Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O da muhtemelen korkunun uzerine git der bana bense bunu denedim. Ayrica eşim pek anlamiyo beni bu konuya sıcak bakmaz. Abartiyosun falan diyo .bu kadar vahim se durum uzman yardimi almaniz gerekiyor galiba
daha once bu yuzden tedavi olmus yani uzma, gormus biri olsa size yardim ci olurduO da muhtemelen korkunun uzerine git der bana bense bunu denedim. Ayrica eşim pek anlamiyo beni bu konuya sıcak bakmaz. Abartiyosun falan diyo .
Facebook kullanmiyorum canım baktım ama faydalı birşey bulamadimdaha once bu yuzden tedavi olmus yani uzma, gormus biri olsa size yardim ci olurdu
facebbok da falan bununla ilgili sayfa yokmu bakdinmi,
Çok teşekkurler yorum için evet ilk eve getirirken kafesin tutma yerinden tutup taşidim bu bile büyük ilerlemeydi benim icin daha sonra bir koşeye koyduk onu ve izlemeye basladim cok keyif aldim ayrica tabi üzuldum onun icin cunku o da alışma surecinde ve uzgun arkadaslarindan ayrildigi icin 4 -5 saat oldu alalı yemedi icmedi ötmuyo bile sadece kuş sesi acarsak otüyo. Hem onu gözlemledim hem daha yakın olmak istedim ve eşimle birlikte elimizi kefese soktuk sırtına dokundum tabi hareket edince ürküyorum ve hep gagasi yada tırnaklariyla bana zarar vercekmis gibi geliyo ne sacma dimiHemen salmasaydınız keşke
Önce kafese belli bir uzaklıktan bir süre onu gözlemleyin
Hareketlerine bakın
Ani hareket ediyor mu
Kafes içinde uçuyor mu bunlar sizi korkutuyor mu bunlara bakın
Sonra kendinizi hazır hissettiğinizde mesafenizi azaltın
Ama bu günler alabilir
Bi günde değil yani
Her gün kafese biraz daha yaklaşın
Kafesin iyice yakınına gelebilecek kadar korkmadığınızda elinizi kafesin tellerine koyun dışarıdan
Hiç kıpırdamadan 10-15 dk durun
Bu hem size hem kuşa iyi gelen bişey
O da sizden korkuyo çünkü
Sonraki günler elinizi kapıyı açıp kapıya koymayı deneyin
Sonra kafese sokmayı deneyin hareketsiz dursun eliniz
Parmağınıza binmesine izin verin
En son artık kuşun size zarar vermeyeceğini düşündüğünüz zaman kuşu evde salın
Zaten kuşlar ilk geldiklerinde 15 gün kadar kafesten çıkarılmamalı
Yoksa deli gibi ordan oraya uçar etrafı bilmediğinden
Kendine de zarar verir
Ama 15 gün kafeste tutarsanız o da odaya ve size alışacaktır
Kafesi ne çok aşağıya ne de çok yukarıya koyun bi masanın üstünde dursun
Yerini değiştirmeyin
Size de ona da bu alışma süreci iyi gelecektir
Çok teşekkurler yorum için evet ilk eve getirirken kafesin tutma yerinden tutup taşidim bu bile büyük ilerlemeydi benim icin daha sonra bi koşeye koyduk onu ve izlemeye basladim cok keyif aldim ayrica tabi uzuldum onun icin cunku o da alisma surecinde ve uzgun arkadaslarindan ayrildigi icin 4 -5 saat oldu alalı yemedi icmedi ötmuyo bile sadece kuş sesi acarsak otüyo. Hem onu gözlemledim hem yakın olmak istedim daha eşimle birlikte elimizi kefese soktuk be sırtına dokundum tabi hareket edince ürküyorum ve hep gagasi yada tırnaklariyla bana zarar vercekmis gibi geliyo ne sacma dimisonra kafesten cıktı ve uzerime kondu direkt normalde de oyledir hayvanlardan korktugum icin sanirim hep uzerime uzerime gelirler .kafesten çıkrıktan sonra uzerime konunca ona zarar vermemek icin onu korkutup kendimden uzaklaştırmamak için ani hareket etmemek için kasıldım ve boynum tutuldu halen daha acıyo eşimle paylasiyorum kucuk bir cocukmusum gibi bakiyo bana dalga gecer gibi sirf bu yuzden bu aksam bana zindan oldu ne bileyim özguvenim hepten yerlerde gibi uzun oldu biraz ama okuduysaniz tesekkur ederim
Umarim oyle olur.Cok iyi geldi yorumunBu bir fobi
Eşiniz kendi çapında dalga geçse de anlayamadığı için öyle davranıyordur
Ben de örümcekten korkarım mesela
Ufacık örümcek üstüne bassam ölür ama çığlık atarım falan görünce uzakta bile olsa :)
Siz hiç acele etmeyin kendinize süre verin
Kuşun da 4-5 gün ses çıkarmaması normal. Kuş sesi açmayın siz arada seslenin konuşun size alışsın. Ayna koymayın kafesine konuşmayı öğrensin istiyosanız.
Çok muhabbet kuşum oldu
İlk geldiklerinde hepsi şoka giriyolar
Sonra yeni yuvalarına aşık oluyorlar zaten
İlk günden üstünüze konuyosa demek insancıl
Bu iyi bişey :)
Yine de bi kaç gün salmayın ki ortama alışsın
Annem çok korkardı ama eve kuş aldıktan sonra ilk bi kaç ay ödü patlasa da ona konuşmayı öğreten de elinden besleyen de gagasından öpüp omuzunda gezdiren de annem oldu sonra :)
Sana da öyle olur eminim ki