Lekeler, Çiller yara ve lekelerden yüzüm kıpkırmızı ama yavaş yavaş düzeliyor.

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

mer_ali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
143
2
Açık gözenekler ve tek tük sivilceler dışında ciddi bir sorunum yoktu cildimde, ta ki bikaç ay öncesine kadar. Cildim aniden bozuldu, sivilceler çıkmaya başladı, dokunmadığım halde izleri geçmedi, yaralar çıktı yüzümde, gözeneklerim iyice belirginleşti inanın aynaya bakmaktan nefret eder oldum. ara sıra pudra sürerdim ama şimdi fondotensiz sokağa çıkamıyorum. Bi süredir yatarken bepanten sürüyordum ama banamısın demedi. Geçen hafta forumun altını üstüne getirdim, hemen her başlığı okudum. İçlerinden kendimce mantıklı ve kolay bulduklarımı seçtim. 5 gündür şöyle yapıyorum: sabahları yüzümü kırlangıçın zeytinyağlı sabunuyla yıkıyorum, sonra tonikliyorum. eskiden zaten cildim yağlı diye nemlendirici sürmeyi ihmal ederdim ama cildimi kuru bırakınca kendisi yağ üreterek bu işi görüyomuş, bunu öğrendim forumdan. O yüzden nemlendiriyorum ve cildim düzelene kadar yapacağım gibi fondotenimi sürüyorum. Akşama geleyim... boş bir tonik şişesine iki parmak kadar elma sirkesi koydum, onu yarısı kadar da su ekledim. bir pamuk yardımıyla cildimi bu karışımla siliyorum, özellikle de çok yağlı olan burnumu siliyorum. 5-10 dakika bekleyip yine zeytinyağlı sabunumla yıkıyorum. bu aralar hastayım, ıhlamur kaynatmıştım kendime. ya ıhlamuru ya da yeşil çayı tonik niyetine kullanıyorum. sonrasında ise evde daha önceden bulunan cilt yanıkları, tahrişleri ve pişikleri için olan hametan merhemden sürüyorum. merhem bitince bebekler için olan pişik kremiyle devam etmeyi düşünüyorum. Cildimde hafif bi değişiklik fart ettim, sivilceler söndü, kızarıklar hafifledi. Ama tabi daha çok yeni, dediğim gibi 5. günümdeyim. merak edenler için gelişmeleri yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…