Yanlış meslek..

bende ne güzel okul öncesi ataması diğer öğretmenliklere göre daha kolay diye düşünmüştüm geçen gün..
allah kolaylık versin çocuklarla uğraşması gerçekten zor.

Ataması kolay bir bölüm.Bu yönüyle cazip.
Çocukları çok sevmeme, çocuklarla oynamaya ilgilenmeye sabretmeme rağmen hakkını veremeyeceğimi düşündüğüm için yazmadım.
Çünkü çocuk öyle bir yaşta ki ne söylesen alıyor ufacık bi hareketin olaylara tepkin o çocuğu çok yaralayabilir ya da yanlış öğrenmesine sebep olabilir.Hata yapma payın minimum sabrın ve merhametin maksimumda olmalı.
Tabi ki tüm öğretmenlerin vebali çok fazla ama okul öncesinde bunun 2 kat daha fazla olduğunu düşünüyorum.

ansinifi ogretmenligini cicili bicili siniflarda oyun oynamak olarak goren ogretmenler var sevgili kardesim sen bakici olarak goren veliden yakiniyorsun :))

Canim her mesleğin zorluğu var inan
Kimse yata yata para kazaniyorum demez
Dediğin gibi bir YARDIMCINIZ olsa senin için daha kolay olur herşey
Ama yerinde olmak için can atan inan kaç kişi var cevremde
İyi taraflar ini da düşün bu zorluğa tüm gün değil.yarim. gün katlaniyorsun

dilayza sana en etkili yolu soyleyeyim aglasa da birakacaksin ikna isini evde yap okulda sinifin onunde asla bekleme sen tedirgin olursan oda olur. ogretmen cocugu iceri alacak cocuklar iceri girince 10 dk susuyor. ilk hafta duran cocuklar sıkılıp gitmek istemeye biliyolar. bahanesi cok olur. yanliz sunu sor seni baska sinifa alsak ogretmenin degisse daha mutlu olur musun o zaman keyifle gider misin bu sana sorunun kaynagini gosterir. aglan cocugun eve gonderilmesi hata bi kete istemezsen gitmezsin mesaji verir.

bu yaz iş ararken 2 tane özel okulla görüştüm, anasınıfında çalişabileceğimi söylediler, branşım ingilizce bu arada, tereddüt bile etmeden reddettim. çok zor çünkü. zorluğunu geçtim hakkını veremezsem vicdan azabı duyarım. sabır diliyorum, sevginiz ve şevkiniz artsın..

ayrica diger gruplarda ogretmenler 40 dk ders verir onunda ilk bes son bes dk genelde hazirlikla gecer 10 15 dk tenefus onunda parasini alir sen 50 dk dan tam bes saat ne duzgun yer icer ne de soluk alirsin brans ogretmeni giriyorsa yine parasini alir branssa bos gunu bile vardir sen haftada 30 saat derse girersin eve gelirsin ayni cumleyi her cocuga tekrar etmekten beynin donmus zonklayan basla gunun nasil gectigini anlamazsin. ama asil cocuk yormaz. veli yorar. her seye karisan her seyi bildigini sanan gruptakiler. sartlari uygun olsa en keyifli mesleklerden biriyken ulkemizde gerekli degeri ne yazik ki okumus kulturlu kismin bile cok azi bilmektedir. ben yine veliye degil okul oncesi egitimin oyundan ibaret oldugunu dusunen bilgisiz gelisim bilgisi o olan egitim calisanlarina kiziyorum.

Siz işini layıkıyla yapan bir öğretmensiniz bence , çok saygı duyuyorum sizin gibi öğretmenlere. Dediklerinizin hepsine şahit oldum ve bunlar karşısında sabır gösteren insanlara inanamıyorum, bana korkunç geliyor.

1 yıl dağ köyünde çalıştım, ev arkadaşım İng. Öğretmeni idi (lojman kalmadığı için mecburi kaldık) Annesi geldi.Kadın ; sen nasıl kızımla aynı maaşı alırsın o İng. Öğretiyor sen çocuk oyalıyorsun.:KK43: O zaman çok üzülmüştüm ama şimdi bu lafları umursamıyorum ..Bazı çalıştığım okullarda anasınıfı öğretmeni çocukları stajere bırakıp öğretmenler odasına gidiyor, ben cesaret edemiyorum. Sonuçta yaşı büyükte olsa o sorumluluğu ona bırakamam.
Ama yani bazı velilerde işin suyunu çıkarıyor sen canla başla çalışırken. Bir kere şu çocukların hayal dünyasının genişliğini anlayıp , sırf anne - babanın dikkatini çekmek için yalanda söyleyebileceğini bilmeli Veli..Mesele öğretmen bana yemek vermedi, haksız yere bağırdı v.s ...Yaygara koparmadan önce öğretmenle konuşmalı Veli öyle değil mi???Burada da açılıyor böyle konular, mesela öğretmen çocuğun babasının mesleğine gülmüş çok sinir bozucu gerçekten hak verdim .. Lakin çocuğu wc de kapalı kalan var ben bu hanımın öğretmenle konuşmadan,çocuğumun psikolojisi gitti diye sayfalarca yazmasını abartı buldum.Şuan yardımcı verilmedi bana bütün sınıfı bırakıp çocukla wc yemi gideyim, yoksa altına mı yapsın? Rutin aralıklarla hepsini toplu götürmeye çalışıyorum ama arada tek gönderdiğim oluyor.
Sen öğretmenin nosunu almalısın ilk gün ve böyle bir durumda , öğretmenim çocuk bana bunları anlattı, yardımcılarda ilgili bir problemi var diye sorarsın.. Sayfalarca karalamadan , değil mi?Biz insanız süpermen değil 25-30 çocukla dört dörtlükte ilgilensek mutlaka bazı istem dışı şeyler yaşanacaktır.

Bu arada Cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim , evde bebek ve ev işi okulda nefes almadan geçen zaman , kimseyle konuşamıyorum bunları..Hazırlık yapmak için okula erken gidiyorum 1 saat filan inanın bunu farkeden veliler getiriyor erkenden çocukları.. Defalarca tembihledim ben hazırlık yapmak için geliyorum diye, diyorlar ki hocam biz dururuz bi köşede:KK43:( bazılarıysa kapıdan Salıp gidiyor arkasına bakmadan ..Saate bakıyorum daha derse 1 saat var çocuk sınıfa girmiş koşturuyor :KK43:(

dilayza sana en etkili yolu soyleyeyim aglasa da birakacaksin ikna isini evde yap okulda sinifin onunde asla bekleme sen tedirgin olursan oda olur. ogretmen cocugu iceri alacak cocuklar iceri girince 10 dk susuyor. ilk hafta duran cocuklar sıkılıp gitmek istemeye biliyolar. bahanesi cok olur. yanliz sunu sor seni baska sinifa alsak ogretmenin degisse daha mutlu olur musun o zaman keyifle gider misin bu sana sorunun kaynagini gosterir. aglan cocugun eve gonderilmesi hata bi kete istemezsen gitmezsin mesaji verir.
Çok teşekkür ederim cevabın için umarım faydası olur .

Bu arada Cvp veren arkadaşlara teşekkür ederim , evde bebek ve ev işi okulda nefes almadan geçen zaman , kimseyle konuşamıyorum bunları..Hazırlık yapmak için okula erken gidiyorum 1 saat filan inanın bunu farkeden veliler getiriyor erkenden çocukları.. Defalarca tembihledim ben hazırlık yapmak için geliyorum diye, diyorlar ki hocam biz dururuz bi köşede:KK43:( bazılarıysa kapıdan Salıp gidiyor arkasına bakmadan ..Saate bakıyorum daha derse 1 saat var çocuk sınıfa girmiş koşturuyor :KK43:(
Öğretmenim ben de size teşekkür ederim içten tavsiyeleriniz için.

yazdıklarınız dogru ama mesleğinizin çok fazla avantajı da var.tabıkı brans ogretmenlıgı ve sınıf ogretmenlıgı daha rahat buna katılırım ama zaten bu işlerden guzelı kaldımı ki?yani sizinki ancak iyinin kötüsü olabilir.
akşam 10 da eve gelip bir çok zaman cumartesı de calısmak zorunda olduğum,15 gun yıllık iznimi mudurumun ıstedıgı tarıhte bölük pörçuk alabıldıgım,ınsanlıgımın hıc deger gormedıgı,tum musterılerın beni stres topu yaptıgı bir işte çalıştıgım ıcın boyle düşünüyorda olabilirim tabii.
bence;3 ay uzerıne 15 gunluk tatılınızın olmasına,velileri ancak aksam 15 dakıka gormenize,ortalamanın uzerındekı maaşınıza işte sureklı tepenızde bekleyen bir yönetici olmamasına ve en guzelı mınıklerı egıtmek gıbı saygı duyulası bir iş yapmanıza odaklanırsanız cok daha mutlu olacağınıza eminim...
kolay gelsin

Anlıyorum sizi yalnız burada herkesin bilmesi açısından söylemek isterim öğretmenlerin tatili 3 ay değildir, hiç bir zaman da olmadı.2 aydır. Bu da oldukça fazla tabi sadece bilgi amaçlı söylüyorum. Uygulama anlamında çok daha zor meslekler eminimki vardır.Hatta okul öncesi öğretmenliğini bayıla bayıla yapanlarda vardır. Sadece ben kendi açımdan yanlış meslek seçmişim, işimi iyi yapmaya çalışıyorum ama sevmiyorum.

Her mesleğin iyi kötü tarafi var.Sukretmek lazım bence.Ogretmensin ve memursun.Benim düzenli devlet memurluğu isim olsa inan çay versem gocunmam.Moralini yüksek tut.

Kesinlikle size katılıyorum.. Öğretmenden çok bakıcı muamelesi görüyoruz. Bazı velilere hiç bişey diyemiyorum zaten,evde çocuğunun kolunu bacagını mosmor ederler sınıf arkdasıyla itişsin gelir size demediğini bırakmazlar. Tmam annelik içgüdüsü ayrı bişeyde kendisi çocugunu bildiği halde katlanamadıgı halde.. kimsede peygamber sabrı yok ki. Mevbur kalıyorsun bazen sınıftaki sesi bastırmak için sesini yükseltmeye.. Tamam eksi yonleride var ama mesleğimi yinede seviyorum ya:KK51:

seni ii anlıyorum bnde çocuk gelişimi mezunuyum ama lisede okudum özel kreşler daha zor devlet okulları en azından benim gördüklerim ii durumdaydı stajyer alıyorlardı meslekten ücretsiz özel kreşte olmadığına şükret canım zor bi meslek biliyorum çocuklarla uğraşmak velilerle uğraşmak çok zor

X