• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Yapışkan kaka !! acil fikir yardımı...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
38
108
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bebeğim henüz 50günlük .Kakaları son 20 gündür hep yapışkan ve sümüksü (çok afedersiniz ).Az evvel bezini aldım ve kakası yeşile çalan renkli ve gene sümüksü ve yapışkan böyle mukuslu birşey.
Kakaları bazen ilaç gibi kokuyor.
Genelde sarıya çalan bir renkli ve gene yapışkan içinde uzayan parçalar olan birşekilde yapıyor.
Endişe ediyorum.Sadece bende mi diye.
Aranızda böyle olan var mı acaba neden olabilir.Neden yapışkan yeşile çalan renkli yapmış olabilir.
Merak içindeyim lütfen fikir yardımı...

sebepleri değişebilir ama benim oğlumda inek sütü alerjisi ve bikaç gıdaya alerji var, kakası mukuslu.

yeni doğan bebeklerde yeşil kaka fazla beslenmekten kaynaklı olabilir.
mukus için bir bilgim yok malesef...
geçmiş olsun...

İnek sütü içmiyorum hiç.Sütlü tatlılar yiyorum ama sütlaç gibi buda dokunabilir mi ?

içinde süt proteini bulunan herşeye alerji olması demek inek sütü alerjisi, bazı salamlarda bile var, sütlü tatlı, peynir, yoğurt, bisküviler vs. yalnız hemen bebeğinde inek sütü alerjisi olduğunu düşünüp gıdadan kesme, doktoruna danış, genelde gaz, kanlı-mukuslu kaka ya da deride döküntü şeklinde belirti de verebiliyor bu alerji çünkü. ben fikir istediğin için bizim durumumuzu söyledim sadece canım.

Deride döküntüsü ve kakasında kanlı bir şey yok ama.
Ben de inek sütü alerjisinden şüphe edşyorum .
Aranızda böyle bir durumu yaşayan yok mu hiç.Doktora götüreceğim haftasonu ama o zamana kadar kafam bi rahat olabilse çok endişeleniyorum kötü birşey mi var diye.
Sizce o gün kakasını yaptığı bir bezini götürsem yanımda ayıp olur mu doktora.

Deride döküntüsü ve kakasında kanlı bir şey yok ama.
Ben de inek sütü alerjisinden şüphe edşyorum .
Aranızda böyle bir durumu yaşayan yok mu hiç.Doktora götüreceğim haftasonu ama o zamana kadar kafam bi rahat olabilse çok endişeleniyorum kötü birşey mi var diye.
Sizce o gün kakasını yaptığı bir bezini götürsem yanımda ayıp olur mu doktora.

kakayı bez emiyor ve ortada gösterecek mukus kalmıyor, tecrübeyle sabittir! en iyisi fotoğraf çek sen, ben ilkinde bezi götürdüm, 2. kontrolde cep tel.e çekmiştim, iyi olmuş demişti dr.

benim bebeğim 5.ayına girecek kaka tahlili vermiştik ishal olduğu için doktor bir kaç tane önemsiz mikrop (lökosit) var dedi kakası sümüksü müydü diye de sormuştu her sümüksü kakada görülürmü bilmiyorum ama istersen bi kaka tahlili yaptır umarım bişey yoktur

canım kakası yeşilse sümüksü şeyler varsa ve öok kötü kokuluysa mutlaka dr götür ve tahlil yaptır ben bebişimde anlamadım ve amip çıktı 1 hafta çekti karın ağrısını tatlı meleğim inşallah öyle değildir şimdiden geçmiş olsun:17:

benim kızım 4 aylıkken bi kere yeşil kaka yapmıştı onun dışında kakasında hep sümüklü parçalar oluyodu doktora söleyince rotavirüsünden şüphelendi virüs yoktu ama iltihap çıkmıştı 1 hafta antibiyotik kullandı iyileşmişti bitince tekrar başladı sonra ek gıdaya başladık 5.ayda kesildi çok şükür.
tahlil yaptırmanda fayda var

bugün bizimkide öle sümüksü yaptı sümüksü olan yeşile calıyo
neden oluyo acaba

Bende çekiyorum bi düzelir bi sümüksü arada yeşilde yaptı zaten ishal oldu tahlillerimiz temiz çıktı ama oğlum 5-6 kez dışkılıyor 5. ayın içinde sadece anne sütü alıyor kilo kaybı yok çok şükür ama çözemedim gitti alerjisi mi var yediklerime :(cuma dr kontrolü var ishal yüzünden bakalım ne diyecek

Back