yara bantları....

Dolun@y

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2007
167
0
96
47
Diğer
bu yara bantlarından almaz mısınız?
6-Eylül–07 / Perşembe

O gün, her zamanki günlerden sadece, sade bir gündü. Kaldırımın caddeye bakan yerlerinde, sabahtan beri sahibini bekleyen, hatta biraz da sıkılmış gibi, park edilmiş araçlar, küçük çöpleri toplayan üniformalı çöpçüler, eve gitme telaşı yaşayan, işten henüz yeni çıkmış çalışkan ya da çalışır gibi davranan insanlar vardı.

Akşam ezanına dakikalar kala, elleri arasında, içinden birkaç kutu eksilmiş yara bandı, yüzünde belli ki yıllanmış yorgunluk ama güzel değil – hani şarap yıllandıkça değerlenir denir ya, o öyle bir değer değil yani- üzerinde hayatını kaydeden belki kırk belki kırk bir yıllık yadigâr ceket vardı.

Kirli sakalının altında, acıyla yutkunulmuş tükürükleri saklarken, belki de evine bir ekmek alabilmek için, kaldırımın ortasında sessiz sedasız oturup elleri arasındaki yara bantlarını satmaya çalışıyordu.

Cadde kalabalık olmasına rağmen, hiç kimse bu amcayı görmüyor, yanından geçip gidiyorlardı. O ise dalgın vaziyette, içinde sakladığı sıkıntılarla, dilenmeye yenik düşmeden, evinin bakım derdini güdüp, bir iki yara bandı satmaya çalışıyordu.

Zannedersem o amca, kendisinin bir yeri kanasa bile, bu yara bantlarından kullanmıyordu; çünkü kazandıklarıyla ufak tefek ihtiyaçlarını karşılayacaktı.

“ Yaralarınızı kapatmak için, bu yara bantlarından almaz mısınız?” der gibi, gözlerine ağlamaklı ama dirayetli bakışlar yapışmıştı.

Aslında amca, çok haklıydı. Kapanacak o kadar çok yaramız vardı ki! Zamanla unutulmuş, kabuklanamayan ve hala kanayan yaralar…

YARALAR GEÇER Mİ GEÇMEZ Mİ BİLMİYORUM AMA BÜTÜN KANAMALARIN YARA BANTLARINDA KALDIĞINI BİLİYORDUM…

feyzanaz yazdigin cok üzücü bir olay....benim kanayan okadar cok yaram varki nereden baslasam......bu amcanin sattigi o yara bantlari belkide onun yaralarindan birkacini saracak.....ve yüzündeki gülümseme artacak....ailesine ekmek parasi götürme duygusu onu okadar sevindirecekki...o yara bantini alana duada bulunacak...insaallah yüce Allah´im bizlere nasip eder öyle amcalarin ve o durumda olan insalarin yüzündeki gülümsemeleri cogaltmayi....ve onlardan gelen dualari almayi....

gerçekten içim acıyarak okudum.yutkunamadım bile.....hayat işte:çok üzgünüm:

offffffffffff offffffffffffff keşke elimden gelsede bütün yaraları kapatmak için birşeyler yapabilsem..hüzünlendim yaaa.......

gerçekten içim acıyarak okudum.yutkunamadım bile.....hayat işte:çok üzgünüm:
talin tşkler canımŞeniz
o gün benimde içim çok acımıştı sonra bu satırlar kendiliğinden kalvyeye döküldü pc mi karıştırırken gördüm sizlerle paylaşmak istedim

evet bazen lazım olduğu için değil ama dua kazanmak O nun rızasını kazanmak içinde bişiler yapmak lazım eminecim
Rabbim darda olanların yardımcısı olsun

içim ezildi.... kelimelerin bittiği yer burası olsa gerek...
bazen duyguları anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyo tşkler canıma.s.

offffffffffff offffffffffffff keşke elimden gelsede bütün yaraları kapatmak için birşeyler yapabilsem..hüzünlendim yaaa.......

bizde elimizden geldiği kadar yaraları kapatmaya çalışırız
denizyıldızı hikayesi gibii bir tanesini kurtarsak bile ne mutlu bize
:1hug:

Nice yara bandı satan insanlar var ülkemde.Bir de mendil satanlar.Onlar da kullnmıyor mendilleri gözyaşları için.Gözyaşlarını hep içine akıtıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…