Bebek Beslenmesi yardım..1.5 aylık bebek ve deniz...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BitterCikolatam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2009
1.551
15
158
merhaba arkadaşlar 1.5aylıkbebegim var ve tatile gidiyoruz denizin ve güneşin bebegime zararı olrmu giden akkadaşlar varmı?

canım bebekler ıcın satılan ozel gunes kremlerı faktorlerı yuksek bıraz onları kullanabılırsın benım bebegım yok 8 haftalık hamıleyım ama onceden satısıyla ılgılendıgım ıcın bılıyorum 0-6 ay arası cocuklar ıcın dıye yazar

Bizde 10 günlüğüz henüz..Yaklaşık 1 ay sonra tatile gidicez ve doktorumuz dediki: göbek düştükten sonra denize girebilir dedi...

bizde denize tenini sulamak için giricez..sudaki iyot gelişimi için çok çok yararlıymış canım...
şimdiden iyi tatiller...

teşekkür edrim canım sizede iyi tatiller

kızlar ben en azından ilk 4 ay denize veya havuza girilmemesi gerektiğini duymuştum ve mantıklı olduğunu düşünüyorum
daha çok küçükler bence ve denizler de o kadar temiz değil

bencede..çok küçükler daha.. karışmak gibi olmasın ama.. hem su soğuk olur üşütebilirler.. hemde Allah korusun mikrop falan kapabilirler.. denizlerimiz malum:Ç(

evet arkadaşlar bugün gittik doktorumuza ve1 yasına kadar girmemesi gerektigini söyledi
mikroplara açık oldugu için zararlıymış.

bu topik benim içinde çok faydalı olduğu teşekkür ederim a.s.
yazlığa geçtik yeni ve eşim devamlı kızımız ile birlikte denize girelim diyor ama tereddüt ettik dr.umuza sormadan hareket etmiyelim dedik, haftaya kontrolümüz var ozaman soracaktık ama burdan okuduğum iyi oldu
acelesi yok nasılsa seneye girer kismetse hem büyümüş olur

deniz konusunda malumatım yok. ancak güneş konusunda birkaç cümle kurabilirim. saat 10 ile 16 arasında bebeklerin dışarı çıkması sakıncalı. yüksek koruma faktörlü güneş kremleri gerekiyor. direk güneşe maruz kalmasa bile güneş kremi sürülmeliymiş. ve mecbur kalınıp sakıncalı saatlerde dışarı çıkılırsa bebeğe uzun kollu ince penye giysiler giydirilmeliymiş. ben sebamed 50 faktör güneş losyonu kullanıyorum. güneşe çıkmadan yarım saaat önce sürülmesi gerekiyormuş ve 3-4 saatte bir tekrarlanmalıymış.

bizim doktorumuzda kesinlikle izin vermedi.
bebeklerin alt yolları çok geç bağışıklık kazanırmış.özelliklede kız bebeklerin.
o yüzdende deniz,havuz gibi çok kişiye açık yerlerden kaçınmamız gerektiğini söyledi..
ben geçen hafta bi hata yaptım siz yapmayın.
saat 3den sonra sahile indik.güneş yoktu.oturduk kızım da uyudu plajda.meğer gizli güneş varmış kızım az yanmış yüzü filan kırmızılaşmış ateşi yükseldi gece..
aman dikkat kızlar

benim yegenim 6 aylikken gitti, denize sokmadilae ama kucuk havuzuna deniz suyu koyup isindiktan sonra bebegi havuzuna soktular, cok eglendi, ama tabi saat 5 ten sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…