• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaptığım Karakalemler

merwee_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2007
41
0
86
İstanbul
buNLarda benim yaptığım çalışmalar tabi pek güzel değil kendi kendime yapıyorum bişeylerkaydirigubbakcemile4 bakıN bakaLIm yetenekLimiyim:utangac:

grnt002ri3oi3.jpg

grnt008kr0rf7.jpg

grnt010sb8ve5.jpg

grnt012pc4rf6.jpg

grnt016aa8sl9.jpg

grnt021xv4wc7.jpg

grnt027ja3yh3.jpg

grnt030hb8ni6.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
bende gitmiştim resim kursuna.. bu konuda az bilgim var.. ben kendini geliştirmen adına bi kaç eleştiri yapacağım.. kırılma sakın tamammı cnm ?

gözler fena değil.. yalnız bi göz ile diğer göz arasında bi orantı bozukluğu söz konusu.. bunu sadece göz ve kaş çalışarak halledebilirsin.. zmanla düzelir.. yüzü komple çalışma her zman.. sadece göz kaş,, sadece dudak sadece burun çalış mesela.. sonra portre ye geç..

dudakları daha fazla çalışman gerekiyor..

burunlarda bi srn görmedim ben.. aslında burnu yapmak zordur :)

bnm fikrim böle cnm.. ama bunları yapabildiğine göre az daha çalışarak daha güzellerini yapabilirsin.. dediğim gibi,, tüm yüzü komple çalışmak zordur.. ya dudak ya burun ya göz ya kaç mutlaka bi yer oturmaz o yüze.. o nedenle tek tek çalış bence..

daha ii karakalemlerini bekliyorum cnm ;)

Güzel, ama kaşlar ve gözler çok güzelken burun çene ve dudaklar biraz acemice olmuş,iki ayrı insan çizmiş gibi...Daha çok çizim yapmalısın ve portrenin kendi içindeki uyumuna dikkat etmelisin...

merhabalar bende bi kaç tavsiyede bulunmak istiyorum şöyleki kardeşimde güzel sanatlar mezunu olduğu için yıllardır resim ile içiçeyim resimlerin aslında iyi bir gözlemci olduğunu gösteriyor bütün olarak gayet hoş ve güzel ancak parçaları kendi başına değerlendirdiğimizde sorunlu olduğunu anlıyoruz o açıdan çizgilerini hem bütüne önem göstererek hemde parçalar arasındaki bağlantılarada dikkat edersen çok daha güzel sonuçlar alırsın göz dudak ve burun çalış parça olarak iyi gözlem yap
bol resimli günler dilerim

açıkçası
yüzler ve yüz hatları çok asimetrik olmuş.
dudak ve diş uyumunda özellikle inandırıcı görünüm yok
pek yeteneğiniz olduğunu düşünmüyorum ama yinede bir çok insana göre iyisinizdir.
elinize sağlık.

arkadaşım yeteneğin var yok değil resimde en zor şey yüz çizmektir güzel sanatlar fakültesine giren bi çok arkadaş resim yaparken ya yandan yaparlar yada arkaları dönük resim çizerler çünkü yüzden çok puan kırar hocalar benim pek bi bilgim yok ama orantılı olmamış gibi bence karakaleme yüzden ziyade başka şekiilerden başlayabilirsin

canım çizgileri kuvvetlendirmen gerek..resimle alakalı bi eğitimin oldu mu yoksa kendi kendine evde mi çizdin bilmiorum ama orantılar zayıf, çizgilerde öle..
kısacası bi yetenek göremedim ben...

tatlım,çalışmaların güzel.fakat başlangıç olarak objelerden ve gölgelendirmelerden de başlayabilirsin.daha kolay olur.hem perspektif algısını daha iyi oturtursun kafanda.

yüz çizmenin de bazı teknikleri var.mesela üçe bölüp oranlamak filan gibi.belki bir teknik kitabı alıp oradan da çalışabilirsin.

çizmekten hoşlanıyorsan elini de korkak alıştırma bence.çizgilerin güçlü olsun.tam düz çizgi olarak değil de biraz daha kalın ve dağınık(sanki gölgeli gibi)çizebilirsin keskin çizgileri.bunun için de kırtasiyelerden füzen kalemi alabilirsin.ucu uygun oluyor bu tür çizime.

çok konuştum,ama beğendim ellerine sağlıka.s
ilerideki çalışmalarını bekliyorum:1hug:

bence resim yapmaya yeni başlayan biri için oldukça iyi resim kurslarına devam ederek bu yeteneğini geliştirebilirsin

çalışmalarında emek var kutlarım. çizgilerin biraz sert daha yumuşak çalış orantı da düzelecektir.

göz çizimleri çok kaliteli olmuş...bi tek onlara bakmak zevk verdi bana...

diğerleri ile ilgili potansiyel var ama geliştirilmesi gerek..

resim yapma bir yetenektir ve yüce yaradan bu yeteneği herkese vermemiştir... bence güzel olmuş çalışmaların. olumsuzlukları zamanla çalışarak düzeltebilirsin...emeğine sağlık canım.... sevgiler...

Back