- Konu Sahibi kimsinnsen
canım artık erkek hemşirelerde cogaldı o eskıdendı bu mesleklerın kadınlara aıt olması
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben hiç duymadım erkekte okul öncesi..ilginç olmuş biraz.merhaba arkadaşlar,
benim 17 yaşında bir erkek kardeşim var.
bu yıl üniversite sınavına hazırlandı.
tercih döneminde sadece öğretmenlik yazalım diye kendisiyle ve bütün aile bireyleriyle anlaştık.
okul öncesi öğrt.ve sınıf öğrt. yazdık.
kardeşimin belli il krıterleri vardı.o nedenle yazacağımız yerlerde kısıtlıydı.5 il yazabildik.ve her ilin önce sınıf öğretmenliğini sonra okul öncesini yazdık.kardeşimde yazarken trakya sınıf garanti olur demişti.ona güvenerek çokta düşünmedim açıkçası.şimdi sonuçlar açıklandı trakya okul öncesi gelmiş.annem aradı"aferin sana bu çocuk anaokulu öğrt.mi olcak şimdi.sınıf öğrt. varken niye böyle bişey yazdınız,bilmemkimin kızıda açıköğretimden okudu öğrt.oldu, bunu herkes okuyo"falan falan...
kardeşimde tutturdu ben okula gitmiycem bi sene daha hazırlancam,ben böyle bi bölüm olduğunu bilmiyodum falan falan...
ben kaldım aradaaaaa
şimdi size sorum okul öncesi öğretmenliği yapanlar varsa aranızda mesleğin artı ve eksilerini benimle paylaşabilirmisiniz?
kime sorayım bilemedim.çünkü bazen insanlar kırılmayalım diye gerçekleri söylemiyor.ama olumsuz bi durum olacaksa da tekrar hazırlansın başka bi bölüm yazsın
ne diyelim hakkımızda hayırlısı....
Okul öncesi iyidir
Erkek olarak tabi biraz sıkıntı çekecek özellikle kız çocuklarının tuvaleti konusunda
sorun yaşar
ama ve el olarak eğlenceli bi bölüm Tebrikler
:) o günleri görürmüyüz acaba?okula gitmiş mezun olmuş devlete atanmış..yeğenimin devlet okulundaki okul öncesi öğretmeni erkekti.Bende şaşırmıştım ilk başta ama oluyormuş. Yalnız tercih yapma şansımız olsaydı kesinlikle bayan öğretmeni tercih ederdik.Yıl sonu 23 nisan gösterilerinde çok pasif kalıyorlar.Hala yeğenimin gösteri kıyafetine bakar güleriz bir bayan inceliğinde yapmıyorlar sınıf anneside yardımcı olmamıştı hiç ,bizlerdende fikir alınmadan gelişi güzel yapıldı..
çook teşekkür ederim.bikaç arkadaşımla daha konuştum onlarda okul öncesinin daha iyi olduğunu söylediler.Bir sinif ogretmeni olarak kesinlikle derim ki okul onceei okusun kardesiniz. Ben de cok isterdim okul oncesi ogretmeni olmayi. Cok rahat bir meslek. Saatleri 9-13 arasi. İs kiyafeti serbest. Esofmanla bile gidebiliyorlar. Kpss atamalari iyi puanlari daha dusuk. Bir cok okul onceci tanidigim var erkek. Biraz el becerisi varsa ve cocuklari seviyorsa kesinlikle okumali derim. Sinifci olmak coook zor. Simdi bir de okula baslama yasi da kuculdu cocuklari biz bile cise goturuyoruz artik. Pek farkimiz kalmadi yani okul oncesinden.
bikaç şey sorsam size,bildiklerinizi cevaplayabilirmisiniz?mesela ökul öncesindede yaz tatili sömestr oluyormu?maaşları nasıl?sınıfta olduğu gibi ek ders ücreti oluyormu?Bir sinif ogretmeni olarak kesinlikle derim ki okul onceei okusun kardesiniz. Ben de cok isterdim okul oncesi ogretmeni olmayi. Cok rahat bir meslek. Saatleri 9-13 arasi. İs kiyafeti serbest. Esofmanla bile gidebiliyorlar. Kpss atamalari iyi puanlari daha dusuk. Bir cok okul onceci tanidigim var erkek. Biraz el becerisi varsa ve cocuklari seviyorsa kesinlikle okumali derim. Sinifci olmak coook zor. Simdi bir de okula baslama yasi da kuculdu cocuklari biz bile cise goturuyoruz artik. Pek farkimiz kalmadi yani okul oncesinden.
ek kontenjandan sınıf yazabilir belki ama başka bi meslek ihtimali bırakmıyor bize.ve il kısıtlamamız var malesef.kendi ideali olsa kimse bişey demiyo ama hem fikir sunmuyo hem bizim söylediklerimizi beğenmiyo..kısacası ergen...bence gitmesin sınıfta bile yalnızlık çekebilir kızlar çoğunlukta olabilir yani düşün 30 kişilik sınıfta bır senın kardeşin erkek böyle tehlikesi de var, bir tanıdığım okumuştu 2 yıl sonra bölüm değiştirdi pişman oldu ,puanı da kırılıcak gitmezse bunuda düşünsün.
artık ek kontenjandan tercih yapamaz geçti öyle bir hakkı yok, bir sene daha hazırlanacak ve okul puanıda kesilicek sınıf tutturması artık çok zorlaşabilir , anlıycagın kardeşinin işi çok zor kısıtlamalar vs. diye geleceğini resmen bana göre mahfetmişsiniz. çocuk birde istemediği bölüme gidecek okul öncesi seven erkek daha görmedim hepsi nalet ediyor.ek kontenjandan sınıf yazabilir belki ama başka bi meslek ihtimali bırakmıyor bize.ve il kısıtlamamız var malesef.kendi ideali olsa kimse bişey demiyo ama hem fikir sunmuyo hem bizim söylediklerimizi beğenmiyo..kısacası ergen...
o neyi istediğini bilmiyo sorun zaten o.istediği bi bölüm olsa kimse bişey demiycek zaten ona.ayrıca biz elimizden geldiğince onun iyiliği için yerler ve bölümler sunmaya çalışıyoruz,kimsenin kaldıki kardeşimin hayatını mahvetmek değil amacımız.artık ek kontenjandan tercih yapamaz geçti öyle bir hakkı yok, bir sene daha hazırlanacak ve okul puanıda kesilicek sınıf tutturması artık çok zorlaşabilir , anlıycagın kardeşinin işi çok zor kısıtlamalar vs. diye geleceğini resmen bana göre mahfetmişsiniz. çocuk birde istemediği bölüme gidecek okul öncesi seven erkek daha görmedim hepsi nalet ediyor.
Tabii ki tatiller ayni. Maaslari gayet iyi full ek ders aliyorlar. O da yaklasik 3 milyara tekabul ediyor.bikaç şey sorsam size,bildiklerinizi cevaplayabilirmisiniz?mesela ökul öncesindede yaz tatili sömestr oluyormu?maaşları nasıl?sınıfta olduğu gibi ek ders ücreti oluyormu?
vaayyy süpermiş :) bende tekrardan okusammı acaba :)Tabii ki tatiller ayni. Maaslari gayet iyi full ek ders aliyorlar. O da yaklasik 3 milyara tekabul ediyor.
okuldaykende bazı yönlerini geliştirebilir sanıyorum.biçok arkadaşımı kan tutarken,iğneye dokunamazkn hemşirelik okuduğu için alışmıştı.hatta bize bile iğne yapmak istiyolardı :)valla içim açıldı herkese çook teşekkür ederimartık belli meslek grupları sadece kadın mesleği olarak anılmaktan çıktı. hemşirelik ve okul öncesi öğretmenliği de buna dahil. ben ingilizce öğretmeniyim. okul öncesi yaş gruplarında erkek öğretmenlerle de çalıştım. bir tane de erkek stajyerimiz olmuştu. işlerini gayet de severek yapan insanlardı. he yaratıcılık konusunda bayanların ellerine su dökemeyecekleri bir gerçek çünkü okul öncesinde bolca boyama kesme yapıştırma sınıf süsleme gibi dekoratif işler var. ayrıca bolca faaliyet yapıyorlar. eğer kardeşin bunları yapmaktan hoşlanmıyorsa işte o zaman zorlanabilir. ama onun dışında kız çocuklarının tuvalete götürülmesi sorun olabilir vs yazmış birileri. bunun alakası yok çünkü zaten okul öncesi öğretmeni yapmıyor bu işi. yardımcı öğretmenler ve stajyerlerdir çocukları tuvalete götürüp getiren.
Ek kontenjan olayı yerleşememiş olanlar için geçerli yalnız, yani yapamaz çünkü sizinki yerleştirilmiş.ek kontenjandan sınıf yazabilir belki ama başka bi meslek ihtimali bırakmıyor bize.ve il kısıtlamamız var malesef.kendi ideali olsa kimse bişey demiyo ama hem fikir sunmuyo hem bizim söylediklerimizi beğenmiyo..kısacası ergen...