sabah namazi oglen vaktine kadar 2 sunnet 2farz olarak kikinir diye biliyorum. siz nerde oturuyorsunuz bu arada ben ankaradayim mesela 5:30 dan sonra hava aydinlanmis oluyor burda.
gunes dogduktan sonra 45 dk 1 saat kadar kilamazsiniz yani tam dogana kadar. Ondan sonra ayni gun icinde ogleye 45 dk kalana kadar sunnetiyle birlikte kiliyorsunuz.Bu sorumu burayami yoksa baska yeremi acmaliydim tam emin degilim. eger yanlis yere acdiysam afola
sorum su kizlar
Sabah namazini imsakla gunes arasi kilmak gerekir diye biliyorum. bugune kadarda uydum ama gittikce yaza yaklastigimizdan dk oynuyo (yani 1hafta oncesine kadar saat 6.47 de gunes dogarken artik 6.35falan oldu)
ben sabah 6.25de kalkiyorum kalkip disimi fircalayip elimi yuzumu yikayip abdest alana kadar gunes dogmus oluyor. bu halde ben 2rekat farzini kazami yapmak zorundayim?
tesekkur ederim cevaplar icin
burada ezan sesi bile yok canim ben telefondaki uygulamadan takip ediyorumsabah namazi oglen vaktine kadar 2 sunnet 2farz olarak kikinir diye biliyorum. siz nerde oturuyorsunuz bu arada ben ankaradayim mesela 5:30 dan sonra hava aydinlanmis oluyor burda.
bunu yapın lütfen. sitede dini konular açmak yasaktırBence diyanetin sitesine sorsanız daha faydalı bilgi alırsınız.