Yaralı karga ve veteriner

Karadutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
1.458
3.259
Şuan bu satırları göz yaşları içinde yazıyorum.

Sabah sahilde yürüyüş yaparken bir karga gördüm. Uçamıyordu. Karga çok sakindi. Dokunmama izin verdi. Belediyeyi aradım. Beni barınağa yönlendirdiler. Barınağa ulaşamayınca aldım kargayı özel bir veteriner kliniğine götürdüm. Muayenesini yaptı hekim. Her hangi bir sorun yok şok gecirmis dedi. Vitamin ve antibiyotik verdi.

Siz ilgilenebilir misiniz dedim veterinere. Gözlem altında kalması için. Ben nasıl bakacağımı bilemem dedim. O da şuan boş kafesimiz yok, diğer kliniklere bi sorun, bulamazsanız akşam 6 ya kadar yemek ve su vermeyin. 6 da vitamin ve antibiyotiği ağzına damlatın canlanmaya başlayınca da o gün ne pişirdiyseniz onu yedirin dedi. Kendine gelir büyük ihtimalle dedi.

Ben de google dan başladım bütün veterinerleri aramaya. Hiçbirinde yokmuş kafes. Son aradigim veteriner, kargayı nerde tedavi ettirdiniz dedi..Ben de söyledim kliniğin adını. Bana bağırmaya hakaret etmeye başladı terbiyesi ahlaksız kadın kapat telefonu git o klinik baksın kargaya bir daha beni arama dedi. Ben şok oldum.

Kargayı eve getirdim. Kaloriferin yanına koydum, yanına da şu koydum. Ama inanılmaz sinirlendim.

Ben kavga etmeyi bilmiyorum maalesef cevap vermeyi de bilmiyorum. Adam hakaret ederken bile sakin olun beyefendi ben sizden yardım istiyorum dedim kaldım.

Sonra karar verdim adamı şikayet etmeye. Orman ve tarım müdürlüğüne gittim. Adamı herkes tanıyormuş orda. Önce bana inanmadılar. Sanki iftira atiyormusum gibi. Dilekçe vermek istiyorum bir veterinere yakismayacak bir tavırla karsilastim, bu insan bir kadına nasıl böyle konuşur elimde zavallı bir hayvanla kaldim dedim.

Adamın, benim kargayı tedavi ettirdiğim klinikle husumeti varmış. Daha önce 45 bin lira ceza almış O klinikle husumetinden. Aslinda sorunu benimle değilmiş. Bir veteriner istediği hayvana bakar istediğine bakmazmış, nasıl ki hastalar doktor seçme hakkına sahipse onun da seçme hakkı varmis. Hakaret etme konusunda da bu benim o adamla kişisel problemimmis. Tarım ve orman müdürlüğü bu konuyla ilgilenmiyormuş.

Moralim bozuk bir şekilde eve geldim. Kargayı kucağımda severek besleyecektim. O zaman kendine gelir diyordum. Karga ölmüş. Basında hıçkıra hıçkıra ağladım.

Yarın polise gidip bana hakaret etti diye şikayette bulunmak istiyorum. Çok gücüme gitti şu yaşadıklarım. Hâlâ ağlıyorum. Kargaya mi üzüleyim ahlaksız terbiyesiz lafina mi üzüleyim bilemedim.

Çok üzüldüm hayvancağıza da o vicdansız veteriner bozuntusu yüzünden yaşadıklarınıza da. İçinde hayvan sevgisi olmayan, bir hayvanın ölümüne göz yumabilen kimse bu işi yapmasın. Yazık ya yardımcı olmamak ne demek. Ben düşmanımın kedisi köpeği kuşu vs. tedavi edilecekse ona da yardım ederim o canın ne alakası var ki şahsi husumetimle. Allahından bulsun ne diyeyim başka. Bir de böyle durumlarda ben facebooka yazmanızı tavsiye ederim inanın çoğu kuşçu yani kuş beslemeyi hobi edinenler veterinerlerden daha iyi biliyor ya da o gruplardaki kanatlı üzerine ihtisas yapan veterinerlere yönlendiriyorlar. Veterinerler genelde kedi köpek ya da besi hayvanı üzerine çalışıyor. Bulunduğum şehirde kuşum için gideceğim veteriner bellidir mesela daha işim düşmedi çok şükür ama bir ihtiyacımız olsa oraya giderim sadece. Oraya ulaşana kadar da dediğim gibi facebooktaki gruplar iyi yönlendiriyor. Siz elinizden geleni yapmışsınız üzülmeyin.

Sosyal medyanin gucunu kullanmakise yariyor bu gibi durumlarda.Eksi sozluk gibi bir mecraada acilsa bu konu aslinda bi sonuca ulasabilir.Kargaya icin cok üzüldüm..Size de duyarliliginizdan oturu tesekkur ederim..

bazı ınsanlar gercekten oksıjen ısrafı baska hıc bırsey degıl

o kadar haklısınız kı sinirlenmekte uzulmekte dusunsenıze o adam bırının babası kocası kardesı bırde bu var

siz çok iyi bir insansınız gerçektrn o savunmasız hayvan için yaptıklarınız beni ağlattı, çok güzel bir hayatınız olsun. Sevgiler

Karga neden öldü peki veterinere göre sadece şoktaysa? O da tedaviyi düzgün yapmadı mı?

Çabanızı takdir ettim. Çoğu insan sadece bakıp geçerdi.

Karga icin yapilacak birsey yok malesef sen herdeyi yapmissin adamda saygisizin tekiymis fakat sen cok guzelsin bunu bil istedim

Karga neden öldü peki veterinere göre sadece şoktaysa? O da tedaviyi düzgün yapmadı mı?

Çabanızı takdir ettim. Çoğu insan sadece bakıp geçerdi.

Bilmiyorumm. Şok durumunda iki seçenek olurmuş. Ya toparlanır iyileşirmiş ya da kalp krizi geçirirmiş. Kalp krizi geçirmemesi için sıcak, sessiz ve hafif loş ışıkta olması lazım dedi veteriner. Ben de boş bir odama yerleştirdim. Kapısını kapattım. Hiç ses çıkmadı yani. Ilaç saati gelince kucağıma alacaktım. Başını okşayarak besleyecektim. Ama ilaçlarını vermeye gidince farkettim ölmüş.

NNeden öldü bilmiyorum. Ben iyileşmesini istiyordum. Çok mutlu olacaktım. Şimdi şu hakaret ve ölüm olayı olunca resmen dağıldım. Sabah kahvaltı ile duruyorum. Yemek bile yiyemedim. Hâlâ kendime gelemedim.

Sosyal medyanın gücünü kullan bence.
Adamın adını kliniğin adını ve yaşadıklarını aynen bu şekilde paylaş.

Bu intikam almak olmaz mı? Adamı tanımıyorum sonuçta. Belki de iyi bir hekimdir. Bilmiyorum hırsla hareket etmek istemiyorum ama bana hakaret etti hazmedemiyorum bunu.

Üzülme elinden gelenin fazlasını yapmışsın.

Sosyal medyanın gücünü kullan bence.
Adamın adını kliniğin adını ve yaşadıklarını aynen bu şekilde paylaş.

Bu intikam almak olmaz mı? Adamı tanımıyorum sonuçta. Belki de iyi bir hekimdir. Bilmiyorum hırsla hareket etmek istemiyorum ama bana hakaret etti hazmedemiyorum

Bilmiyorum. İyi bir hekim iyi bir insan bu anlattıklarını yapmazdı. Kibar olmasını da geçtim, hakaret etmeden de geri çevirebilirdi. Ki mesleğine saygısı olsa çevirmez bir çözüm bulmaya çalışırdı.

Bu intikam almak olmaz mı? Adamı tanımıyorum sonuçta. Belki de iyi bir hekimdir. Bilmiyorum hırsla hareket etmek istemiyorum ama bana hakaret etti hazmedemiyorum

Yalan yanlış beyan yapmayacaksan neden intikam olsun.
Diğer türlü nasıl kanıtlayacaksın hakareti?
Sosyal medya en güçlüsü artık.
Google yorumlarına falan da yaz kliniğin.
Buraya da yaz da paylaşalım.

Yalan yanlış beyan yapmayacaksan neden intikam olsun.
Diğer türlü nasıl kanıtlayacaksın hakareti?
Sosyal medya en güçlüsü artık.
Google yorumlarına falan da yaz kliniğin.
Buraya da yaz da paylaşalım.

Yarın polise gidip hakaret ettiği için şikayette bulunacağım. Arkadaşım vardı yanımda o şahitlik yapacak. Google yorumlarına da yazacağım. Herkes okusun diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…