• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edermisiniz? antropoloji....

gizemsemacan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
26
0
36
İstanbul
merhaba ben bu yıl sınava girdim ve tercihlerim arasında ist. uni. antropoloji tutacak gibi görünüyor bölümü çok sevdim bana uygun ama iş imkanının fazla olmadığını okudum... yatay geçiş ya da çift anadal yapmayı düşünüyorum çünkü okuldaki derslerde daha başarılıyım bir daha hazırlanmak istemiyorum böyle bir bölümden bunu deneyen oldu mu ya da yatay geçiş veya çift anadalın zorluklarını yazarmısınız yardımcı olursanız sevinirim...

İst. Üniv. Antropoloji Mezunu İş Arkadaşım Vardı..
Benim Çalıştığım Departmanın Müşteri Temsilciliğini Yapıyordu..

İş Alanı Biraz Dar..

yatay geçiş ve çift ana dal konusunda her üniversitenin farklı kuralları var...
mesela eskişehir osmangazi üni de okuyan bi tanıdığım
istatistik bölümüne yerleşmişti
ilk yıl sonunda bölümler arası yatay geçişle matematik bölümüne geçti
sonra da elektronik müh te çift ana dala başladı

ben uludağ üni de okuyorum
çift ana dal imkanı çok zor.hem kontenjan çok az hemde dersler çakısıyo bir sürü zorluk çıkarıyolar
yapabilen çookk nadir...
birde her istediğin bölümde yapamıyosun...
mesela çevre müh okurken endüstri ve elektronikte çad yapmana izin vermiyolar
tekstil ve makinede yapabiliyosun... birde çad için hiç bir dersten kalmamış olman gerekiyo...
bölümler arası yatay geçiş ise fazlasıyla zor
ama yapan çok yakın bi arkadaşım var o yıl bölüm birincisi oldu ve sansına o sene endüstri müh e ondan yüksek gano yla basvuran yoktu öyle işte
okulun sayfasında koşullar yazıyodur
ama orda bile yeterli bilgiyi bulamıyosun
öğrenci işleri ise hiç bsy bilmiyor bu konularda

ist uni. de olucak dediğim ve bütün kuralları indirdim okudum fakat gerçekten de yeterli bilgi yok benim istediğim ya antropoloji ve psikoloji çift anadal yapmak ya da psikolojiye geçiş yapmak bu iki bölümün de ortak dersleri çok fazla o yüzden dersler konusunda sıkıntı olucağını düşünmüyorum bakalım umarım olur teşekkürler.

merhaba ben bu yıl sınava girdim ve tercihlerim arasında ist. uni. antropoloji tutacak gibi görünüyor bölümü çok sevdim bana uygun ama iş imkanının fazla olmadığını okudum... yatay geçiş ya da çift anadal yapmayı düşünüyorum çünkü okuldaki derslerde daha başarılıyım bir daha hazırlanmak istemiyorum böyle bir bölümden bunu deneyen oldu mu ya da yatay geçiş veya çift anadalın zorluklarını yazarmısınız yardımcı olursanız sevinirim...

bende yazdım antropoloji büyük ihtimal gelecek merak ettigim bişey var şimdi antropoloji okuyorum yalnız okuduğum okulda psikoloji bölümü yok peki ben yine de psikoloji bölümünden çift anadal yapabilir miyim?

merhaba gizemsemacan. ben bu yıl sınava girdim ve tıpkı senin istediğin gibi istanbul üniversitesi antropoloji okuyup psikoloji ile çift anadal yapmayı istiyorum. geçen zamana bakarsak şimdi o bölümde okuyor olman gerek. bana anlatır mısın acaba istediğin şey oldu mu, olduysa nasıl oldu? şimdiden teşekkürler.

maalesef özel mesaj gönderemiyorum. şu an antropoloji bölümündeyim. ama henüz çap yapılmıyor ilk sene sonunda, ancak not ortalaması gerektiği için. sen ne sorucaktın?

ama yapılabiliyor değil mi antropolojiden psikolojiye çap? o konuda sıkıntı yok yani? ve cevap vermene nasıl sevindim anlatamam hiç girmeyeceksin ve öğrenemeyeceğim sandım :D

uzun zamandır giremiyordum cnm. evet çap aynı fakülte içinde tüm bölümlerle yapabilirsin. ama not ortalaman çok yüksek olmalı. 4 üzerinden 3.8 3.9 lardan bahsediliyor bu da üniversitede gerçekten çok zor çok yüksek beklediğin bir sınavdan çok düşün notlar alabiliyorsun tabi tam tersi bi durum da olabiliyor... her derse gitmen gerekiyor fakülte programı değişti ders başlangıcı 8 e alındı benim o derse yetişebilmem için 5 te kalkmam gerekiyor mesela hepsine gidemiyorum o yüzden. bir tanıdığım var arkeolojiyle antropoloji yapıyor sabahtan akşama kadar kahveyle gezdiğini söyledi bir de dersler çakışabiliyor. yani anlıyacağın zor iş bir de psikoloji istiyorsun ortalamanın 4 olması lazım çünkü psikoloji en rağbet gören bölüm. sana kolay gelsin :34:

uzun zamandır giremiyordum cnm. evet çap aynı fakülte içinde tüm bölümlerle yapabilirsin. ama not ortalaman çok yüksek olmalı. 4 üzerinden 3.8 3.9 lardan bahsediliyor bu da üniversitede gerçekten çok zor çok yüksek beklediğin bir sınavdan çok düşün notlar alabiliyorsun tabi tam tersi bi durum da olabiliyor... her derse gitmen gerekiyor fakülte programı değişti ders başlangıcı 8 e alındı benim o derse yetişebilmem için 5 te kalkmam gerekiyor mesela hepsine gidemiyorum o yüzden. bir tanıdığım var arkeolojiyle antropoloji yapıyor sabahtan akşama kadar kahveyle gezdiğini söyledi bir de dersler çakışabiliyor. yani anlıyacağın zor iş bir de psikoloji istiyorsun ortalamanın 4 olması lazım çünkü psikoloji en rağbet gören bölüm. sana kolay gelsin :34:

cevabın için çok teşekkür ederim biraz gözüm korktu açıkcası. :)
umarım başarabilirim. tekrar teşekkürler, hoşçakal. :)

Back