• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin lütfen çaresizim

• Konu Sahibi Konu Sahibi selin0101
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

selin0101

Ziyaretçi
ben 15 yaşındayım yaklaşık bir seneden beri adet düzensizliği yaşıyorum doktora gittim 4 ay önce yumurtalıklarımın çatlamadığını tembel olduğunu söyledi climen diye bir ilaç verdi kullandım 3 ay adet oldum sonra 4üncü ay olmam gerekiyordu yine olamadım ben pko hastası mıyım acaba çünkü 3 4 ay adet olmadığım oluyor yumurtalıklarım tembelmiş.1 sene önce de 1ayda 3 4 kere adet olurdum bu sefer hiç olamıyorum kısacası ilaç içmeden adet olamıyorum bende kistte yok ama neden böyle oluyor çözemedim adet olalı 2seneyide geçti 2sene içinde böyle şeyler olur yumurtalıkların oturmamıştır deniliyordu ama benm 3sene oldu.BU konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşşsın lütfen yada eskiden benim yaşımdayken böyle olanl ablalarım varsa yardımlarınızı bekliyorum:1rolleyes:ilerde çocuğum olmayacak diye de çok korkuyorum..

doğrusu bu konu hakkında çok bilgim yok ama en doğru cevabı düzenli gittiğin doktorun verir bence sonuçta bir hastalığın varsa bunun teşhisini onlar koyacak. 15 yaşındayım demişsin demekki 12 yaşında adet olmuşsun erken bir yaş bende 11 yaşında adet olmuştum zor bir süreç düzenin yerine oturması benimde ilk 4 sen boyunca 11 gün kanamam geliyordu şuan 4 güne indi eminim yaşın ilerledikçe düzene oturacaktır. ama dedğim gibi eğer bir cevap arıyosan soruna bunu bence doktoruna sormalısın :)

daha yasın kucuk hastalıgın erken tanınmıs korkam ılaclarını kullan olur mıllet 30 unda nalıyor dr gıdıyor uzulme ılacları var ıçersın hallolur

canım bende aynı senin gibiydim gerçi hala öyleyim anlattıklarına göre %90 pko sun zaten doktorum bana pko nun halk dilindeki adı yumurta tembelliğidir dedi

ama pkonun belirtlieri yokki bende

canım....hep düzensizdim hele senin yaşlarında 3-4 ayda bir lütfeder gelirdi.şişerdim sıkıntı olurdu.

2 çocuğum var şimdi hamdolsun .Hala gecikir süründürür beni:)yani bazen bünyeden mi oluyor nedendir bilmiyorum.

Yine de ilaçlarını kullan ve doktora git.

pko bazen hiç belirti vermezmiş hatta düzenli adet olanlarda bile görülürmüş umarım değilsindir ama öyleyse de üzülmene gerek yok sadece düzenli adet olmak için doktor kontrolünü bırakma

psikolojimde bozuluyor bir mutsuzum bir mutluyum ağlayasım geliyor ve gerçekten kötüyüm ama ömür boyu böyle olacam herlde

pko olunca vücudun neresinde kıllanmalar olur?

Back