çok takıyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.282
22.008
348
Öncelikle herkese merhaba
Bu sene 20 günlük bir regl gecikmem oldu.Doktora gittim polikistikover gorunumu oldupunu söyledı ama yumurtalık boyutlarımın normal ve bunun patolojik olmadığını düşündüğünü söyledi. Hormon testlerim de normal çıktı şeker ve insülin direncim yüksek çıktı.Bu yüzden yeniden diyete başlıcam kilo vermenın birinci şart olduğunu söyledi.Ama ben korkuyorum çocuğum olmazsa diye açıkçası o 20 gunluk gecıkmeden sonra duzensızlık olmadı ama artık 1 gun bile gecıkse modum düşüyor benım çocuğum olmayacak diyorum.
Bu durumda olup hamile kalan var mı?

Şimdiden herkese teşekkürler.

ben varım :) aynı durumla ve hatta 2 ayda bir adet oluyorum..8 kilo verdim ve gebe kaldım..suyuna çubuk tarçın at insüline iyi geliyor ayrıca ekmek tatlı pirinç patates vs kes kuruyemiş ev yapımı yoğurt vs ile beslen yani paket gıdadan uzak dur yürüyüş ve spora başla..akşam erken yatıp sabah erkenden güne başla ..tamamdir :)) ben bunları yaptım..hı birde akşam 6 dan sonra meyve dahi olsa birşey yemedim asla

Merhaba
Endişe etme öncelikle rahat ol. Çünkü bu işlerde stres de çok önemli.
Benim pco su olan bir arkadaşım daha var ikimizin de şu an çocuğu var. Daha önce de çocuk sahibi olan pcolular tanıdım.
Ben ilk adet dönemimden beri pco luyum. Ergenlikten beri doktor kontrolündeyim yani.
Kilo verdiğim oldu kilo aldığım oldu. İnsülin direncim indi çıktı. Çünkü pco genelde insülin direncini beraberinde getiriyor.
Dolayısı ile glisemik indeksi yüksek şeylerden kaçınman lazım. Öncelikle kilo ver. Genelde doğum kontrol ilacını bırakınca ilk ay yumurtlama hemen oluyor ve o esnada hamile kalınıyor. Ama dediğim gibi sağlıklı hamilelik için kilo ver. Hamilelik sırasında da diyetisyene bir diyet yazdır ki insülin direncin çıkmasın.
Sevgiler.

Ya ben verdım geri aldım ki benimki düzenliyken birden 20 gun gecikmesi telaşlandırdı insülin direncim var evet ama zorr

Dogum kontrol hapı vermedi hormonlarım normal çıktı sadece kilo vermem gerektiğini söyledi endokrinologa gittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…