• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardım edin kızlar bebeğimi biberona nasıl alıştırabilirim.....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

month

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
5.004
64
358
İstanbul
kızlar bi türlü tutmuyo oğlum biberonu 6.ayını bitimesine 12 gün var ve eskisi gbi emmiyo uyurken alıyorum 5,6kere çekip bırakıyo oda gece 1defa geceri devam maması vermek istiyorum ama biberonu tutmuyo bugün su koydum verdim tutmadı rezene çayı koydum yine tutmadı sabah açık çay koydum nasıl olduysa 5,6 kere çekti bıraktı ilk kez ozaman vermiştim bugün devam mamasıda koydum yine tutmadı 3 buçuk aylıkkende denemiştim ozamanda tutmamıştı az önce uyurken denedim yine tutmadı chicconun kauçuk biberonunla veriyorum ama olmuyo deli olucam nasıl alıştırıcam biberona yardım edin kızlar:14:

Son düzenleme:
kolay gelsin canım benim bebeğimde uyanıkken biberon tutmuyor uyurken veriyorum bende mecburen ben nukun biberonlarını kullanıyorum damaklı bu biberonlar. birde onu dene bakalım.ilk başta bende chicco kullanıyordum.sonraları onu emmemeye başladı nuka geçtim mecburen .

benimki de gozleri acikken mumkun degil biberonu agzina sokmuyor. 6 ay olmus artik. biskuviyle koyulastirip kasikla vermeyi denedin mi?

ben de oğlumu alıştırana kadar akla karayı seçtim. aldığım biberon başlıklarının haddi hesabı yok. chicconun kauçuğunu tutturdum ama 20 gün filan uğraştım. çalıştığım için sütümü sağıp veriyordum, aç bıraka bıraka alıştırdım ben. kolay gelsin ama çok da zorlama sabırlı ol elbet bir gün tutacaktır. çok ağlatmadan oynaya oynaya ver.

ben de oğlumu alıştırana kadar akla karayı seçtim. aldığım biberon başlıklarının haddi hesabı yok. chicconun kauçuğunu tutturdum ama 20 gün filan uğraştım. çalıştığım için sütümü sağıp veriyordum, aç bıraka bıraka alıştırdım ben. kolay gelsin ama çok da zorlama sabırlı ol elbet bir gün tutacaktır. çok ağlatmadan oynaya oynaya ver.

cnm bende chicconunkini veryorum tutmuyo aç bırakıp öyle denedim ama çok çok ac olması lazım galiba

benimki de emzige alismamisti. parmak emiyor simdi. simdiki biberonu 1-2 hafta daha dene derim hemen degistirme. yadirgadigi icin daha zor olur alismasi. alismazsa silikon emzikli nuby'nin anne memesine benzeyen bir biberonu var. onu da deneyebilirsin. ama dedigim gibi her seferinde baska bir biberon emzigi girerse agzina daha da zor olabilir alismasi. insallah alisir bir an once! yoksa alistirma bardaklarini denersin. belki bardaga da kolay gecer boylelikle. sonucta biberonu bir de biraktirma problemi var. 4 yasinda hala biberondan icen cocuklar da var. bir de boyle bakmak lazim

benimki de emzige alismamisti. parmak emiyor simdi. simdiki biberonu 1-2 hafta daha dene derim hemen degistirme. yadirgadigi icin daha zor olur alismasi. alismazsa silikon emzikli nuby'nin anne memesine benzeyen bir biberonu var. onu da deneyebilirsin. ama dedigim gibi her seferinde baska bir biberon emzigi girerse agzina daha da zor olabilir alismasi. insallah alisir bir an once! yoksa alistirma bardaklarini denersin. belki bardaga da kolay gecer boylelikle. sonucta biberonu bir de biraktirma problemi var. 4 yasinda hala biberondan icen cocuklar da var. bir de boyle bakmak lazim

evet cnm haklısın bende öyle düşündüm bu biberonu almayan çocuk baska biberon da almaz alan ise bakkaldan alınanı bile alır

benimde bebiş şapur şupur emiyo parmağını parmağını incelticek üzülüyorum parmağını emerken uykuda biberonu veriyorum hemen yine tutmuyo yada alıp emzireyim diyorum emmiyo ama parmağını emiyo

uyuyorsa hic uyandirma o zaman yazik. ac diye degil, uykuya dalmak icin emiyordur parmagini hem memeyi hem de biberonu reddediyorsa. gunduzleri kasik mamalariyla takviye yaparsin gece yeterince sut almadigindan endiseleniyorsan.

benim bebeğimde çok zorlanmıştı biberon alırken,
4 aylık olduğunda işe başlamama 2 hafta kala denedik almadı,açken,tokken her türlü denedik ama çığlık çığlığa ağlıyordu.
ben çözümü her gün aynı saatte 10-20 cc sağıp veriyordum bu şekilde hallettik.
ilk birkaç gün almadı sonra 1 kere 3 kere 5 kere çekti bıraktı ve sonunda tuttu çok şükür.
hergün aynı saatte verince alabilir denemenizi tavsiye ederim.

benim bebeğimde çok zorlanmıştı biberon alırken,
4 aylık olduğunda işe başlamama 2 hafta kala denedik almadı,açken,tokken her türlü denedik ama çığlık çığlığa ağlıyordu.
ben çözümü her gün aynı saatte 10-20 cc sağıp veriyordum bu şekilde hallettik.
ilk birkaç gün almadı sonra 1 kere 3 kere 5 kere çekti bıraktı ve sonunda tuttu çok şükür.
hergün aynı saatte verince alabilir denemenizi tavsiye ederim.

sağol tatlım bunuda deniyim bakalım inşallah tutar

Back