• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin kızlar

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhaba kızlar.2 haftadır anlam veremedim şeyler yaşıyorum bana yardım edin.herşeyden korkuyorum.mesela bir korku filminden hayatım zindana dönebiliyor.şöyle örnek veriyim mesela halka filmindeki çocuktan korkuyorum,sonra 8 yaşındaki yeğenimden korkar hale gelebiliyorum.sürekli insanlardan korkar hale geldim sizce bu nedir benim gibi korku yaşayan var mı?ikinci sorumsa şu nette okuduğum şeylerden çok çabuk etkilenip acaba bende günü yaşarmıyım diye kafaya takıyorum korkuyorum.kafamdan atamıyorum.ne oluyor kızlar bana :(

Canım Kaygı bozukluğu gibi görünüyor.Bir psikoluğa görünmende fayda var.Yani en azından ilerlemeden önlem almış olursun.

Canım Kaygı bozukluğu gibi görünüyor.Bir psikoluğa görünmende fayda var.Yani en azından ilerlemeden önlem almış olursun.
Cevabın için çok teşekkür ederim canım.kaygi bozukluğunda geçirilen ataklar sebebi yokken mi oluyor?bende hep sebebi olan şeyler.aklima kötü bişey geliyor kafamda korku oluşuyor sonra resmen panik atak gibi atak oluyor

Cevabın için çok teşekkür ederim canım.kaygi bozukluğunda geçirilen ataklar sebebi yokken mi oluyor?bende hep sebebi olan şeyler.aklima kötü bişey geliyor kafamda korku oluşuyor sonra resmen panik atak gibi atak oluyor
Canım zaten sebebi olan şeylerden oluşuyor kaygı bozukluğu.Daha önceden yaşanılan sıkıntılı durumlarıda göz ardı etmemek lazım.Nede olsa kök salmamış hiç bir şey büyümez.Aslında çok takıntılı olmaya başlıyor insan.Bu durumda kaygının oluşmasına sebep oluyor.

Canım zaten sebebi olan şeylerden oluşuyor kaygı bozukluğu.Daha önceden yaşanılan sıkıntılı durumlarıda göz ardı etmemek lazım.Nede olsa kök salmamış hiç bir şey büyümez.Aslında çok takıntılı olmaya başlıyor insan.Bu durumda kaygının oluşmasına sebep oluyor.
Aynen öyle canım işte tam beni ifade ettin. Eskiden korkmadığım şeyleri şimdi düşününce çok korkup takıntı yapıyorum.okudugum şeylerden yada haberlerden korkup kendimdede ya olursa diye korkuyorum :( ilaçsız anlatamam mi kendim bunu

Aynen öyle canım işte tam beni ifade ettin. Eskiden korkmadığım şeyleri şimdi düşününce çok korkup takıntı yapıyorum.okudugum şeylerden yada haberlerden korkup kendimdede ya olursa diye korkuyorum :KK43: ilaçsız anlatamam mi kendim bunu
Canım psikolog ilaçsız bakıyor.Konuşarak düşünce biçimini değiştirmende yardımcı oluyor.Psikiyatri ise ilaç yazıyor.Eğer çok büyük atakların olmuyorsa psikoloğa git.Psikolog gerek duyarsa seni psikiyatriye yönlendirir.

Canım Irvin Yalow internette bak istersen anksiyete bozuklukları kitabı var.Tavsiye ederim.Muhakkak al oku.

Canım psikolog ilaçsız bakıyor.Konuşarak düşünce biçimini değiştirmende yardımcı oluyor.Psikiyatri ise ilaç yazıyor.Eğer çok büyük atakların olmuyorsa psikoloğa git.Psikolog gerek duyarsa seni psikiyatriye yönlendirir.
Anladım canım.kafamda kurmaktan yoruldum inanki.sizofren mi oldum diye bile korktum.cok korkak ve cesaretsiz biriyim.eskiden korku film izlerdim ama korkmazdim şimdi o filmler aklıma gelince ya o şeyler banada olursa diye korkuyorum. Eşimden bile korktum geçen :(

Canım Irvin Yalow internette bak istersen anksiyete bozuklukları kitabı var.Tavsiye ederim.Muhakkak al oku.
Canım eğer bende kesin bu rahatsızlık varsa araştırıp öğrenirim.simdi ne okusam etkileniyorum cesaretim yok.baska ne olabilir acaba bendeki takıntı hastalığı olmasında

Canım eğer bende kesin bu rahatsızlık varsa araştırıp öğrenirim.simdi ne okusam etkileniyorum cesaretim yok.baska ne olabilir acaba bendeki takıntı hastalığı olmasında
Canım korkacak bir şey yok.Kitap sadece tedavi amaçlı.Ama benim o kadarında cesaretim yok diyorsan mutlaka psikoloğa git.En azından biraz rahatladıktan sonra istersen kitabıda okursun.Ama inan ki bu konular çok önemli erteleme.Ayrıca korkma şizofren falanda değilsin.Hatta panik atak bile değilsin.Muhtemelen anksiyete olabilir.

Canım korkacak bir şey yok.Kitap sadece tedavi amaçlı.Ama benim o kadarında cesaretim yok diyorsan mutlaka psikoloğa git.En azından biraz rahatladıktan sonra istersen kitabıda okursun.Ama inan ki bu konular çok önemli erteleme.Ayrıca korkma şizofren falanda değilsin.Hatta panik atak bile değilsin.Muhtemelen anksiyete olabilir.
Çok sağol Canım.dediğin kitaba baktım şimdi netten.hasta olmayanlar bile okuyunca hayatımız değişti diyorlar.en yakın surede alcam Canım.okudugum şeylerden etkilenince içimde ürkeklik oluştu.en kötüsüde ne anneme nede eşime bu durumu anlatamıyorum üzülürler diye.içimde yaşıyorum herşeyi doldum iyice.şizofren olmaktan ödüm kopuyor :( inan aksiyeteye bile şükür ederim kafamdaki korkulardan sonra canım

Çok sağol Canım.dediğin kitaba baktım şimdi netten.hasta olmayanlar bile okuyunca hayatımız değişti diyorlar.en yakın surede alcam Canım.okudugum şeylerden etkilenince içimde ürkeklik oluştu.en kötüsüde ne anneme nede eşime bu durumu anlatamıyorum üzülürler diye.içimde yaşıyorum herşeyi doldum iyice.şizofren olmaktan ödüm kopuyor :KK43: inan aksiyeteye bile şükür ederim kafamdaki korkulardan sonra canım
Sen al kitabı oku canım.İnan korkacak bir şey yok.İstersen yine yazarsın burdan konuşuruz.Kendini yalnız his etme.Beynini meşgul edecek faaliyetler bul.Bol bol açık havada yürüyüş yap.Mutlaka kendine bir hobi edin ve dikkatini o hobiye ver.

Sen al kitabı oku canım.İnan korkacak bir şey yok.İstersen yine yazarsın burdan konuşuruz.Kendini yalnız his etme.Beynini meşgul edecek faaliyetler bul.Bol bol açık havada yürüyüş yap.Mutlaka kendine bir hobi edin ve dikkatini o hobiye ver.
Tamam canım çok sağol Allah razı olsun senden.kesinlikle hobi şart cidden.kendimi dinlemezsem geçer belki bu düşünceler.

Canım anksiyetede birden fazla korku aynı anda yaşanabilir.Aslında buna korku demekte çok doru olmaz.Endişe demek daha doğru olur.Mesala asansörde kapalı kalma korkusu,fare korkusu,örümcek korkusu,avm kalabalık toplu yerlerden korku,topluluk önünde konuşamama korkusu v.s uzatılabilir örnekler.Bazen bir kişi bu korkuların hepsini aynı anda yaşayabilir.

Back