Bebek Beslenmesi Yararlı bilgiler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mavisu35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2009
229
4
96
İzmir
Böyle bir başlık açmamın sebebi benim gibi birçok şeyi bilmeyen anneler için. Hepimiz paylaşırsak en azından bebeklermiz için faydalı olabilir. örneğin bebeklerin kulaklarının arkası iyice kurulanmalıymış banyodan sonra nemli kalıyor ve mantar oluşuyormuş ben normal havluyla üstün körü kuruluyordum eğer kulak arkasında beyazlık varsa bu mantarmış ayrıca bacaklarındaki kıvrım yerleinde de çok oluyormuş. Ayrıca bebeğimin burnunun sık sık temizlenmesi gerektiğini de bilmiyordum serum fizyolojik damlatıp biraz beklediktan sonra pompayla temizliyorum artık. Emzirdikten sonra en az 20 dakika dik tutmalı ve gazını çıkarsa bile gaz çıkartmaya devam etmeliymişiz buarad şu buhar makinesinin ayarı kaçta olmalı ve nekadar süre açmalıyız bu konuda bilgim yok

Benım bebegımın gaz sorunu yok ama ben de 20 dk ya da yarım saat dık tutuyorum emdıkten sonra.

Bır de yenı bısı duydum.Yenıdogan bebeklerın gogus ucları sut topluyormus ınanmadım ama bebegım bır gun cok agladı annem goguslerıne masaj yaptı ve aglamayı kestı.

dediğin ilginç ama doğru canım,gerçekten yenidoğan bebeklerin göğsünde süt toplanıyor.
oğlumda da olmuştu,biraz ovaladıktan sonra süt çıkmaya başladı ordan ve o sertlik kayboldu.
buda gerçekten bebeği rahatsız eden,ağlatan birşey.ilk zamanlar orayı devamlı ovmak gerekiyormuş.:44:yeni anne olan arkadaşların işine yarar umarım bu bilgi..

Son düzenleme:
zederdi gaz sorunu olmaması çok güzel maşallah ama gaz sorunu yok derken çoğu böyle diyor yani gaz için zorlnaıp ağlamıyor mu yoksa gazı var da hemen çıkıyor mu demek isteniyor yani gag yapmamasına rağmen huzursuzlukta mı yapmıyor seninle bebeklermiz çok yakın özel bişey yapıyor musun gaz için

Bebeklerde Öksürük
Bir hastalık belirtisi olabileceği gibi, boğazda veya solunum yollarındaki tahriş edici bir maddeye karşı tepki de olabilir. Öksürük akciğer enfeksiyonlarındaki veya solunum yollarındaki balgamın sökülmesini sağlar. Kuru gıcıklı öksürük, pek ciddi bir sorun olmamakla birlikte, nedeni her zaman bilinemez. Soğuk algınlığı sırasında burun akıntısının geriye giderek solunum borusunu tahriş etmesinden dolayı olabilir. Vücudun ana soluk borusuna yabancı bir cisim kaçmışsa bunun atılmasına yönelik bir çaba olarak da kuru öksürük görülebilir. Çocuğun çevresinde sigara içiliyorsa, sigara dumanı, çocuğun solunum yollarını tahriş ederek kuru öksürüğe sebep olabilir. Kulak enfeksiyonları da kuru öksürüğe yol açabilir.

Siz nasıl yardımcı olabilirsiniz?
♦ Eğer öksürük balgamlı bir öksürükse, kesinlikle öksürük şurubu kullanmayın. Bu durumda öksürüğün kesilmesi değil, öksürükle birlikte balgamın sökülüp atılması önemlidir. Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamın çıkmasına yardımcı olun.
♦ Durup dururken bir kuru öksürük başlamışsa, boğazına yabancı bir cismin kaçıp kaçmadığına bakın. Eğer kaçmışsa çıkarmaya çalışın veya bir sağlık kuruluşuna götürün.
♦ Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak dik yatmasını sağlayın. Sümüğün boğazından aşağılara kayarak tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz. Yüzükoyun veya yan yatırmak da tahrişi önler.
♦ Öksüren çocuğunuzun odasını sürekli nemli tutun. Yanında bir çaydanlık su kaynasın veya bir camı hafif aralık bırakarak odanın havasının kurumasını önleyin. Odayı fazla ısıtmayın.
♦ Çocuğunuzun yanında kesinlikle sigara içmeyin. Çocuğunuzun girmediği, evin herhangi bir odasında dahi sigara içmeyin. Sigara dumanı hava zerrecikleriyle çocuğunuzun yanına taşınır ve onu rahatsız eder.
♦ Yatmadan önce çocuğunuzun boğazını yumuşatmak için ılık bir şeyler verin. Süt salgı oluşumunu artırdığı için 6 aylıktan büyük çocuklara süt vermeyin. 18 aylıktan büyük çocuklar için birkaç damla ılık su içinde eritilmiş bala limon suyu katarak hazırlayacağınız içeceği verebilirsiniz.
♦ Çocuğunuzun öksürüğü 3-4 gündür devam eder, çocuk öksürük yüzünden uyuyamazsa, öksüren çocuğunuz 6 aylıktan küçükse, boğazına kaçan cismi çıkartamamışsanız, çocuğunuz boğulurcasına öksürüyorsa, hızlı, sesli ya da zorlukla soluyorsa hemen bir doktora götürün.

valla canım, gebelıgımın son aylarında cok nar yedım ondan sanıyorum.forumda okumustum.cok gazlı olsaydı nar suyu verecektım bıraz ama yettı sanırım gebelıkte nar yemem Gunde bırkac tane yıyordum koca koca narlardan

Kızım sureklı gaz cıkarıyor.Mamasını emerken duraksıyor ıkı ıkınıyor pırt pırtlıyor.alttan cok cıkarıyor.Uyanırken gerınıyor pıtır pıtır gaz cıkarıyor.Bır de 20 dk dık tuttuktan sonra yuzustu yatırıyorum o zaman da agızdan gazını kolayca cıkarıyor eger cıkarmamıssa.

Burun tıkanıklıgı ıcın BUĞUSEPTİL
Bebebgımde burun tıkanıklıgı vardı.arkadaslarımdan bırınınde bebegınde daha once olmus.Buguseptıl almıslar.Kaynayan suya koyuyorsunuz ve o kabı odada tutuyorsunuz mentol yogunlugu yayılıyor o da bebegı rahatlatıyor burnunu acıyormus.Bız oturma odasına da yattıgımız odaya da koyduk esımın de burun tıkanıklıgı gectı

evet buğuseptili biz küçükken annemler evde bizim için yaparlardı. ama bebek için olur mu bilmem çünkü biz 4-5 yaşındayken yaparlardı. bebeklerin teneffüs etmlerinde bi sıkıntı olmuyomu? benim de şimdi bebeğim için bi sprey buldum sterimar diye.onu kullanıyorum. özellikle tıkalı ve burnu içinde mukozası kuruyan bebekler için müthiş. iki deliğe birer kere fıslatıyorum. içinde ne var ne yoksa çıkarıyo ve burnu çok güzel nemlendiriyo.

canım solutmak zararlı kucuk bebege ama,kalorıfer petegıne kalorıfer sulugu ıcıne konuluyor bı tatlı kasıgı suyuna gore bı kap koyuyorum.eczacı oyle yapılırsa sorun olmaz dedı.

** Bebek su ya da baska bır sıvı ıle bogulursa bas asagı ters cevrılmelıymıs...
Bu bılgıyı bugun edındım,bebegımı yıkadık babannesıyle son suyunu sırtından asagı dokerken kızım kafasını saga cevırdı bır an su yutmus,havlusuna sardık baktık morarıyor,hemen bas asagı tuttu annem döktü içindekileri

Bır de yenı bısı duydum.Yenıdogan bebeklerın gogus ucları sut topluyormus ınanmadım ama bebegım bır gun cok agladı annem goguslerıne masaj yaptı ve aglamayı kestı.

benim kızımında iki göğüsündede fındık gibi sertlikler vardı (halada çok az var)
dr umuza sorduğumda anneden bebeğe geçen süt hormonlarından olduğunu ve onları kesinlikle ellememek ve ovalamamak gerektiğini söylemişti.bende hiç dokunmadım.sizlerde drunuza danışmışmıydınız acaba?
:44:

buğuseptil güzel. Ben çocukken astımlı idim. Annem nefesimi açmak için buğuseptil yapardı. Rahatlardım. Kendi bebeğimin burnu tıkanınca, kıyafetlerinin yaka kısımlarına hafif viks sürüyorum. Burnu açılıyor. Bir de serum fizyolojik uyguladıktan sonra nazal aspiratör ile burundaki ifrazatı çekin. Pompa pek iyi çekmiyor. En iyisi aspiratör kullanmak.

evet bana da sağlık ocağındaki ebemiz söylemişti,oranın ovulmasını ve o sütün ordan çıkarılması gerektiğini.:94:

gunaydın kızlar..Benım kızım 15 aylık olucak artık ama yenı annelere yada olucaklara yasadıgımızı soylıym dedım.kızım bır haftalıkken bezınde akıntı farkettım resmen bızlerdekı gıbı beyaz kıvamlı gıbı doktora goturduk ve normal ama bı ıkı gunde kesılmelı kesılmezse getırın dedı.hatta adet kanaması gıbı lekelenebılırde korkma ama oda ıkı gunu ve bı kac damlayı gecmıycek demıstı.. oyle ıste paylasıyım dedım aklınızın bı yerınde olmasında yarar var..

canım hafıf gogus uclarındakı kahverengı yerlerın etrafında daıresel masajlar yapıyoruz.sut dagılsın dıe.agrı yapıyormus bebege onlar

benim kızımda da olmuştu süt mü bilmem ama sağ göğüs ucu beyazdı.ama ağlaması falan yoktu.doktrum bunun sık sık bebeklerde görülebileceğini kesinlikle dokunmamamı söylemişti.nitekim ben de hiç dokunmadım kendiliğinden geçti.bence ovmadan önce doktora danışmakta fayda var diye düşünüyorum.

evet bizde de oldu ve doktorumuz kesinlikle dokunmayın dedi.var bir bildikleri ki söylüyor doktorlar.siz de dokunmayın bizimki geçti evet geçmesi biraz zaman alıyor.

Zaten bende sağlık ocağındaki ebemize danışmıştım o da oranın yavaş yavaş ovularak masaj yapılması gerektiğini yoksa o sertlik dağılmazsa bebeği rahatsız edeceğini söylemişti.gerçektende üstüne dokununca canı acıyordu.ben ovdukça kayboldu o sertlik...

evet bana da sağlık ocağındaki ebemiz söylemişti,oranın ovulmasını ve o sütün ordan çıkarılması gerektiğini.:94:

canım hafıf gogus uclarındakı kahverengı yerlerın etrafında daıresel masajlar yapıyoruz.sut dagılsın dıe.agrı yapıyormus bebege onlar

kızlar biligi için teşekkür ederim sizlerede.ben yinede kendi dr umuzun dediğini yapıp hiç ellemiyim.zaten sertlik çok azaldı.
belkide bahsettiğimiz şeyler aynı olmayabilir.
o nedenle herkesin dr kontrolünden sonra çözüm yoluna gitmesini tavsiye ederim.
sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…