Yardım edin kızlar sizce bunlar nedir?

_ferdici_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
2.685
0
rdw 16.4 yüksek
mcv 65.9 düşük
mch 21 düşük
hgb 12.7 normal bunlar benim 4 ay demir ilacı kullandıktan sonraki tahlil sonuçlarım doktor demir eksikliği ve akdeniz anemisi arasnda kaldı demir düşük olduğu için akdeniz anemisi testi doğru sonuç vermeyebilirmiş o yüzden demir tedavisi verdi ama öncelikle bunun nedenini araştırmak gerekmez mi sonuçta ben et yumurta yemeyen biri deilim sürekli yiyorum süt et yumurta peynir sebze ama doktor hiçbişi demeden ilaç verdi her ay gidip kan veriyorum hmm... diyo tekrar veriyo sizce nedirr bilgisi olan varmı?? yardım edin bu arada akrabalarımda akdeniz anemisi olanda varmış yeni öğrendim!!!

Bunlardan ziyade Ferritin kaç çıktı? MCV yani alyuvar çapının düşük olması akdeniz anemisi sayılabiliyor. Min değer 82 diye hatırlıyorum. Bunlar istatistiki veriler olduğu için doktorlar da adam gibi karar veremiyor. Güven aralıklarına güvenmiyorlar çünkü alınan örneklemler dünyaya genellenemeyecek kadar şaibeli oluyor. Bir şey söylemeden takibe almış çünkü kendi de dediğiniz gibi karar verememiş. Çok düşük değil sizinki ama. MCH de keza alt sınır 27, önemli bir düşüklük yok. RDW ise alyuvarların dağılım hacmi oluyor. Bende hep yüksek çıkar. Tek başına yüksek olması bişey ifade etmez ama MCV nin düşüklüğüyle beraber yüksek olması kansızlık habercisi olabiliyor. Annenizde ve babanızda taşıyıcılık var mı? Bu arada doktor değilim.

hgb: 11.7
hct: 37
mch:20
mcv:64
rdv 13 normal çıktı
ferritinde 6 çıktı
son değerler bunlar 4 ay daha kullanıcam öyle tekrar gdicemmm oy oyyy:)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…