• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapım aşamasındaki zirkonyumlarım ve hayal kırıklığım:(

ayselcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2007
199
0
96
Ankara
mrb hocam.yaklaşık 1,5 aydır kaplama yaptırma çabasındayım.ön dişlerimin tamamı zirkonyum yapılıyor.dün ilk provam yapıldı ve müthiş üzüntü yaşadım çünkü yapılan kaplamalar benim çektirdiğim ana dişlerimden çok az farklıydı.yani aynı büyüklük ve çarpıklık vardı.diş hekimim bunun düzeltilebileceğini fakat ne kadar uğraşılsada anatomik yapıma bu dişlerin uyacağını söylüyor.
hocam size sorum: benim kaplamalarım inci gibi ve düzgün sıralı olamazmı?tşk ederim.

benimde bir sorum olucak 4 sene önce ön üç dişimde çürüme oluştuğu için üst önden 6 dişimi kaplama yaptırdım kaplama yaptırdığımdan beri kaplamalarım hafif hafif sallanıyodu düşünce doktora gidiyodum tekrar yapıştırıyodu bir ay önce gömülü diş ameliyatı için röntgen çekildiğinde o doktor müsfettesinin herşeyi yanlış yaptığı ortaya çıktı ve 3 diişimin kanal tedavisini tam yapmamış bugün kanal tedavileri yapıldı pazartesi dolguları yapılacak sonra kaplamalar yenilencekmiş doktor dişlerin çok küçük kök halinde kaldığı için içine metaller falan koyup kaplamalar tutturulucaakmış bu nasıl olucak bi cevaplarmısınız korktumda dişlerimi çok küçük kesmiş şimdide kanal tedavisinden sonra az ddaha küçülürse diş kalmıcak yani o kadar küçük kökü kalmış nerdeyse niye öyle kestiyse diş fakültesinde yaptırıyorum hazirana sıra vercekler devlet karşılıcakmış önceki kaplamalarıma çok para harcamıştım bunları devlet karşılıcakmış ama devletin kullandığı malzeme nasıl olur acaba iyice aklım karıştı

benim dün son provam yapıldı.bir nebzede olsa gözüme daha hoş göründü ama yinede istediğim gibi minik kibar bir diş olmadı.paramla rezillik çektim desem yeridir.bu arada hocamda bi cvp alsaydım benim için çok iyi olacaktı.

mrb hocam.yaklaşık 1,5 aydır kaplama yaptırma çabasındayım.ön dişlerimin tamamı zirkonyum yapılıyor.dün ilk provam yapıldı ve müthiş üzüntü yaşadım çünkü yapılan kaplamalar benim çektirdiğim ana dişlerimden çok az farklıydı.yani aynı büyüklük ve çarpıklık vardı.diş hekimim bunun düzeltilebileceğini fakat ne kadar uğraşılsada anatomik yapıma bu dişlerin uyacağını söylüyor.
hocam size sorum: benim kaplamalarım inci gibi ve düzgün sıralı olamazmı?tşk ederim.

sizin istediğiniz formda dişler tabiki yapılır.ağızdaki mevcut dişlerinizde küçük dğüzeltmeler yapılarak ölçünüz alınırsa istediğiniz estetiğe kavuşursunuz

benimde bir sorum olucak 4 sene önce ön üç dişimde çürüme oluştuğu için üst önden 6 dişimi kaplama yaptırdım kaplama yaptırdığımdan beri kaplamalarım hafif hafif sallanıyodu düşünce doktora gidiyodum tekrar yapıştırıyodu bir ay önce gömülü diş ameliyatı için röntgen çekildiğinde o doktor müsfettesinin herşeyi yanlış yaptığı ortaya çıktı ve 3 diişimin kanal tedavisini tam yapmamış bugün kanal tedavileri yapıldı pazartesi dolguları yapılacak sonra kaplamalar yenilencekmiş doktor dişlerin çok küçük kök halinde kaldığı için içine metaller falan koyup kaplamalar tutturulucaakmış bu nasıl olucak bi cevaplarmısınız korktumda dişlerimi çok küçük kesmiş şimdide kanal tedavisinden sonra az ddaha küçülürse diş kalmıcak yani o kadar küçük kökü kalmış nerdeyse niye öyle kestiyse diş fakültesinde yaptırıyorum hazirana sıra vercekler devlet karşılıcakmış önceki kaplamalarıma çok para harcamıştım bunları devlet karşılıcakmış ama devletin kullandığı malzeme nasıl olur acaba iyice aklım karıştı

devletin kullandığı malzeme tabiki dışarıya göre biraz daha dülük kalitede.
fazla küçültülen dişlerniz kanal tedavii yapılduktan sonra içine pivo yerleştirilip üzerine dolgu yapılark sağlam kaplamalara kavuşabilirsiniza

devletin kullandığı malzeme tabiki dışarıya göre biraz daha dülük kalitede.
fazla küçültülen dişlerniz kanal tedavii yapılduktan sonra içine pivo yerleştirilip üzerine dolgu yapılark sağlam kaplamalara kavuşabilirsiniza

devlletin verdiği malzemeden yaptırmıcam zirkonyum yaptırmaya karar verdim pivo falan bişey demedi doktorum alttakiler çok küçük ona uygun yapıcaz dedi bugün kesimlerde düzeltmeler yapıldı ölçüler alındı haftaya pperşembe prov dedi ama yapıştırcakmış yine düşmeler olurs zırt pırt napcam ben ya vidalı olsa dahamı iyiydi altta bi sorun oluşursa diye tamamiyle sabitlemek istemiyorum yapıştırmayı tercih ediyorum dedi of bu sefer çektiğim sıkıntılara değse bari zirkonyumları yaptıranlar kaça yaptırıyosunuz bana tanesi 60 eurodan yapılıyo iyimi sizce bide bugün ölçü alındı ama renk hakkında bişey denilmedi ağzım uyuşuktu çok soru soramadım şimdi şimdi aklıma geliyo bunlar

benim zirkonyumlarım yapılıyo perşembe prova yapılacak benim eski kaplamalarım geçici yapıştırıldı bi tanesi iki kere düştü yapıştırdılar ertesi gün tekrar düştü şimdi bi tane kesilen diişim açıkta perşembeye kadar o dişime bi zarar gelirmi acaba çünkü yapıştırsamda tekrar hemen düşüyo nette bende okumuştum kesilen dişe geçici yapıştırılmazsa diş sinirleri hasar görür demişler bişey olur diye korkuyorum perşembeyede daha çok var ama düşüyo hep napcam ben off

sizin anlattığınız dururma göre yorum yapıyorum.kaplamalar yapılırken mutlaka ağzın mevcut anatomik yapısına bağlı olmanız gerekir.bunu değiştirmek için bazı dişlerinizi çekmek gerekebilir.küçük müdahaleler ile sizde istediğiniz estetiğe kavuşabilirsiniz

Back