• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YARDIM!!! Akretim Lisesi ders seimimi nasl yapmalym?

YAXGXMURCN

ALLAHIM KUZUM SANA EMANET
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2007
4.827
24
116
İstanbul
Kızlar ben lise 2.sınıftan ders bıraktım Edebiyat ve bu dersi geçemediğim için diploma alamadım oda alan der olduğu için yoksa lise sonda teşekkür almıştım ve edebiyat 4 tü adaletsizliği görüyormusunuz.(öğretmenimde tartıştım bıraktı beni o zamn ) üniversiteyi bile kazanmıştım bu ders yüzünden gidemedim malesel araya evlilik girdi bebek çalışmalrı çalışma hayatı derken o ders kaldı bu sene a.ö.l. yazıldım ama nasıl der seçicem bilmiyorum iyi olan derslerimide düşürmek istemiyorum hiç bir bilgim yok araştırma yapıyorum nette öğrenci girişimde toplam kredi: 178 alan kredi :96 yazıyor bu kredi nasıl toplanır? acaba zormu ?? korkuyorum ya en azından şunu bitirsem üniversiteye açıköğretimden devam etmek istiyorum..
bu a.ö.l. kredi sistemi nasıl hesaplanıyor neye göre anlamış değilim ben açıkçası:uhm:

NASIL MEZUN OLABİLİRİM ?
3 Yıllık Sistemde Okuyanlar;

* Toplam Kazanılan kredinin 144 veya üzeri olması
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması
* Alan kredisinin 64 veya üzeri olması
* Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 5 olması gerekir...

4 Yıllık Sistemde Okuyanlar;

* Toplam kazanılan kredinin 192 veya üzeri olması
* Alan kredisinin 80 veya üzeri olması
* Alan derslerinin tamamından sınava girilmiş olması
* Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması
* Lise ara sınıflarından gelerek Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin,Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmış olması ve toplam dönemlerinin en az 8 olması gerekir.

diyor acıkögretim sitesinde.

Arkadaşlar dün çağrı emrkezini aradım sordum nasıl ders seçicem kredim nasıl diye bana dedikleri şu senin kredin fazla fazla var sınava sadece formalite gireceksin hepsinden kalsan dahi (EDEBİYAT) dahil diplomayı alcaksın tek yapacağın sınava girmek olacak. Yani sistemimiz ne acayip ben lise 2den kalma sırf alan ders olduğu için alamadığım Edebiyat burda karşıma çıkmıyor.(AYRICA EDEBİYAT LİSE SON SINIFTA 4 VE YİNE O SENE TEŞEKKÜRALDIM ADALETE BAKARMISINIZ) Bir yönden sevindim bir yönden sinirlendim sistemimizin bu kadar zayıf olması ve ben sırf lise 2 deki tek dönem zayıf yüzünden üniversiteyi kazanıp gidememem offf çok ilginç ya.......

Back