Pulmonoloji - Göğüs Hastalıkları Yardım eder misiniz lütfen?

frtglsnfrt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
244
1
slm arkadaşlar.sorunum şöyle.yaklaşık 1 haftadır göğüs kemiğimde bir sertlik hissediyordum.(tam olartak göğsümde değil.göğsümün 5 parmak yukarısında umarım anlatabildim:) doktora gittim röntgen çekildi cerrah birşey olmadığını fakat bilgisayar başında çok sık oturduğumdan dolayı böyle bi durumla karşılaştığımı söyledi.kendisinde yada etrafında böyle bi durumla karşılaşmış olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum.kafama çok takılıyo bu konu ve beni gerçekten rahatsız ediyor.etrafımda bi kaç kişi röntgen çektirdiğimi duyunca,röntgenin tam sonuç vermeyeceğini doktorların röntgenden birşey anlayamadığını söylediler:KK43: siz ne dersiiniz bu konuda yardım lütfen :KK43:

röntgen degil ultrason çektirmen lazım canım çünki benim gögsümdede kitle ver zararsız hep ultrason çektiririm ilk defa röntgen çekildigini duydum bu konuda

cnm bende anlamadım gerçekten.canımı sıkıyo bu durum...ultrasyon çektirsem daha ii olur sanırım...bide cerrah muayene etti beni.kötü bişey olsa oda anlardı sanırım değil mi:KK43:

Sanırım tam olarak arkadaşlar anlamamış. kemikte ve meme dokusundan 5 parmak uzakta bir bölgeden bahsettiğine göre tabii ki ultrason değil, akciğer filmi çekilir. Çünkü kemik yaplarını gösterir. Meme ile ayırmak gerek. (Bu arada Göğüs Hastalkları uzmanıyım)
Ayrıca doktorlar filmden anlamaz ne demek? Anlamadıkları halde mi istiyorlar yani. Filmde cıkmayan şey yumuşak dokuya aittir. (Yani kas veya cilt) Eğer cok ağrınız varsa fizik tedavi doktoruna danışmanızı öneririm. Elle muayene edildiğinde ciddi bir durum olsa uyarılrdınız zaten.

X