• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapilan diyet adet duzenini etkiler mi?

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Kizlar selam, benim normalde adetim 30gunde bir dir. Son ay diyet yaptim ve 1ayda 4kilo verdim, benim ayin 10unda olmasi gereken adetim ayin 6sindan bu yana az geliyor kesiliyor, ertesi gun yine az miktarda geliyor kesilip duruyor hic boyle bisey yasamadim, bu degisimi yaptigim diyete yordum hic boyle olmazdi lekelenme gibi de degil normal gelip kesiliyor, Yasayaniniz var mi? Dr a gidecegim isten izin alabilirsem, yarina kadar dayanamadim cunku az once yine bi parca geldi kesildi bana yardimci olur musunuzzz??? :(
Tesekkurler.

Valla burdan ne desek yalan olur. Ama kullanılan ilaçlar,yapılan diyetler,dengesiz kilo vermeler adet düzenini etkileyebilir.
Sağlıklı beslenerek diyet yapmanızı önerebilirim ben sadece.
Kas yapayim derken goz cikarttik iyi mi! Ama oyle cok bir kilo verdigim soylenemez, 4kilo pek de cok degil. Yine de dr a danisacagim tesekkurler.

Beslenme düzeni adet dönemini direkt olarak etkiliyor diye biliyorum mesela survivora katılan kadınlar regl olmadıklarını söylemişler :KK14:

Kizlar selam, benim normalde adetim 30gunde bir dir. Son ay diyet yaptim ve 1ayda 4kilo verdim, benim ayin 10unda olmasi gereken adetim ayin 6sindan bu yana az geliyor kesiliyor, ertesi gun yine az miktarda geliyor kesilip duruyor hic boyle bisey yasamadim, bu degisimi yaptigim diyete yordum hic boyle olmazdi lekelenme gibi de degil normal gelip kesiliyor, Yasayaniniz var mi? Dr a gidecegim isten izin alabilirsem, yarina kadar dayanamadim cunku az once yine bi parca geldi kesildi bana yardimci olur musunuzzz??? :KK43:
Tesekkurler.
Evet etkiler, ayrıca kilo alıp vermek de etkiler. Kilo alıp vermekten mahvolmuştu benim biraz düzene girdi yeniden ve o kesilmeler olmaya başlamıştı. Sinir oluyorum onlara. Ol bit git yani.

Evet etkiler, ayrıca kilo alıp vermek de etkiler. Kilo alıp vermekten mahvolmuştu benim biraz düzene girdi yeniden ve o kesilmeler olmaya başlamıştı. Sinir oluyorum onlara. Ol bit git yani.
Peki ortalama kac gun sonra tam olarak sokuluyor sizde? Ben kac gundur biktim cunku, psikolojim bozuldu resmen.

Ee nasil saglik bu :KK43: :KK43:
Hani kilo vermek saglikti?
Düzenli kilo vermek evet sağlıklı tabi ama bir anda 10 kg verip sonrasında 20 kg aldığımda(stresten) 1 ay kanamamın kesilmediğini bilirim.. dengeler değişince bir anda vücudunda kafası karışıyor sanırım :))

Düzenli kilo vermek evet sağlıklı tabi ama bir anda 10 kg verip sonrasında 20 kg aldığımda(stresten) 1 ay kanamamın kesilmediğini bilirim.. dengeler değişince bir anda vücudunda kafası karışıyor sanırım :))
Bu vucut metabolizmasi ne ilginc degil mi.. Ben vere vere 4kilo verdim :))) ama yine tepki veriyor sanirim, yoksa sasmazdi pek :)

Back