Şuan bu satırları göz yaşları içinde yazıyorum.
Sabah sahilde yürüyüş yaparken bir karga gördüm. Uçamıyordu. Karga çok sakindi. Dokunmama izin verdi. Belediyeyi aradım. Beni barınağa yönlendirdiler. Barınağa ulaşamayınca aldım kargayı özel bir veteriner kliniğine götürdüm. Muayenesini yaptı hekim. Her hangi bir sorun yok şok gecirmis dedi. Vitamin ve antibiyotik verdi.
Siz ilgilenebilir misiniz dedim veterinere. Gözlem altında kalması için. Ben nasıl bakacağımı bilemem dedim. O da şuan boş kafesimiz yok, diğer kliniklere bi sorun, bulamazsanız akşam 6 ya kadar yemek ve su vermeyin. 6 da vitamin ve antibiyotiği ağzına damlatın canlanmaya başlayınca da o gün ne pişirdiyseniz onu yedirin dedi. Kendine gelir büyük ihtimalle dedi.
Ben de google dan başladım bütün veterinerleri aramaya. Hiçbirinde yokmuş kafes. Son aradigim veteriner, kargayı nerde tedavi ettirdiniz dedi..Ben de söyledim kliniğin adını. Bana bağırmaya hakaret etmeye başladı terbiyesi ahlaksız kadın kapat telefonu git o klinik baksın kargaya bir daha beni arama dedi. Ben şok oldum.
Kargayı eve getirdim. Kaloriferin yanına koydum, yanına da şu koydum. Ama inanılmaz sinirlendim.
Ben kavga etmeyi bilmiyorum maalesef cevap vermeyi de bilmiyorum. Adam hakaret ederken bile sakin olun beyefendi ben sizden yardım istiyorum dedim kaldım.
Sonra karar verdim adamı şikayet etmeye. Orman ve tarım müdürlüğüne gittim. Adamı herkes tanıyormuş orda. Önce bana inanmadılar. Sanki iftira atiyormusum gibi. Dilekçe vermek istiyorum bir veterinere yakismayacak bir tavırla karsilastim, bu insan bir kadına nasıl böyle konuşur elimde zavallı bir hayvanla kaldim dedim.
Adamın, benim kargayı tedavi ettirdiğim klinikle husumeti varmış. Daha önce 45 bin lira ceza almış O klinikle husumetinden. Aslinda sorunu benimle değilmiş. Bir veteriner istediği hayvana bakar istediğine bakmazmış, nasıl ki hastalar doktor seçme hakkına sahipse onun da seçme hakkı varmis. Hakaret etme konusunda da bu benim o adamla kişisel problemimmis. Tarım ve orman müdürlüğü bu konuyla ilgilenmiyormuş.
Moralim bozuk bir şekilde eve geldim. Kargayı kucağımda severek besleyecektim. O zaman kendine gelir diyordum. Karga ölmüş. Basında hıçkıra hıçkıra ağladım.
Yarın polise gidip bana hakaret etti diye şikayette bulunmak istiyorum. Çok gücüme gitti şu yaşadıklarım. Hâlâ ağlıyorum. Kargaya mi üzüleyim ahlaksız terbiyesiz lafina mi üzüleyim bilemedim.