merhaba hanımlar, benim hipofiz bezinde mikro adenom varlığından dolayı prolaktin yüksekliğim vardı aylarca dostinex kullandım ve ilaçla hormonum normal seviyeye iniyordu, evlendikten sonra doğum kontrol hapına başladım adetlerim düzene girince Dostinexi bıraktım, doğum kontrol hapını da 3 ay önce bırakmıştım yavaş yavaş gebelik istediğimden dolayı...
bıraktıktan sonra 3 ay boyunca adetlerim düzenli devam etti fakat bu ay 1 hafta gecikti, bugün doktora gittim durumu anlattım ultrasonda baktı ve bi gariplik var kalp şekline benziyor rahim dedi, daha önce böyle bişey söylenmemişti ama dedim, zor farkedilir çünkü dedi, radyoloji bölümüne gönderdi ordaki doktor da ultrasonla baktı ve 'parsiyel septal uterus(araştırdığım kadarıyla rahimde perde) yazdı rapora.
kadın doğumcu da ameliyatla perde yakılabilir dedi direkt, HSG çekilmeden ve adetim gecikmişken yani rahim duvarım kendiliğinden kalınken böyle bi teşhis koyması normal mi? HSG çekimleri adet bitiminden hemen sonra oluyomuş çünkü, doktor istersen bugün hemen çekelim dedi.. bu doktor bu teşhisi koyup beni korkutmadan önce adet olmadığımın ve rahim duvarımın bundan dolayı kalın görünebileceğinin farkında değil mi yani?
bu arada hormon testinden prolaktinim yüksek cıktı adet olamama sebebim belli oldı yani, adet öncesi dönemde bu sonucun söylenmesi canımı sıktı, başka doktora da gideceğim ama sizlere de danışmak istedim