• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yardim bebegim daha 14 günlük ve sütüm yetmiyor...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EFSA3737

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2008
113
0
96
43
İstanbul
Sizce ne yapmaliyim mama aldim arada veriyorum beni birakir diyede korkuyorum..birde gazini çikartamiyorum bunun ilaci varmi?

merhaba canim ilk once bebegini saglikli bir sekilde buyutursun insallah..
sutun azda olsa devamli SIK SIK emzir bunun icin caylar var bol bol su ic..
benimde az oldugu icin anne sutun yaninda mamada verdim..geceleri verirsen daha rahat edersin
tok tutar..gaz icinde bi kac tane ilac var bunun icin doktoruna danissan daha iyi

canım canım...Allah analı babalı büyütsün...
sütün yeter canım...
sen sık sık emzir,süt emildikçe çoğalır...
bir göğsünü emerken,diğerinden süt geldiğini anlarsın,sızlar çünkü.
biri bitince,diğerini emzir...
gerçekten doymadığı anda mama takviyesi yap ama biberonla değil,çay kaşığı ile...
gaz ilacı var...benim zamanımdan aklımda kalan bir ilaç...adı METSİL...
ama annesi sen onun gazını çıkarabilirsin...sırtını yavaşça sıvazla sürekli,karını yavaşça okşa,o çıkar...
ilaç kullanmanı tavsiye etmem,bizler kullandık ama işe yaramadı...
ben kızıma hindistan cevizi aldım,eczaneden,,onu çay kaşığına bıçakla kazıdım biraz ve sütümü de kaşığa sağıp verdim....
hindistan cevizi de gaza çok yi geliyor bilgin olsun...
ama şimdi sen onu beceremeyebilirsin...metsil al...
bu arada karbonatlı kaynamış,soğumuş su hazırla ve her emzirmeden önce bu suyla,göğüs uçlarını sil ki,
bebeğin ağzı pamukçuk olmasın,seninde göğüslerin acımasın...
Allah kolaylık versin...
sevgiler...

Son düzenleme:
Tşk ederim hepinize sölediklerinizi deneyecegim benim sütüm vardi ama son iki gündür gitti sitresten gitti sanirim yada nazar degdi inş.sütüm olur humana çayi kullaniyorum süt olmasi için bol bolda sivi şeyler tüketiyorum mamayida doktora sormadan eczaneden aldim takviye mamasi olarak birşey olmaz inşallah ....

Sizce ne yapmaliyim mama aldim arada veriyorum beni birakir diyede korkuyorum..birde gazini çikartamiyorum bunun ilaci varmi?

canım allah bagıslasın gule gule buyut bebegını oncelıkle
sut yapan seyler ye bol su ıc komposto ıc sıvı tuketımın cok olsun
ayrıca bıtkısel caylar var hem gaza hem sute ıyı gelen
bunun dısında hala sutun azsa alkolsuz bıra dene cok ıse yarıyormus
gaz ıcınde zınco kullandım ben kızlarıma
bıtkısel oldugu ıcınde sorun olmuyor
sende parmaklarınla bagırsaklarını ovala masaj yaparak ayaklarındna tut dızlerını hafıfce kasıklarına bastır gazını cıkarmakta yardımcı ol
rahatladıgını goreceksın

canım drlar her bebege annesinin sütü ilk aya kadar yeterli diyorlar bebeginin her aglaması sütünün yetmediği anlamına gelmez gazı olabilir kolik olabilir seni yanında istiyor olabilir hatta keyfi bile aglayabilir bence mamaya geçme önce bebeginin kilo ve boy kontrolüne baktır normalse bebegini ilk 6 ay sadece anne sütü ile besle buna drlar karar versin yani

eğer gerçekten sütün yetmiyorsa,
benim 6 aylık bebebğim var, ilk aylardan itibaren şöyle yapıyorum; her gün 3-4 demet marulun yapraklarını iyice yıkayıı, geniş bir kaba koyuyorum ve gün içinde o marul yapraklarını yiyorum yanında maydanozda yıkıyorum hergün 2 demet onuda yiyorumi anlayacağın otluyorum :) yeşil soğan, turp, beyaz lahana yapraklarıda yiyebilirsin ve çok bol su içmelisin. günde 3 sürahi su içiyorum , ayrıca kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incirde kaynatıp şekersiz onuda ılık ılık içiyorum hemde sürahiler dolusu acayip süt yapıyor ve kilo aldırmıyor aksine zayıflarsın ben 7 martta doğum yaptım 72 kiloyla, şuan 51 kiloyum ve sadece bunlarla besleniyorum.. sütümde çok kaliteli bu yüzden.. hamur yeme, pilav yeme bunlar vucudun suyunu tüket,yor o zamanda sütn azalır..unutmayalım anne sütünü % 80 zaten suymuş..

canım bir profosörden duydum sütü en çok arttıran şey taze yeşil üzümmüş hemen aldır yemeye başla öyleden önce bir avuç öyleden sonra bir avuç denenmiştir faydasını net bi şekilde görüceksin Rabbim ikinizede sağlık versin.

Öncelikle şunu söyliyim:süt olmayınca olmuyor.ben o kadar uğraştım ki.kim ne dediyse yed,m içtim, annelere özel çayları denedim vs vs..yani hiç olmadı değil ama bebeğime yetecek kadar olmadı.tabiki emzirmeyi bırakmadım.ben de 15 günlükken doktor mamaya başlattı.yani buna doktor karar versin.ben önce emziriyordum sonra mama veriyordum.çok yavaş akışlı biberon emziği al o zaman bırakmaz.ben 5.5 ay emzirdim böyle.1 aydır emmiyor çıkanı da sağıp veriyorum.kafana da takma fazla bence çünkü süt dediğin şey stres durumunda iyice gidiyor.bebeğini güle güle büyüt.

arkadaslar lütfen sütünüz az ise mama kullanmak cok kötü bir sey degil sadece 2.bir alternatiftir.bilmeniz lazım ki ac kalan bebegin beyni gelişmez.karnı doyacak ki gelişebilsin,uyuyabilsin.tabiki evvela anne sütü.ama sütünüz az geliyorsa siz mutsuzsanız bebek aç oldugu için mutsuzsa,sütüm fazla gelsin diye cabaladıkca fakat gelmiyorsa niçin bebeginize mama vermeyeceksiniz ki?anne sütü kadar olmasa da sonuçta o da besleyici bir bebek sütü.bunu bana söyleyen kendi prof.dr um.sonradan ne kadar haklı oldugunu anlayabildim.lohusa döneminizde bazı seyleri algılamak,kabul etmek biliyorum ki cok zor oluyor.ne de olsa anne psikolojisi.yavrumuza herseyin en iyisini vermek istiyoruz.ama işte bazı şeyleri yanlış biliyoruz
ben size önce kendi hikayemi kısaca anlatayım.benim kızım 4.230 gr dogdu.51 cm de boyu vardı.yani ortalamaya göre iyi bir bebekti.sezeryanla dogum yaptım ve haliyle 2 gün hastanede kaldım ve bebegim o süre içinde tam 500 gr verdi.2.gün hemsireler bebegimi tartmak için götürdüklerinde uzun bir süre geri dönmeyince bebegime bakmak için yukarı kata çıktım.bi de ne görüyüm hemsire bayan bebegime biberonda mama içiriyor.tabi ben o öfkeyle sert çıkıstım niçin bebegime mama veriyorsunuz o anne sütü alıyor zaten diye söylenmeye basladım.çünkü çok üzülmüştüm.kendisi bana dr kontrolünde yaptıklarını normalde bu kadar gr vermemesi gerektigini falan söyledi.haklılardı tabiki ama ben kabullenmekte cok zorlandım sonra ne de olsa hastaneden cıkınca hersey yoluna girecek sonucta sezeryanla dogum yaptım sütümün gelmemesi cok normal diyerek kendimi teselli ediyordum. dogum doktorum gelip sütümü kontrol ediyordu.sütün yeterli miktarda bu ilk günlerde bebegine yeter zaten diyordu.belki sıcaktan kilo vermiştir dikkat et üşütme de oda da cok sıcak olmasın dedi.sonra hastaneden cıktık ve kayınvalidemlere geldik. Herkes kilosunu toplar sakın mama verme bebege.sonra kof et olur bilmem ne bilmem ne her kafadan bir ses çıktı.tabiki ben de etkilendim ve bebegime asla mama vermeyecegim diye kendimi sartladım.fakat cocuk dr umuz hastaneden cıkmadan önce 1hafta daha mamaya devam edelim sonucu gözlemleyip duruma göre hareket ederiz demişti.tabi önce anne sütü doymazsa da kasıkla biraz mama vermemi söylemişti.ama ben mama vermemeyekararlıydım.fakat kontrolleregidiyoruz bebegim hiç kilo almıyordu.derken 1 ay geldi çattı ve kızım sadece 270 gr alabilmişti 1.ayın sonunda.dr um acilen ek olarak mama takviyesi yapmamı söyledi.dünyam basıma yıkıldı.kendi kendime diyordum nasıl bir anneyim ben cocugumun karnını bile doyuramıyorum.mamaya talim ediyoruz.maddi durumu cok bozuk insanlar bile anne sütüyle yavrusunu besliyor.neden benim sütüm cocuguma yeterli gelmiyor.yoksa kayınvalidemin falan dedigi gibi sütüm yaramıyor mu,yoksa yagsız bir sütüm mü var gercekten. Sizinanlayacagınız insanlarınsöyledigi hiçbir bilimsel dogrulugu olmayan şeyler kafamı bulandırdı lohusalık depresyonu sonucu..kac tane dr a danıstım sütüm mü yaramıyor diye.(arkadaslar bilin ki sütün yaramaması gibi bir durum asla yok.her annenin sütü bebegine özel ve yararlıdır.yalnız bazı insanların sütü gercekten daha fazladır)derken mama takviyesine de böyle baslamıs olduk.tabi ben bu dönemde tam bir depresyon halindeyim.kendi ailemin burada olmayışı beni anlayan insanlardan uzak olmam beni iyice lohusa depresyonu içine soktu.depresif halimin verdigi öfkeyle eşim dahil herkesi de kırar olmustum.bütün bunların sebebi sadece ve sadece bebegimi anne sütünün yanında mamayla besliyor olmamdı.ve benim sütüm sinir ve üzüntüden adeta kesilir gibi olmustu.tabi bu arada degişik doktorlara danısıyor bebegime neden sütümüm yetmedigini anlamaya calısıyordum.derken hayatımı degiştiren bir dr la tanıstım.kendisi bana cok destek oldu.anneligin sadece süt vermekten ibaret olmadıgını cok güzel anlattı.ve en sonunda anladık ki benim biricigim cok obur bir bebekmiş.yani 2 bebegin emdigi kadar süt emmesi gerekiyormus.ve benimde bir ikiz bebek bakacak kadar sütüm yokmus.artık anne sütünün yanında gönül rahatlıgıyla mama takviyesi yaptım.ve baktım ki biricigimin karnı doyuyor ve o hiç uyumayan bebek mışıl mışıl uyuyor.böyle olunca kendim bile fark ettim ki süt miktarım artmaya ve bebegim artık mamaya ihtiyac duymamaya basladı.1 ay boyunca verdigim mamayı artık bebişim istemiyordu.sonucun böyle olacagını inanın asla düşünemezdim. ve bebegim 2.ayın sonunda tam 1.6 gr kilo almıstı.bu seferde dr um hemen mamayı kesmemi yoksa obez bir bebege sahip olacagımı söyledi.zaten kilosunu anne sütünden almış.fazlalık kiloyuda mamadan dedi.ve ben o gün o kadar mutlu oldum ki sizlere bunu anlatamam.hiç bir zaman mamayı hayatımdan cıkaracagım diye birseyi aklımdan geçirmemiştim.ve biliyorum ki bu Allahımın bana bebegimden sonra 2.bir hediyesiydi.cünkü ben elimden geleni yapmıstım bebegimi mutlu etmek için.emzirmeyi hiçbir zaman bırakmamıstım.ama inanın ki yine mama takviyesi yapıyor olsam da üzülmeyecektim.çünkü ben bebegime olan sütümü veriyordum.vicdanım rahattı.
Yani arkadaslar anlatmak istedigim su ki mama vermek kötü bir sey degil. bizler sadece yanlıs bilgilendiriliyoruz.herkesin hikayesi benim gibi bitmeyebilir.burada önemli olan yavrularımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapıyor olmamız.bizim vicdanımız rahat olsun.gerisi mi zaten onları yüce Allah koruyor.bizim yapacagımız en önemli şey elimizden geldigince huzurlu olmamız ve bebegimize gereken şefkati,ilgiyi verebilmemizdir.sütümüz az olsa bile inanın onun bagışıklıgına yetecektir.yeterki siz elinizden geleni yapın.sütünüz az olsa bile ne kadar çıkarsa çıksın bebeginize verin.doymazsa mamayla gönül rahatlıgıyla destekleyebilirsiniz.(tabi burda kullanacagınız mama markası da çok önemli..eger maddi gücünüz el veriyorsa en iyi markayı kullanmanız bebeginiz için daha iyi olacaktır.)Allah herkesin bebegini akıl,beden,ruh saglıgı yönünden hayatları boyunca korusun:)

canım yeter tüm annelerin sütü bebeklerine yeter sık sık sürekli emzir..

gazının olmaması içinde rezene iç hem gazı engelliyor hem süt artırıyor..

süt artıran besinleri yazayım hepsi çok işe yarıyor...

rezene
beyaz üzüm
tahin helva
soğan
bulgur pilavı
lahana
kıvırcık
dereotu
incir havuç

bunlardan bolca tüket canım bak nasıl sütün artıyo...

benimde ik günler yok denecek kadar azdı. ne denediysem bir türlü arttıramadım. herkes 40 gün geçsin artar diyordu nitekim öylede oldu. 45. günden itibaren sütüm bir hayli arttı. yine mama takviyesine devam ediyorum ama azalttık. sana tavsiyem günde 3-3.5 litre su içmen. ben ilk başlarda çok az içiyordum. yiyeceklerdense denemediğim kalmamıştı. şimdi içtiğim su miktarını arttırdım sütte arttı. inşallah seninde artar.

Sizce ne yapmaliyim mama aldim arada veriyorum beni birakir diyede korkuyorum..birde gazini çikartamiyorum bunun ilaci varmi?[/QUO
canım cok bol su ıc ayrıca kuru sogan ve bulgur pılavı sutu acaıp arttırı bunun yanında tabı senınde rahat olman lazım en kucuk bı stres yorgunluk hemen etkıler ayrıca uykudayken sut yapımı hızlanır fırsat buldukca uyu yada ne bılım 10 15 dk kestır sık sık emdır ve emzırıken yada bebegın uyurken bebegıle ılgılen dokun sev bu senın hormonunu aktıve edıcek ve sut yapmın artıcak ayrıca gunde bıkac kes ılık duş al.sıcak suda ıı gelır.hayırlı olsun bebegın.......(ayrıca ben lıohusa serbetı yapmtım oda sutumu arttırmıştı dene ıstersen)

Sütünüzün yetmediğini düşünüyorsanız öncelikle emin olmak için bir sağma makinası alın. böylece kaç ml süt geldiğini bilirsiniz.Her iki memenin toplamı 250-300 kadarsa (bir seferde) iyidir.Değilse de endişelenmeyin. süt bebeğiniz emdikçe çoğalan birşeydir.Emzirmek için çabalayın ancak yetmiyorsa da yeni doğanlar için ek besinler kullanmanızı öneririm.Ayrıca birinci memeyi emzirdikten sonra hemen gaz çıkarıp sonrasında diğer tarafı verirseniz gaz problemi daha az olur. Onun dışında gaz giderici damlaların içinde sedatif etki gösteren katkılar olduğundan tavsiye etmem.

Back