Lise Yorum ve Soruları Yardım edeRmisiniz ? Hangisi daha iyi ?

ChiRKinsHeyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
55
0
Ya ben bi türlü karar veremedim. O kadar cok hayalim varki yani sözeldeki neredeyse bütün bölümleri okumak istiyorum. Hepsi bana cazip geliyo hiç birini secemedim :KK43:

Fotografçılık
Radyo-tv-sinema
rehberlik ve psikolojik danısmanlık

arkeoloji ve sanat tarihi
Gazetecilik
halkla ilişkiler ( bunun iyi oldugunu söylüyor herkez aslında bnm pek içime sinmiyo ama )

Bunların arasından en iyisi hangisi sizce. ? İş bulma olanakları , kazandırdıgı ücret vs lütfen yardım edin çok kararsız kaldım elimde olsa hepsini okucam:KK70:

bence rehberlik ve psikolojik danışmanlık en iyisi geleceğin mesleği artık herkesin bir danışmana bir psikoloğa ihtiyacı oluyor, olacak da ve tahmin ettiğim kadarıyla bu bölümün puanı hepsinden yüksek.

Ya ben bi türlü karar veremedim. O kadar cok hayalim varki yani sözeldeki neredeyse bütün bölümleri okumak istiyorum. Hepsi bana cazip geliyo hiç birini secemedim :KK43:

Fotografçılık
Radyo-tv-sinema

arkeoloji ve sanat tarihi
Gazetecilik
halkla ilişkiler ( bunun iyi oldugunu söylüyor herkez aslında bnm pek içime sinmiyo ama )

Bunların arasından en iyisi hangisi sizce. ? İş bulma olanakları , kazandırdıgı ücret vs lütfen yardım edin çok kararsız kaldım elimde olsa hepsini okucam:KK70:

rehberlik ve psikoloji okursan okulda ve dershanede öğretmenlik yaparsın....rehber öğretmen olursun...gazetecilik özgür ruh taşıyanlar için.gecesi gündüzü belli olmayan...bir iş..en iyi cevabı sen vericeksin geleceğini düşünerek ve yapmak istediğin mesleği seçerek..unutma insan sadece sevdiği bir işi yaparsa mutlu ve başarılı olur.

evet olay sende bitiyor, mesela arkeoloji ve sanat tarihinde nerede eskiden kalma parçalar oraya koş kalıntılarla uğraş kısaca iğneyle kuyu kaz bence zor bir iş, radyo-tv-sinema dalında iş bulmak zor olsa gerek çok fazla ilgilenen var bu dalla, gazetecilikde masal perisinin dediği gibi geesi gündüzü olamayan bayan için zor bir meslek, halka ilişkilerde de iş bulmak artık zor ben olsam puanım da yetiyorsa tereddit etmeden rehberlik psikolojik danışmanlık okurum

rehberlik ve psikolojik danışmanlık daha ii zannedersem ama tabi burda kimin ne söylediği değil senin istediğin meslek çok önemli çünkü istemeyerek yapacağın bir iş seni mutlu etmez fakat biraz daha düşünüp hangi meslekte olmayı istiyorsan ona karar kıl daha sonra pişman olmamak için kendi istediğin alanda oku

Bence en iyisi bu. Neden dersen Radyo-tv-sinema, arkeoloji, ve sanat tarihi bitirip işsizlik çekmiş arkadaşlarım var iş alanı bence çok geniş değil.

canım kesinlikle rehberlik ve psikolojik danışmanlık derim be. diğer bölümleri okumuş olupt yıllardır bekleyen arkadaşlarım var malesef:KK43: ama reh.ve psi dan. önü çok açık

Radyo TV mezunuyum. Sana şunu söyleyebilirim. Dersleri çok zevkli. Okurken eğleniyorsun. Ne bileyim bir ders sadece film izleriz mesela onun hakkında çekim teknikleri senaryosu vs konuşuruz. Başka bir ders radyo odasında sırasıyla djmişsin gibi geçer program yaparsın, senaryo yazarsın, kısa film çekersin bunlar hep ödev zaten. Hele ki okurken stajyer olarak part time bir tv de çalışırsan çok çok güzel olur. Ama bir de işin kötü yanı var. Eğer torpilin yoksa ortada kalrsın. Torpilsiz girmen için de 2 dil bimen, bilgisayar programların, diksiyonun çok iyi olmalı. Ben torpille yaptım stajımı iş içinde ünlü bi gazetecinin yanında çalıştım ayrıldım, şimdi başka bi iş için bulmuştuk ama olmadı şimdi kaldım ortada çünkü ben önlisans mezunuyum ve ingilizcem az. O yüzden di kursuna gideceğim. Yani mezun olunca derlerin bitmiyor. Ama basın kartının verdiği haz mükemmel. En basiti ben bu yaz çalışmadığım halde basın kartımla konser konser gezdim. Yer sorunun yok vs...

X