Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben yatmadan once mayalıyorum kızım gece emmeye kalkıyor 4 gıbı buzdolabına koyuyorum ıkındıde de yedırıyorum.ama gecen gun 1lt sutu mayaladım 2 -3 gun ondan verdım.bu arada gunluk sutten yapıyorum
ben de ilk defa öncekigün mayaladım. biraz cıvık oldu ama bebekler için sorun değil.bir fincana devam mamasıyla diğer fincana da pastörize sütle yaptım.ikisin kıvamı ve tadı farklı oluyor.devam mamasıyla yapılan daha tatlı oldu.akşam mayaladım yatmadan önce buzdolabına koydum.ertesi gün de saat 4 gibi yedirdim. bundan sonra çocuk sütleriyle veya günlük pastörize sütle yapıcam.devam mamasıyla pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.sonuçta mama yani hazır.
canım sütü kaynatma.vitaminleri ölmesin.mayalayacagın sıcaklıkta ısıtıp öyle yap.oglusuna afiyet olsuncokacimcoookCanım,önce 1 bardak sütü kaynatıyorum,sonra elini soktuğunda dayanabileceğin kadar sıcak olana kadar bekletiyorum.ne çok sıcak olucak,ne de ılık..plastik kapaklı cam bir kasem var.ona bir tatlı kaşığı yoğurdu koyuyorum.ilk yapışta normal yoğurt sonrakilerde mayaladığın yoğurttan koyarsın.koyduğum yoğurdun üzerine azıcık kaynattığım sütten döküyorum.şöyle bir karıştırıyorum.yoğurt iyice dağılıyor.sonra sütün hepsini üstüne döküyorum,bir daha karıştırıyorum ama burda önemli olan karıştırdığın kaşık plastik olsun.ya da bebeğinin kaşığı olabilir.kapağını kapatıp,büyük havluya sarıyorum.4 saat bekletiyorum.çok güzel yoğurt oluyor..sonra buzdolabına...bu arada süt,pastörize süt..
ben bu şekilde yapıyorum güzel oluyor..