yardım edin bebegim göbek fıtıgı olabilir mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi aynur-mart
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

aynur-mart

Ziyaretçi
şu an bebegim 50 günlük ve neredeyse hiç aglatmadıgım halde bugün fark ettim ki göbegimde bir boşluk oluşmuş biraz dokununca ses çıkıyor ve göbegi biraz dışarı çıkık.ya çok korkuyorum acaba göbek fıtıgı falan olabılır mı?

canım belirtilerini bilemiyorum ama bildiğim kadarıyla eğer göbek fıtığı ise bile 1 yaşına kadar geçermiş canını sakın sıkma ayrıca ilk bebişini kontrole getirdiğinde doktoruna sorarsın allah bebişine sağlıklı uzun ömürler versin

GÖBEK FITIĞI (HERNİ)

Göbek fıtığı olan bir bebekte , bebek ağladığı, öksürdüğü ya da gerindiği zaman göbek deliği çevresinden dışarı doğru şişen yumuşak bir çıkıntı dokusu vardır.

Doğumdan önce tüm bebeklerin kan damarlarının göbek kordonuna ulaşmak için geçtiği bir delik vardır. Bazı durumlarda (beyaz bebeklere kıyasla siyah bebeklerde) bu delik doğumdan sonra tamamen kapanmaz.

Sorun göbek deliği çevresindeki halkayı bir araya getirememekten doğmaktadır. Sonuçta az bir miktar bağırsak göbek deliğinden dışarı kayar.

Diğer fıtıkların aksine göbek fıtığının tehlikesi çok azdır.

Bebek altı aylık olmadan önce ortaya çıkanların çoğu bebek bir yaşına girdiğinde yok olur. Fıtık gittikçe daha büyümedikçe çocuk beş yaşına girene kadar zamanla iyileşmedikçe veya herhangi bir engel oluşturmadığı sürece ameliyat nadiren gereklidir.

Göbek fıtığı göbek deliği etrafındaki halkanın ortaya toplanamamasından dolayı oluşur. Bu durum öksürme , gerilme ve ağlama esnasında daha da dışarı çıkan yumuşak bir çıkıntı ortaya çıkmasına neden olur.

DİKKAT: Bu tip kitle görüntü açısından endişe yaratırsa da tıbbi açıdan problem çıkarmaz . Küçük delikler birkaç ayda iyileşirken ,büyük deliklerin iyileşmesi iki yıla kadar sürebilir.

Bel sargıları , yara bantları ve yapışkan uçlu bantlar güncelliğini kaybetmiştir ve etkili olmayan yöntemlerdir. Ayrıca deriyi tahriş edebilirler.

“En iyi tedavi hiç tedavi etmemektir!!”
Göbek fıtıklarını ameliyatla düzeltmek basit , güvenli bir yoldur ,fakat yalnızca anneyi ve babayı rahatsız eden büyük yada büyümekte olan delikler için geçerlidir.

Ancak ;
• fıtık içeri itildiğinde içeri girmiyorsa ,
• aniden büyümeye başladıysa ,
• hassaslaşırsa ,
• bebek ağlayınca fırlıyor ve
• bebekte kusmaya neden oluyorsa doktora başvurun.

Göbek düşmeden önce geçici olarak dışarı fırlayan göbeği fıtıkla karıştırmayın. Fıtık bebek ağladığında dışarı fırlar, göbek fırlamaz.

alintidir

şu an bebegim 50 günlük ve neredeyse hiç aglatmadıgım halde bugün fark ettim ki göbegimde bir boşluk oluşmuş biraz dokununca ses çıkıyor ve göbegi biraz dışarı çıkık.ya çok korkuyorum acaba göbek fıtıgı falan olabılır mı?

arkadasim yazdigim belirtiler sanirim sizde yok

gobek fitiginin aglamkla ne ilgili var onuda anlamadim

agladigi icin falan gobek fitigida olmaz

iyi gunler

dr a götür bence ama insallah birsey degildir canim ya yinede dikkat et
iyi günler

Yegenimde vardi gobek fitigi,doktor gobegine denk gelecek sekilde bozuk para koyup yapistirmisti bantla ve bizede surekli ayni seyi yapmamizi soylemisti,ablam aylarca oyle yapti ve gecti fitik,doktorun onerisiydi bu yanlis anlasilmasin.....yanliz parayi once sabunla guzelce yikayip dezenfekte etmek gerekiyor...

evet kızlar doktora götürdüm oğlumu dun.göbek fıtıgıymış ama korkulacak gibi önemli bişey degilmiş 1-2 yaşına kadar kendi geçermiş ve agrısı sızısı da olmazmış bu arada doktor kesinliklr para yada benzeri şeylerle kapatmayın kendisi geçecek diyede ekledi.

Merhabalar🌺kizim 24günlük hala gobegi düşmedi.saglik ocaginda her hangi bir enfeksiyon olmadığını söylediler.1 haftada dha dusmesse cocuk doktoruna goturmemi söylediler.ilk kontroldede hafif fıtık oldugunu ama zamanla gececegini söylemişti doktor.bu sekilde bebeginde göbek fıtığı olup zamanla gecen var mı?bu sekilde gec dusmeside normal mi sorarmisiniz lütfen.isimsiz olursa sevinirim.simdiden tesekkurler.

Back