- Konu Sahibi papatya159
-
Şuan üniversite de okuyormuşsun bence hiç kafanı bu tarz şeylerle yorma şuan adapte olman gereken tek şey derslerin diye düşünüyorum. Okul bittikten sonra zaten paranı kazanmaya başlayınca tatlı tatlı alacaksın bunlardan:) Çok fazla sıkışmazsın da, 2013-2014 demişsin ama mezun olduğun gibi mi evleneceksiniz? Yani erkek arkadaşın askere gidip gelicek ve siz evleneceksiniz sanırım. Bence ikinizde en az bi 6 ay ayırın hem bütçeniz için hem de aceleye gelmemesi açısından.
Mutluluklar diliyorum tatlım
bende aynı durumda sayılırım canım 2014 hatta 2015 :) yer ve mekan sorunun yoksa dilediğin ciciyi al canım ben çok karıştırdım ama battaniyeler bir kaç nevresim teflon ve çelik tencere seti alabileceğin ilk cicilerden
Merhaba canım hayırlı olsun önce
Ben 3 ay sonra evleniyorum kısmetse, nerdeyse 2 yıldır da nişanlıyım Evlilik tarihimiz belli olmadığı için hiç bir şey yapmamıştım bende, son 3 aydır çeyiz işine giriştim şu an ufak tepek eksiğim kaldı, dün mobilyaları bile aldık eğer maddi durumunuz iyiyse 6-7 ayda çeyiz hazırlığın biter, hem her gün yeni modeller güzel şeyler çıkıyor evlenmene yakın alman çok daha güzel olur, tabi hepsini birden alamam dersen her ay bir küçük altın at kenara :) zamanı gelince gider beğendiğin şeyleri alırsın..
Annem bana zamanında battaniye bornoz almış ben beğenmediğim için anneme bıraktım onları şimdi ne güzel desenler var.
erkek arkadaşımla yaklaşık 4 yıldır birlikteyiz, maşallah her şey de çok iyi gidiyor aynı üniversitedeyiz, şu an evlenmek için daha doğrusu işi resmiyete döküp ailelerimizi tanıştırmak için sevgilimin askere gidip gelmesini bekliyoruz (kısa dönem yapacak), seneye son senesi, muhtemelen o askere gitmeden söz/nişan yaparız gelince de düğün fln... Yani evliliğimiz (kısmetse, allah nasip ettiyse, inşallah) 2013-14ü bulacak. Sorun şu; henüz çeyiz namına hiç bir şeye başlamadım ve ne zaman başlamam gerektiğini bilmiyorum! şu sıralarda başlasam erken mi olur? Başladım diyelim ilk olarak neler almalıyım? Sevgilimin de benim de ailelerimizin maddi açıdan çok sıkıntımız yok çok şükür ama beyaz eşyaydı mobilyaydı hepsi üst üste gelsin istemiyorum, çok masraf olur. Tabi ki şimdiden alıp bodrumda saklamayı da düşünmüyorum. şunu sorayım, beyaz eşyaya mobilyaya gelene kadar öncelikle alınması, hazırlanmaya başlanması gereken şeyler var mı, neler? Ya da önce beyaz eşyalar mobilyalar mı alınmalı? Ne çok erken başlamak ne de çok geç kalıp 2 ayağımızı 1 pabuca sokmak istemem. Ne yapmalıyım?
bak bende aday adayı bile yok:) ama 3 ay önce başladım bişeyler almaya belki sanada fikir olur .
uyku seti nevresim battaniye pike takımı bornoz ütü çaycı su ısıtıcı yorgan aldım bugünde teflon tencere seti alıcam hisardan.
porselenlerimi çelik tenceremi çbk takımımı taa 4 sene önce aldım:) ve hala bayılıyorum onlara bişeyi beğenerek aldıktan sonra modasının geçiceğini düşünmüyorum. kolay gelsin sana :)
canım şöyle birşey önebilirim sana. Beyaz eşyanı al ve mağaza deposunda muhafaza etsin. Ben öyle yaptım şahsen. Birikimimle peşin aldın ve mağaza ile görüştüm yaklaşık 9aydır mağazada bunu yapabilirsin mesela. Tencere takımı yemek takımı 3sene önce almıştım şimdi olsa yine aynılarını alırım. Modası geçmeyecek ürünleri alabilirsin. Inanki sona kalınca çok zorlanıyorsun.
canım erkek arkadaşın ve sende kendimizi gördüm :) biz 4 yıl çıktık ve 6 ay önce de iş resmiyete döküldü, hazıran sonunda da nasipse evleniyoruz. ben evet evlenmek istediğim adam bu dedikten hemen sonra çeyiz işine başladım canım. öncelikle kaşık-çatal setlerimi, günlük ve misafir yemek takımlarımı, nevresimlerimi ve battaniyelerimi almıştım. alınacak o kadar çok şey var ki, al al bitmiyor. artık son rötuşlardayım. beyaz eşya ve elektrikli küçük el aletlerini en sona bırak canım. çünkü çok farklı modeller çıkıyor. ama annemin daha ben 10 yaşımdayken aldığı tencere ve kaşık çatal takımının ve tencere takımının bugün başka başka firmalar hemen aynı modelini üretiyor. en sade, en şık, modası geçmeyecek gibi olanından seçersen sıkıntı olmaz. şu an arkadaşın pc sinden yazıyorum. istersen yarın sana kendi çeyiz listemi yollayayım, bir ucundan başla :) mutluluklar ve kolaylıklar dilerim canım.
canım öncelıkle hayırlısını diliyorum senın ıcın..
ben kendımı örnek vereyım sana, gecen sene ocakta tanıstık, eylulde sozlendık, kasımda nişanlandık ve nişandan hemen sonra düğün gunu aldık ve dugun mekanına karar verdık 8 temmuz.. benım ceyız hazırlıgıda baslamıs oldu boylece..onun öncesınde sadece bır yemek takımı almıstım, o kadar.. suan dıyorum kı keske onu da almasaymısım şu an bakıyorum daha guzel modeller var onları begenıyorum kendı aldıgım modası gecmıs gıbı gorunuyor oysa kı 2 yıl once aldım.. sana tavsıyem tarıhlerınız netlessın ondan sonra almaya baslayın,, madem bırıkım de yaptınız, o kadar sıkısmaszsınız dıye dusunuyorum.. zaten buyuk esyaları en sona bırakmak daha mantıklı oluyor, garantısı gecmemıs oluyor boylece..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?