yardım! çeyize ne zaman, nereden başlanmalı ?

papatya159

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
88
3
116
İstanbul
erkek arkadaşımla yaklaşık 4 yıldır birlikteyiz, maşallah her şey de çok iyi gidiyor aynı üniversitedeyiz, şu an evlenmek için daha doğrusu işi resmiyete döküp ailelerimizi tanıştırmak için sevgilimin askere gidip gelmesini bekliyoruz (kısa dönem yapacak), seneye son senesi, muhtemelen o askere gitmeden söz/nişan yaparız gelince de düğün fln... yani evliliğimiz (kısmetse, Allah nasip ettiyse, inşallah) 2013-14ü bulacak. sorun şu; henüz çeyiz namına hiç bir şeye başlamadım ve ne zaman başlamam gerektiğini bilmiyorum! şu sıralarda başlasam erken mi olur? başladım diyelim ilk olarak neler almalıyım? sevgilimin de benim de ailelerimizin maddi açıdan çok sıkıntımız yok çok şükür ama beyaz eşyaydı mobilyaydı hepsi üst üste gelsin istemiyorum, çok masraf olur. tabi ki şimdiden alıp bodrumda saklamayı da düşünmüyorum. şunu sorayım, beyaz eşyaya mobilyaya gelene kadar öncelikle alınması, hazırlanmaya başlanması gereken şeyler var mı, neler? ya da önce beyaz eşyalar mobilyalar mı alınmalı? ne çok erken başlamak ne de çok geç kalıp 2 ayağımızı 1 pabuca sokmak istemem. ne yapmalıyım?

Canım mobilya, beyaz eşya bunlar işin temel kısmı aslında. Hem temel hem de en sona bırakılacak parçalar. Özellikle beyaz eşya. Garantisi şusu busu gibisinden. Çeyize bende dahil çoğu arkadaşım incik cincikle başlıyor. Evde gorduğun ne kadar kucuk parça varsa hepsi çeyiz aslında. Ben çeyizime misafir yemek takımı, çatal kaşık bıçak takımı, misafir bardak takımı ve tenceri seti ile başlamıştım. Devamını yine mutfak inciği cinciği diye tabir ettiğimiz araç-gereçler getiriyor. Onun dışında yatak odasına gelicek olursak nevresim takımları, yorganlar, pike takımları, uyku setleri, gelin yatağı derken pek çok masraf cıkıyor elbette. Bunun banyosu da var tabi, bornoz takımı, havlu takımı, banyo seti...
Kısaca aklına gelebilecek herşey çeyizin birer parçası. Şuan üniversite de okuyormuşsun bence hiç kafanı bu tarz şeylerle yorma şuan adapte olman gereken tek şey derslerin diye düşünüyorum. Okul bittikten sonra zaten paranı kazanmaya başlayınca tatlı tatlı alacaksın bunlardan:) Çok fazla sıkışmazsın da, 2013-2014 demişsin ama mezun olduğun gibi mi evleneceksiniz? Yani erkek arkadaşın askere gidip gelicek ve siz evleneceksiniz sanırım. Bence ikinizde en az bi 6 ay ayırın hem bütçeniz için hem de aceleye gelmemesi açısından.
Mutluluklar diliyorum tatlım:69:

cevap için çok teşekkür ederim :) 4 yıldır birlikteyiz diyorum, mezuniyet askerlik derken de 1.5 2 yıl geçecek, 6 yıl beklemiş olcaz zaten daha 6 ay beklememize gerek yok ki. zaten nişansız/nikahsız ne kadar uzun süre kalsak ailem için o kadar problem, dolayısıyla bizim için de... neyse çeyize geleyim :) yemek takımları gerçekten önemli ve az para da değil, yemek takımı ve nevresim - havludan başlasam iyi olur sanırım. ama ne zaman? eskiden kız daha bebekken çeyiz hazırlanmaya başlanırmış :) o eskide kaldı tabi ama şimdi ne kadar önce başlanıyo ya da başlanmalı sizce? herkes nasıl yaptı ve yapıyor ben bunu öğrenmek istiyorum. şimdi başlamak erken mi olur?

Şuan üniversite de okuyormuşsun bence hiç kafanı bu tarz şeylerle yorma şuan adapte olman gereken tek şey derslerin diye düşünüyorum. Okul bittikten sonra zaten paranı kazanmaya başlayınca tatlı tatlı alacaksın bunlardan:) Çok fazla sıkışmazsın da, 2013-2014 demişsin ama mezun olduğun gibi mi evleneceksiniz? Yani erkek arkadaşın askere gidip gelicek ve siz evleneceksiniz sanırım. Bence ikinizde en az bi 6 ay ayırın hem bütçeniz için hem de aceleye gelmemesi açısından.
Mutluluklar diliyorum tatlım:69:

bu tavsiye için de çok teşekkür ederim ama derslerimize de yeterince adapteyiz şuan hani övünmek gibi olmasın da :):) okulda yüksek onur öğrencisiyiz ikimiz de... bütçe için de çalışmalara biz çok önceden başladık, birikmişimiz de var az çok, iş de var. tek engel gerçekten askerlik ve mezuniyet

bende aynı durumda sayılırım canım 2014 hatta 2015 :) yer ve mekan sorunun yoksa dilediğin ciciyi al canım ben çok karıştırdım ama battaniyeler bir kaç nevresim teflon ve çelik tencere seti alabileceğin ilk cicilerden

şimdiden ufak ufak hoşuna giden, kampanyalı vs. bulduğun şeyleri alabilirsin, modası hemen geçecek şeyler olmamasına dikkat edersin olur biter:)

Merhaba canım hayırlı olsun önce

Ben 3 ay sonra evleniyorum kısmetse, nerdeyse 2 yıldır da nişanlıyım Evlilik tarihimiz belli olmadığı için hiç bir şey yapmamıştım bende, son 3 aydır çeyiz işine giriştim şu an ufak tepek eksiğim kaldı, dün mobilyaları bile aldık eğer maddi durumunuz iyiyse 6-7 ayda çeyiz hazırlığın biter, hem her gün yeni modeller güzel şeyler çıkıyor evlenmene yakın alman çok daha güzel olur, tabi hepsini birden alamam dersen her ay bir küçük altın at kenara :) zamanı gelince gider beğendiğin şeyleri alırsın..

Annem bana zamanında battaniye bornoz almış ben beğenmediğim için anneme bıraktım onları şimdi ne güzel desenler var.

bende aynı durumda sayılırım canım 2014 hatta 2015 :) yer ve mekan sorunun yoksa dilediğin ciciyi al canım ben çok karıştırdım ama battaniyeler bir kaç nevresim teflon ve çelik tencere seti alabileceğin ilk cicilerden

Allah sonumuzu hayretsin :):) sana da kolay gelsin. çok kararsızdım almaya başlasam mı diye ama başlayayım bari artık tencereden tavadan bi ucundan :) yahu ben başlıycam da annemden de şikayetçiyim, beni vermeye hiç niyeti yok, hiç gel kızım bikaç bişey alalım demiyo :) cık cık cık

Merhaba canım hayırlı olsun önce

Ben 3 ay sonra evleniyorum kısmetse, nerdeyse 2 yıldır da nişanlıyım Evlilik tarihimiz belli olmadığı için hiç bir şey yapmamıştım bende, son 3 aydır çeyiz işine giriştim şu an ufak tepek eksiğim kaldı, dün mobilyaları bile aldık eğer maddi durumunuz iyiyse 6-7 ayda çeyiz hazırlığın biter, hem her gün yeni modeller güzel şeyler çıkıyor evlenmene yakın alman çok daha güzel olur, tabi hepsini birden alamam dersen her ay bir küçük altın at kenara :) zamanı gelince gider beğendiğin şeyleri alırsın..

Annem bana zamanında battaniye bornoz almış ben beğenmediğim için anneme bıraktım onları şimdi ne güzel desenler var.

altın, döviz ne bulursak atıyoruz zaten biz kenara :D 2 yıl nişanlı kalmaya cesaret edemediğim için -düğün ne zaman sorularına katlanmak istemediğim için- nişanı da düğüne en yakın tarihe ertelemeye çalışıyorum, yoksa biz de sizin gibi şimdiden nişanlanıp düğünü de sırası gelince yapabiliriz ama olmuyor malesef.
çeyiz konusunda ben de senin gibi düşünüyorum işte hep yeni modeller çıkıyo evlenmeye yakın alırım diyorum ama bi yandan da o zaman zaten bir sürü masraf olur şimdiden başlasam mı diyorum böyle kararsız kaldım işte :) ama modası geçmeyecek şeyleri almaya başlamak iyi olur herhalde

erkek arkadaşımla yaklaşık 4 yıldır birlikteyiz, maşallah her şey de çok iyi gidiyor aynı üniversitedeyiz, şu an evlenmek için daha doğrusu işi resmiyete döküp ailelerimizi tanıştırmak için sevgilimin askere gidip gelmesini bekliyoruz (kısa dönem yapacak), seneye son senesi, muhtemelen o askere gitmeden söz/nişan yaparız gelince de düğün fln... Yani evliliğimiz (kısmetse, allah nasip ettiyse, inşallah) 2013-14ü bulacak. Sorun şu; henüz çeyiz namına hiç bir şeye başlamadım ve ne zaman başlamam gerektiğini bilmiyorum! şu sıralarda başlasam erken mi olur? Başladım diyelim ilk olarak neler almalıyım? Sevgilimin de benim de ailelerimizin maddi açıdan çok sıkıntımız yok çok şükür ama beyaz eşyaydı mobilyaydı hepsi üst üste gelsin istemiyorum, çok masraf olur. Tabi ki şimdiden alıp bodrumda saklamayı da düşünmüyorum. şunu sorayım, beyaz eşyaya mobilyaya gelene kadar öncelikle alınması, hazırlanmaya başlanması gereken şeyler var mı, neler? Ya da önce beyaz eşyalar mobilyalar mı alınmalı? Ne çok erken başlamak ne de çok geç kalıp 2 ayağımızı 1 pabuca sokmak istemem. Ne yapmalıyım?

canım şöyle birşey önebilirim sana. Beyaz eşyanı al ve mağaza deposunda muhafaza etsin. Ben öyle yaptım şahsen. Birikimimle peşin aldın ve mağaza ile görüştüm yaklaşık 9aydır mağazada bunu yapabilirsin mesela. Tencere takımı yemek takımı 3sene önce almıştım şimdi olsa yine aynılarını alırım. Modası geçmeyecek ürünleri alabilirsin. Inanki sona kalınca çok zorlanıyorsun.

bak bende aday adayı bile yok:) ama 3 ay önce başladım bişeyler almaya belki sanada fikir olur .

uyku seti nevresim battaniye pike takımı bornoz ütü çaycı su ısıtıcı yorgan aldım bugünde teflon tencere seti alıcam hisardan.
porselenlerimi çelik tenceremi çbk takımımı taa 4 sene önce aldım:) ve hala bayılıyorum onlara bişeyi beğenerek aldıktan sonra modasının geçiceğini düşünmüyorum. kolay gelsin sana :)

bak bende aday adayı bile yok:) ama 3 ay önce başladım bişeyler almaya belki sanada fikir olur .

uyku seti nevresim battaniye pike takımı bornoz ütü çaycı su ısıtıcı yorgan aldım bugünde teflon tencere seti alıcam hisardan.
porselenlerimi çelik tenceremi çbk takımımı taa 4 sene önce aldım:) ve hala bayılıyorum onlara bişeyi beğenerek aldıktan sonra modasının geçiceğini düşünmüyorum. kolay gelsin sana :)

ohoo ben geç kalmışım desenize :) bugün bikaç arkadaşımla da konuştum onlar da başlamamı önerdi. ben de evde şu an kullandığımız yemek ve çatal kaşık takımlarını düşünüyorum, 5 6 sene önce almıştık ama hala beğeniyoruz aslında. başlamak lazımmış bunu anladım. bu arada teşekkür ederim sana da kolay gelsin :)

canım şöyle birşey önebilirim sana. Beyaz eşyanı al ve mağaza deposunda muhafaza etsin. Ben öyle yaptım şahsen. Birikimimle peşin aldın ve mağaza ile görüştüm yaklaşık 9aydır mağazada bunu yapabilirsin mesela. Tencere takımı yemek takımı 3sene önce almıştım şimdi olsa yine aynılarını alırım. Modası geçmeyecek ürünleri alabilirsin. Inanki sona kalınca çok zorlanıyorsun.

ay yok beyaz eşyayı alıp saklamaya cesaret edemem ya bişey fln olur sonra üzülürüm. bi yakınımın başına geldi çünkü, bikaç sene öncesinden çamaşır-bulaşık makinesi aldı ama düşündüğü tarihte evlenemedi, evin altında depoda saklıyodu ama evlenene kadar hurda oldu, eski model oldu başka alması gerekti kullanamadı onları. ama modası geçmeyecek tencere tava çatal bıçak tabak ve yatak odası tekstiline başlamamın tam vakti :)

benim anlattığım olay umarım senin hiç başına gelmez de aldıklarını cici cici kullanırsın :)

canım erkek arkadaşın ve sende kendimizi gördüm :) biz 4 yıl çıktık ve 6 ay önce de iş resmiyete döküldü, hazıran sonunda da nasipse evleniyoruz. ben evet evlenmek istediğim adam bu dedikten hemen sonra çeyiz işine başladım canım. öncelikle kaşık-çatal setlerimi, günlük ve misafir yemek takımlarımı, nevresimlerimi ve battaniyelerimi almıştım. alınacak o kadar çok şey var ki, al al bitmiyor. artık son rötuşlardayım. beyaz eşya ve elektrikli küçük el aletlerini en sona bırak canım. çünkü çok farklı modeller çıkıyor. ama annemin daha ben 10 yaşımdayken aldığı tencere ve kaşık çatal takımının ve tencere takımının bugün başka başka firmalar hemen aynı modelini üretiyor. en sade, en şık, modası geçmeyecek gibi olanından seçersen sıkıntı olmaz. şu an arkadaşın pc sinden yazıyorum. istersen yarın sana kendi çeyiz listemi yollayayım, bir ucundan başla :) mutluluklar ve kolaylıklar dilerim canım.

canım öncelıkle hayırlısını diliyorum senın ıcın.. :34:

ben kendımı örnek vereyım sana, gecen sene ocakta tanıstık, eylulde sozlendık, kasımda nişanlandık ve nişandan hemen sonra düğün gunu aldık ve dugun mekanına karar verdık 8 temmuz.. benım ceyız hazırlıgıda baslamıs oldu boylece..onun öncesınde sadece bır yemek takımı almıstım, o kadar.. suan dıyorum kı keske onu da almasaymısım şu an bakıyorum daha guzel modeller var onları begenıyorum kendı aldıgım modası gecmıs gıbı gorunuyor oysa kı 2 yıl once aldım.. sana tavsıyem tarıhlerınız netlessın ondan sonra almaya baslayın,, madem bırıkım de yaptınız, o kadar sıkısmaszsınız dıye dusunuyorum.. zaten buyuk esyaları en sona bırakmak daha mantıklı oluyor, garantısı gecmemıs oluyor boylece..
:34:

canım erkek arkadaşın ve sende kendimizi gördüm :) biz 4 yıl çıktık ve 6 ay önce de iş resmiyete döküldü, hazıran sonunda da nasipse evleniyoruz. ben evet evlenmek istediğim adam bu dedikten hemen sonra çeyiz işine başladım canım. öncelikle kaşık-çatal setlerimi, günlük ve misafir yemek takımlarımı, nevresimlerimi ve battaniyelerimi almıştım. alınacak o kadar çok şey var ki, al al bitmiyor. artık son rötuşlardayım. beyaz eşya ve elektrikli küçük el aletlerini en sona bırak canım. çünkü çok farklı modeller çıkıyor. ama annemin daha ben 10 yaşımdayken aldığı tencere ve kaşık çatal takımının ve tencere takımının bugün başka başka firmalar hemen aynı modelini üretiyor. en sade, en şık, modası geçmeyecek gibi olanından seçersen sıkıntı olmaz. şu an arkadaşın pc sinden yazıyorum. istersen yarın sana kendi çeyiz listemi yollayayım, bir ucundan başla :) mutluluklar ve kolaylıklar dilerim canım.

ahh ne güzel Allah tamamına erdirsin darısı başımıza artık :) böyle şeyler duymak sevindirici... aslında ben 'heh evleneceğim adam bu' diyeli çok oldu ama 'evlenebilmemize daha çok var' diye düşündüğüm için çeyiz işine hiç kafa yormamıştım :1:, modası fln geçsin istememiştim her şeyi yeni yeni alır kullanırım diyodum ama yeni dank ediyo :1: almam gerekiyo ya yoksa dımdızlak ortada kalıcam çeyizsiz bi kız olucam. aaa rezalet cık cık cık :)

canım öncelıkle hayırlısını diliyorum senın ıcın.. :34:

ben kendımı örnek vereyım sana, gecen sene ocakta tanıstık, eylulde sozlendık, kasımda nişanlandık ve nişandan hemen sonra düğün gunu aldık ve dugun mekanına karar verdık 8 temmuz.. benım ceyız hazırlıgıda baslamıs oldu boylece..onun öncesınde sadece bır yemek takımı almıstım, o kadar.. suan dıyorum kı keske onu da almasaymısım şu an bakıyorum daha guzel modeller var onları begenıyorum kendı aldıgım modası gecmıs gıbı gorunuyor oysa kı 2 yıl once aldım.. sana tavsıyem tarıhlerınız netlessın ondan sonra almaya baslayın,, madem bırıkım de yaptınız, o kadar sıkısmaszsınız dıye dusunuyorum.. zaten buyuk esyaları en sona bırakmak daha mantıklı oluyor, garantısı gecmemıs oluyor boylece..
:34:

sizinki uzatmalı olmamış şipşak halletmişsiniz ne güzel :) Allah tamamına erdirsin inşallah düğününüz de çeyizin de kısacası her şey tam istediğin gibi olur. ben birikim yaptık dedim de o kadar fazla bişey de değil ki o neye yeter uçar gider, sona kalmasın da ben yavaştan başlayım :) elektrikliler sona tabi

Back
X