Premature Bebekler yararlı olurmu ki bilemem

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

mumudihaba

6 MELEK ANNESİ
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
2.721
42
selam arkadaşlar biraz önce nette araştırırken buldum

bebeğin düşmesini önlüyor diye heyecanlandım olurmu ki bilemem ama denemek lazım

MUŞMULA

Tanıtım :

Gülgiller familyasından; kış aylarında yaprak döken, eğri büğrü övdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır.

Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir.

Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen bir tattadır.

Etlidir.

5 bölmesi vardır.

İyice olgunlaştıktan sonra yenir.

Faydaları :

Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder.

Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.

İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir.

Kan dolaşımını düzenler.

Sinirleri güçlendirir.

Mide hastalıklarında faydalıdır.

Lumbago ve nikriste kullanılır.

Ana karnındaki ceninin düşmesini önler.

ALINTIDIR

Prof. Dr. Karadeniz, yaptığı açıklamada, Anadolu'da 'döngel' ve 'beşbıyık' olarak da bilinen muşmulanın Türkiye'de Kuzey Anadolu ve Marmara bölgesinde yetiştiğini belirtti.
Muşmula meyvesinde çeşitli şekerler, organik asitler, pektin maddeleri, C vitamini ve karoten bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Karadeniz, şöyle dedi:
''Muşmula, bağırsak hastalıklarında iyi bir kabız düzenleyicidir, bağırsakların iyi çalışmasını sağlar. Meyveleri suda pişirilip demlendikten sonra şekerle içilince, ishal ve dizanteri hastalıklarına iyi gelir.''
Prof. Dr. Karadeniz, muşmula meyvesinin rahim iltihapları, böbrek hastalıkları ve mide-bağırsak hastalıklarına iyi geldiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Gaz giderici olarak faydalıdır. Muşmula mideyi kuvvetlendirir, kan dolaşımını düzenler, sinirleri güçlendirir. Muşmula ana karnındaki ceninin düşmesini önlemektedir.''
Muşmula yaprağının kaynatılıp içilmesi halinde şeker hastalığına iyi geldiğine işaret eden Prof. Dr. Karadeniz, muşmula çekirdeğinin idrar artırıcı özelliği bulunduğunu, böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesinde faydalı olduğunu da sözlerine ekledi.

merhabalar bence doktora danışmadan su bile içmemek lazım çünkü bir arkadaşımdan biliyorum hamileliği riskliydi ve özel dieti vardı herşey o kadar azdıki sonunda bebeğine kavuştıu ama zor oldu...

doğru dr ne derse onu yapmalıyız

ama bizler çok meşakatlı sürec yaşadığımız için acaba mı demeliyiz

yani olurmu ki bilmem

X