mbundan 3 yıl önce annem babamın onu aldattığını öğrendi.o gün çok kötü bi kriz geçirdi.daha sonra bu hastalğı devam etti.15 günde bir kriz geçirmeye başladı.kriz halinde : ağlama titreme kendinden geçme durumları oluyordu.ilaçla tedaviye başladı.son bir senedir o krizler geçti.fakat çok şiddetli başağrıları oluyo.migren değil.gitmediğimiz doktor kalmadı.en son bir hafta önce hastanaye yatırdık annemi.şiddetli öksürük nefes daralması,halsizlik sikayetleriyle.doktor astım dedi.ama ben astım olduna inanmıyorum.panik atak hastalığının bütün belirtileri annemde var.sürekli ölcem ben nefes alamıyorum,göğsümde bişey var deyip duruyo.hiç bi yere gitmek istemiyo.sürekli düşünüyo.(babamla aralarında sorunlar var).bugüne kadar hep ilaçla tedavi olmayı denedi. ama geçmedi.pisikoterapistten randevu almayı düşünüyorum.sizce faydası olurmu.yani tedavi yönetmi nasıl onuda bilmiyorum.terapi de neler yapılıyo faydası olurmu.lütfen yarım edin kardeşlerimin ve benim piskolojimiz bozulmak üzere ne yapacağımızı şaşırmız durumdayız.
terapide neler yapılıyo eğer faydası olcaksa hemen randevu alcam..
Anneniz yaşadığ travmayı aşamamış. Orada fixe olmuş. Kullandığı ilaçlar sıkıntıyı baskılamıştır. Ama travmayı ilaçlar tedavi edemez. Travmayı tedavi edip, travma nedeniyle oluşan sıkıntıları aşabilmek için mutlak bir psikologa başvurarak bir süre düzenli psikoterapi almalı. İnsanlar yaşamda psikolojik destekle çok ciddi travmaları aşabiliyor.
İhmal etmeyin, annenizi en kısa zamanda yakınınızda bulunan bir meslektaşıma götürün.
İyiliklerle,