Bebek Beslenmesi Yardım 1 aylık bebegim ne yapacaımı şaşırdım gaz ve doymama !!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulnevar

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
184
60
318
Ankara
Selam arkadaslar 1 aylık bir bebeğim var.Normal dogumla dünyaya geldi 3890 gr ama 3 gün içerisinde 3450 ye kadar düştü .Sonra göğüsümden sütün cok zor cıkdıgını farkedince vakumla cekip biberonla vermeye basladık ama şöyle bir sıkıntımız var

1.sütüm var ama cıkmıyor bu yuzden pompa ve biberona devam etmek zorundayım.

2.Tek öğünde 70 ml süt veriorum ki günde en az 8 kez besliyorum ama doymuyor biberonu agzından cekince bile cıglık atıyor asla asla doymuyor ( Doymuyor derken kilo alımı filan yerinde sadece daha cok istiyor daha cok )

3.Sırtını sıvazlamak ve gazoını cıkarmak için biberonu agzından cıkardıgımda bile kendinden gecior sanki etini koparmısız gibi aglıyor.

4.Dr.Brownns un gaz önleyici biberonunu aldım ama o bile fayda etmiyor içerken o kadar heycananıyorki 2dk sürmüor çekmesi ve tek nefeste bitirmeye calısıyor bu yüzden kaç kez tıkandı ödüm patladı

5.Birde benim sütüm den mi anlamadım sürekli balgam gibi ses gelior bogazından

Bana ne önerirsiniz memeden emzirmeye kaç kez çalıştım ama sütümü çekemedği için sinir krizlerine giriyor bu seferde
ne yapacaımı şaşırdım delirmek üzereyim ((((((((

emmediği sürece o süt tam anlamıyla gelmiyor,göğüsler tam boşalamıyor malesef (2 ay emzirip 4 ay sağarak ane sütü verebildim sadece ordan biliyorum)
bence 70 cc az,yani doymuyor olabilir gerçekten.eltimin 10 günlük kızına 90 cc veriyorlar daha da istiyormuş.bence miktarı arttırabilirsinz biraz.

Son düzenleme:
ablamın bebegıde 15 gunluk aynı sekılde hep memede kalmak ıstıyor meme agzından dusunce ağlıyor bence gazı oldugu için ağlıyor bebekler ıcın rezene cayı var ondan ıcırın ayrıca doktorda gaz için damla werıcektır

kilosu iyiyse doymuyor diye endişe etme. benimki de doyduğu halde devamlı emmek isterdi. emzik verdim. ikimiz de rahat ettik.

benim oğlumda öyleydi ilk zamanlar ya çıldıracaktım doymuyor hep emmek istiyor diye ama meğer yavrum gaz olduğu için öyle yapıyormuş memeyi ağzına aldımı alttan gaz çıkarırdı yani anne memesinde kendilerini güvende hissettikleri için emmek istiyolar yazık onu kendinden ayırma eğer kilo alması iyi gidiyorsa doyuyordur zaten biberonla vermeseydin keşke kaşıkla devam etseydin bende seningibi sağıp veriyordum biberonla çenesi gelişemiyo sonrada tembelliğe alışıyolar benimki anne sütüyle doymadığı için ilk zamanlar mamada vermek zorunda kaldım şimdi hem emiyo hem mama alıyo kilo alımı şimdi çok çok iyi

canım tek öğünde 70 cc veriyorum gunluk deği gunde 8-9 kez veriyorumki zaten 90 cc cıkmıyor tek ögınde benim onun 10 gunde ii gelmiş sütü maşallah

canım bence de memeden vermeye calıs. ne olursa olsun bebek sutu alır. surekli istemesi gazı oldugu icindir. benimki de 1 aylıkken hep emmek istiyodu,hep emince de kusuyodu. zaten ac oldugu zamanla gazı oldugu zaman farklı sekilde emiyo. sen de zamanla farkediceksin. ben de baktım olmuyo nuk marka yenidoganlar icin uygun olan emzik aldım ve gazını cıkarmaya daha fazla dikkat ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…