Son yılların en gözde modellerinden biri olan yarasa kol örgüsüne en pratik tarifi sizle paylaşmak isterim bu modeli örenek teşkil etsin die koyuyorum.kazağımızın modeli tamamen terciğinize kalmıstır.ama ben ajur örgüsü gibi delikli modellerin kullanılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum (= şimdi modelimizi anlatalım
bedeninize göre mesela 80 ilmekle 10 cm (bedeninize uygun ilmek sayısını sitemizdeki örgü beden tablosundan bulabilirsiniz) lastik örüp kesin ve sonra bir kolda başlayıp diğer kola doğru öreceğiz ajur gibi delikli bir örgü yaparsanız kalın şişlerle 6 7 gibi 45 50 ilmek başlayın.kol boyunu istediğiniz boyutta yapmanız mümkün .bedenimize göre iki tane dikdörtgen parça örüyoruz sonra ilk ördüğümüz lastiğe alt kısmını dikip boyun ve kol boşluğu dışınta kalan lısmı dikiyoruz.
Diğer bir yöntem lastiğimizi ördükten sonra sağdan soldan ilmek arttırarak boyuna doğru modelimizi tamamlamaktır.dikişsiz bi yöntemdir ancak modelinizi ajur gibi delikli bir model seçersenizi lastikte yapacak olduğunuz tığ dikişi asla görünmeyecektir
bir kaç yol daha çıkarmamız mümkün ancak birinci yolumuz biraz daha pratik ve garanti bi tarif olduğunu düşünüyorum ben yinede. Tercih sizin kolay gelsin (=