• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım eder misiniz :( yumurtalık kisti pko dönüşür mü :S

asieasie

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2013
90
2
18
İçel Mersin
geçen ay sağ kasığımdaki ağrı sebebiyle doktora gittim ve sağ yumurtalığımda 5cm buyuklugunde bir kist oldugunu ögrendim..tahlil sonuclarım temiz cıktı cok sükür..6 aylık evliyim ve 1 aydır korunmayı bırakmıstık..ve bu ay adetim gecikti..hem idrar hem kan tahlili sonucum negatif cıktı..16.gün yani dün baska bir doktora gittim..o da kistimin 3.5 cm oldugunu onun haricinde polikistik overim oldugunu soyledi..ve gebe kalmama engel oldugunu da belirtti..:( rahmime bakmadı bile..acaba kistim parcalanmıs olabılır mı?

Konu sahibi sanırım kist haberini aldığında hamileymiş... Benim de bu ay sol yumurtalığımda 5cm kist oluşmuş hayatımda ilk kez... Merak ettim sonucu keşke sonucu yazsaydı...

geçen ay sağ kasığımdaki ağrı sebebiyle doktora gittim ve sağ yumurtalığımda 5cm buyuklugunde bir kist oldugunu ögrendim..tahlil sonuclarım temiz cıktı cok sükür..6 aylık evliyim ve 1 aydır korunmayı bırakmıstık..ve bu ay adetim gecikti..hem idrar hem kan tahlili sonucum negatif cıktı..16.gün yani dün baska bir doktora gittim..o da kistimin 3.5 cm oldugunu onun haricinde polikistik overim oldugunu soyledi..ve gebe kalmama engel oldugunu da belirtti..:( rahmime bakmadı bile..acaba kistim parcalanmıs olabılır mı?

rahmine bakmamazlık olur mu sen doru bi doktor bul bence canım . hangi şehirdesin

rahmine bakmamazlık olur mu sen doru bi doktor bul bence canım . hangi şehirdesin

soğan kürü sabah akşam ve günde iki kezde civan perçemi çayı ikiside küçük kist lerin erimesine yumurtalıkların düzelmesine yardımcı olacaktır tabii doktoru da ihmal etmemeli sağlık temennileriyle

kızlar cok tesekkur ederim önerileriniz için..ilk göründüğüm doktoruma tekrar gittiğimde pko olmadıgını hala sag yumurtalıgımdakı kıstın devam ettıgını soyledi..adet gecıkmemın de kistten kaynaklandıgını soyledi.. o da adet sokturucuye baslama kararı aldı fakat emin olmak için gebelik testi istedi..ve Allahıma sukurler olsun ki daha 2-3 gunluk hamile oldugumu ogrendım :) suan 17.haftamdayım.. kistler gebe kalmaya engel olabılırmıs ama hamıleyken de kendılıgınden gecebılırmıs..benımkı ılk zamanlar kuculurken son kontrolumde buyumustu..doktorum bulundugum sehırden ayrıldıgı ıcın baska bır doktora gectım..o da kıstle ılgılı herhangı bır problem olmadıgını soyledi..Allahıma binlerce sukur sorunsuz bır hamıleleık gecırıyorum..umarım doguma kadar da boyle devam eder..kistiniz oldugunu ogrwendıgınızde sakın umutsuzluga kapılmayın..cunku hem tedavısı var hem de hemen hemen her kadında karsılasılan bır durum..10 cm den kucuk oldugu surece de ameliyat da gerektırmıyor..uzun suredır cevap veremedıgım ıcın ozur dilerim..hasta olanlara acil sifalar dılıyorum..kafanıza takılan birşey olursa da bıldıgım kadarıyla cevap vermeye calısırım..hoscakalın..:)

bu arada sogan kürünü içemedim ben..iyiki de içmemişim cunku o zaman hamileymişim..:) ayrıca bana pko oldugumu soyleyen doktor da tahlil yaptırmadan adet sokturucu vermıstı ona da doktora kızdıgım ıcın baslamamıstımm.. o zaman da hamıleymısım.. birşeyler hep engel oldu bebeğimin dusmesıne.. Rabbim vermek istedikten sonra verıyormus.. sadece moralin hep iyi olması gerekıyor..

Back