yani bir iki cümleyle büyütüp büyütmediğinize karar veremem de bu anlattıklarınız bana kötü görünmedi açıkçası.
Mokoko, şimdi k.validelenle birlikte mi yaşıyor eltin ?
Bu, onun için yeteri kadar zor değil mi zaten ?
Yani ev almak için böyle bir fedakarlık yapıyor.
Çalışıp evlerini almayacaklar mı ? Parayı yine kendileri verecekler.
Sizde annenizin evinde otururarak, çalışıp ev alamaz mısınız ?
Şartlar eşit gibi geldi bana..Ayrım nerede yapıldı onu anlamadım.. Ev için para mı verecekler ?
Anlamadıysam kusuruma bakmayın, kafam çok karışık bugun..Bu yüzden sorarak anlamaya çalıştım.
arkadaşım ne konuşacaksın, ortada çok büyük bir şey yok, senin bugünkü kafana taktıdgın şey senin mutfaktayken eşinin abisinin ev meselesi, ayrıca anasının iması....
ya boş ver bunlar için huzurunu bozmaya degmez, sen eşinle bu saçma konuları konuşşsan aranız bozulacak belki, ne geregi var o halde...
bak benim kayınvalidem kayınpederim hep beraber bir diziyi izledigimiz zaman sürekli aynı şeyi bozuk plak gibi tekrarlarlardı, bir filmde yeterki kötü karakter bir kadın olsun, artık sürekli ''' bu kadın milletine güvenilmez,,, bu kadınlar ipe götürür, kadınlar çok şeytann,,, kadınlar erkekleri parmagında oynatıyor vss''''
tabi ne yapmak istedikleri aşikar, zaten ben eşimle daha sonra konusuyordum, sürekli ima yapmaya, sürekli senin bilinçaltına göndermeler yapmaya çalışıyorlar diyordum, ne kadar komik ya, mesaj vermekten dizi yi izleyemiyorlar diyordum
ne kadar komik demi, kayınvalidem bile kadınlar şeytan derken kendi cinsiyetini unutuyordu sanırım,yani sürekli bir mesaj.... herkes farkındaydı, eşimde farkına varıyordu, ama hiiiçççç muhatap olmuyordu, girmiyordu o konulara...
mokoko o kadar konu açtın ordaki neredeyse herkes şu konuda hemfikirdi.
3.kişiler yüzünden huzurunu bozma.
eşin ailesiyle kavga etse ne olacak.
elinize ne geçecek.
kayınpeder demek öyle hadi size de bir ev mi vereyim diyecek.
aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz.
ne diye bozsun adam ailesiyle arasını.
kaldıki eşinin ailesi size ev vermek zorunda değil.
ama senin eşin size geçindirecek işi bulmak zorunda.
zaten sık görüşmüyorsunuz.
sende he de geç dediklerine.
diğer gelinle bir olamazsın.
o onlarla oturuyor hergün yüz göz oluyor.
paylaşımları farklı.
devamlı birlikte yaşanan torun farklıdır ayda bir görülen torun farklı.
sen istemişsin uzak olmalarını.
canım gelinim diye bağırlarına basmalarını bekleme.
boşver onların evindekiler onlara senin evindekiler sana.
Mokoko, şimdi k.validelenle birlikte mi yaşıyor eltin ?
Bu, onun için yeteri kadar zor değil mi zaten ?
Yani ev almak için böyle bir fedakarlık yapıyor.
Çalışıp evlerini almayacaklar mı ? Parayı yine kendileri verecekler.
Sizde annenizin evinde otururarak, çalışıp ev alamaz mısınız ?
Şartlar eşit gibi geldi bana..Ayrım nerede yapıldı onu anlamadım.. Ev için para mı verecekler ?
Anlamadıysam kusuruma bakmayın, kafam çok karışık bugun..Bu yüzden sorarak anlamaya çalıştım.
ka<ynınız ev alıp çıkınca sizde kaynananızın yanına taşının.sizde çalışın,kaynananız çocuğunuza baksın,para biriktirip ev alın.haksızlık kalmasın( tabii bu düşünceyle kaynana yanında yaşayabilirseiz)