yanlis vakit???

sandriyon

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
11.187
25.776
35
Bu sorumu burayami yoksa baska yeremi acmaliydim tam emin degilim. eger yanlis yere acdiysam afola
sorum su kizlar
Sabah namazini imsakla gunes arasi kilmak gerekir diye biliyorum. bugune kadarda uydum ama gittikce yaza yaklastigimizdan dk oynuyo (yani 1hafta oncesine kadar saat 6.47 de gunes dogarken artik 6.35falan oldu)
ben sabah 6.25de kalkiyorum kalkip disimi fircalayip elimi yuzumu yikayip abdest alana kadar gunes dogmus oluyor. bu halde ben 2rekat farzini kazami yapmak zorundayim?
tesekkur ederim cevaplar icin

Güneş doğmadan önce namazınızı bitirmelisiniz.
Güneş doğduysa 45 dakika bekledikten sonra kılabilirsiniz.
Sünnet de kılın.
Geçe kalmış sabah namazımın sünnetini kılmaya diye niyetlenebilirsiniz..

sabah namazi oglen vaktine kadar 2 sunnet 2farz olarak kikinir diye biliyorum. siz nerde oturuyorsunuz bu arada ben ankaradayim mesela 5:30 dan sonra hava aydinlanmis oluyor burda.

Evet malesef gunes dogunca kilamiosunuz keharet vakti cikinca kaza edebilirsiniz

gunes dogduktan sonra 45 dk 1 saat kadar kilamazsiniz yani tam dogana kadar. Ondan sonra ayni gun icinde ogleye 45 dk kalana kadar sunnetiyle birlikte kiliyorsunuz.
Ama madem kalkabiliyorsunuz ne guzel sadece 10 dk daha erken kalkip zamaninda kilsaniz daha guzel olmaz mi

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…