Yanlış meslek..

marien

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
173
97
Arkadaşlar ben 2006 yılında okul öncesi öğretmenliğinden mezun oldum.Bu meslek gerçekten insanın ömrünü yer,etrafınızda yazmak isteyen yakınlarınız varsa aman yazdırmayın.
1.Bir kere okuldaki en önemsiz sınıf sizsiniz..Müdür anasınıfı için asla yatırım yapmak istemez önemli olan diğer sınıflardır. Müdürüm ; yardımcım yok çocuklar lavaboya gidecek olsa tek gidecekler, ben lavaboya gitsem sınıftakiler ne olacak dersin, velilerine konuş biri yardımcı olsun bir kişi ayarlayacağız sana der geçiştirir...
2.Genellikle sınıfın aidat parasını idare alır , bir kötü oyuncak için yalvarırsın müdüre...
3.Okulun en karanlık , en köşede . En küçük sınıfı anasınıfıdır .. Bir kaç şirinler filan alınca olup biter ana sınıfı
4. Teneffüsün yok .Hapissin! Herhangi bir ortamda öğretmen bir arkadaşa rastlarsın ben de okulun öğretmeniyim dersin tepki şu olur; aaa öylemi sizi göremiyoruz ya işte...
5.Evde çocuğuna bağırıp, itip kalkan Veli çocuk iyice hırçın ve saldırgan haldeyken verir sınıfa..Çocuk arkadaşlarını hırpalar ve artık tepki olarak oğlum yapma diye sesin yükselirse yarın Veli gelir ; eee öğretmenim benim çocuğa bağırmışsın (!)
6 Benim çocuğumu arkadaşı itmiş
7. Benim çocuğum lavaboda piposunda tam temizleyememiş..
8.Benim çocuğum yemeğini bitirmemiş........Bazen yeter artık diye bağırmak istiyorum bu kadar da olmaz!
Anasınıfı öğretmeni=bakıcı , sanıyorlar herhalde ... Eve ödev yollarsınız bir çizgi çalışması onu bile yaptırmazlar, malzeme listesi verirsin geçen yıldan abisinin var diye abuk subuk yarım yamalak malzeme getirirler, sınıfta çocuğu arkadaşlarının yanında dövmeye kalkarlar ve binlerce ihmal sonra sana ahkam keserler... Çok sıkıcı meslek yapılmaz..Çocukları sevmek ve sabır asla yeterli değil ki bende ikiside var.

Arkadaşlar ben 2006 yılında okul öncesi öğretmenliğinden mezun oldum.Bu meslek gerçekten insanın ömrünü yer,etrafınızda yazmak isteyen yakınlarınız varsa aman yazdırmayın.
1.Bir kere okuldaki en önemsiz sınıf sizsiniz..Müdür anasınıfı için asla yatırım yapmak istemez önemli olan diğer sınıflardır. Müdürüm ; yardımcım yok çocuklar lavaboya gidecek olsa tek gidecekler, ben lavaboya gitsem sınıftakiler ne olacak dersin, velilerine konuş biri yardımcı olsun bir kişi ayarlayacağız sana der geçiştirir...
2.Genellikle sınıfın aidat parasını idare alır , bir kötü oyuncak için yalvarırsın müdüre...
3.Okulun en karanlık , en köşede . En küçük sınıfı anasınıfıdır .. Bir kaç şirinler filan alınca olup biter ana sınıfıım dedim yalnız siz
4. Teneffüsün yok .Hapissin! Herhangi bir ortamda öğretmen bir arkadaşa rastlarsın ben de okulun öğretmeniyim dersin tepki şu olur; aaa öylemi sizi göremiyoruz ya işte...
5.Evde çocuğuna bağırıp, itip kalkan Veli çocuk iyice hırçın ve saldırgan haldeyken verir sınıfa..Çocuk arkadaşlarını hırpalar ve artık tepki olarak oğlum yapma diye sesin yükselirse yarın Veli gelir ; eee öğretmenim benim çocuğa bağırmışsın (!)
8.Benim çocuğum yemeğini bitirmemiş........Bazen yeter artık diye bağırmak istiyorum bu kadar da olmaz!
Anasınıfı öğretmeni=bakıcı , sanıyorlar herhalde ... Eve ödev yollarsınız bir çizgi çalışması onu bile yaptırmazlar, malzeme listesi verirsin geçen yıldan abisinin var diye abuk subuk yarım yamalak malzeme getirirler, sınıfta çocuğu arkadaşlarının yanında dövmeye kalkarlar ve binlerce ihmal sonra sana ahkam keserler... Çok sıkıcı meslek yapılmaz..Çocukları sevmek ve sabır asla yeterli değil ki bende ikiside var.
Öğretmenim öncelikle kolay gelsin öğretmenliğin her branşı zor tecrübeyle sabittir sözüm :) Benim de bir konum var anasınıfına başlayan oğlumla ilgili hazır bir anasınıfı öğretmeni bulmuşken fikir alayım dedim yalnız siz dert yanarken çok mu manidar olur bilemedim

Öğretmenlik kadınlar için en ideal meslek derler ya ben lisede çalıştığım ilk ay bunun külli yalan olduğunu anladım işimiz zor ben size hak veriyorum

Siz abartmışsınız bence.
Bir kere okuldaki en önemli en cicili bicili sınıf anasınıfıdır. En çok para toplanan sınıf da.
Biz ailelerden aylık 10 lira alsak olay olur. Anasınıfları en yüksek fiyattan kaynaklarını, oyuncaklarını aldırabilir.
Ayrıca hiç bir sınıfa müdür yardım etmez. Biz de peojeksiyonları, perdeleri, yazıcıları, masa örtülerini velilerle aldık. Hatta sınıfın temizliğini beğenmeyip velilerle yapıyoruz. Bir top kağıdı dahi meb vermez, hayırsever birisi karşılarsa karşılar yoksa elinizi ya cebe atar ya sınıf fonu oluşturursunuz.
Çocuklar konusunda bırakınkonuşsunlar, üzerinize düşeni yapıyorsanız sorun yok. Her sınıfta 3-5 tane fazla ilgili 3-5 tane de çok ilgisiz veli çıkar ve her sene çıkar. İlla dönem içinde bir tartışmanız olur. Bunları bertaraf etmek size kalmış.
Sınıfımda bir şey yok diyip devletten okuldan beklerseniz istediklerinizi asla elde edemezsiniz. Kimse size alın bu da anasınıfına oyuncak demez. Forumlara yazın, mebe gidin, annelere söyleyin. Az kullanılmış oyuncak talep edin. Büyük okulların eski malzemelerinden kullanabileceklerinizi alın. Beldenin zenginlerinin kapısını çalın ve söyleyin. 3-5 derken tamamlarsınız her şeyi...
Kısacası çocuklarla oyun oynamanın tadını çıkarın. Evet zor ve fedakarlık isteyen bir meslek ancak tatmini yüksek:) çalışma saatlerini ise söylememe gerek yok sanırım:)

Siz abartmışsınız bence.
Bir kere okuldaki en önemli en cicili bicili sınıf anasınıfıdır. En çok para toplanan sınıf da.
Biz ailelerden aylık 10 lira alsak olay olur. Anasınıfları en yüksek fiyattan kaynaklarını, oyuncaklarını aldırabilir.
Ayrıca hiç bir sınıfa müdür yardım etmez. Biz de peojeksiyonları, perdeleri, yazıcıları, masa örtülerini velilerle aldık. Hatta sınıfın temizliğini beğenmeyip velilerle yapıyoruz. Bir top kağıdı dahi meb vermez, hayırsever birisi karşılarsa karşılar yoksa elinizi ya cebe atar ya sınıf fonu oluşturursunuz.
Çocuklar konusunda bırakınkonuşsunlar, üzerinize düşeni yapıyorsanız sorun yok. Her sınıfta 3-5 tane fazla ilgili 3-5 tane de çok ilgisiz veli çıkar ve her sene çıkar. İlla dönem içinde bir tartışmanız olur. Bunları bertaraf etmek size kalmış.
Sınıfımda bir şey yok diyip devletten okuldan beklerseniz istediklerinizi asla elde edemezsiniz. Kimse size alın bu da anasınıfına oyuncak demez. Forumlara yazın, mebe gidin, annelere söyleyin. Az kullanılmış oyuncak talep edin. Büyük okulların eski malzemelerinden kullanabileceklerinizi alın. Beldenin zenginlerinin kapısını çalın ve söyleyin. 3-5 derken tamamlarsınız her şeyi...
Kısacası çocuklarla oyun oynamanın tadını çıkarın. Evet zor ve fedakarlık isteyen bir meslek ancak tatmini yüksek:) çalışma saatlerini ise söylememe gerek yok sanırım:)

Yok bence hiç abartmadım, bu iş sosyal anlamda,çalışma alanı anlamında,statü anlamında ve Veli-öğretmen ilişkileri anlamında zor . Benim meslekde 9. Yılım sevmeyecek katlanıyorum demem çünkü çocukları seviyorum benimde gözümden sakındığım bir evladım var. Sizin o yazdığınız şöyle yapın böyle elde edin yollarını yaptım zamanında ama takdir edersinizki her yıl daha yorucu ve sil baştan yaşamak yıpratıyor insanı. Doğu'da görev yaparken bekardım çocuğum yoktu mebi bunaltırdım ihtiyaçlar için, müdürle Veliyle tartışırdım,kendim zaten katkıda bulundurdum halada bulunuyorum fakat artık hayatım tamamen meslek değil 10 parçaya bölünemiyorum. Annem sınıf , babam branş öğretmeni onlara bakıyorum ve gerçekten anasınıfı zor.

Her meslegin zor yanlari oldugunu soyleyerek sıkıntınızı kucumsemeyecegim.

Cunku sizin derdiniz birakin diger meslekleri...

Diger branslardan hatta sizin gibi okul oncesi ogretmeni olan bircoklarindan da buyuk olabilir.

Ayni kurumda, ayni pozisyonda calisanlar bile farkli zorluklar yasayabilirler.

Farkli muameleye maruz kalabilirler, dayanma esikleri farkli olabilir.

O nedenle abartili gelmedi bana yazdiklariniz.

Allah yardimciniz olsun...

Bu arada bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz , bu konuda hem anne hemde tecrübeli bir öğretmen olarak seve seve cevap veririm.

3.Okulun en karanlık , en köşede . En küçük sınıfı anasınıfıdır .. Bir kaç şirinler filan alınca olup biter ana sınıfı
arkadaşımdan biliyoum aynen bu zorlukları gözlerimle gördüm...çok meşakkatli ama meyvesini yiyince okadar tatlı oluyor ki anlatamam şuanda bile öğretmenlik günlerimi özledim....bizim aile mesleğimiz öğretmenlikti.benim branşım farklı olmasına rağmen mebte 5 yıla yakın öğretmenlik yaptım...hayatımın en güzel en eğlenceli dakikalarıydı....bütün canla başla çalışan biricik öğretmenleri saygıyla selamlıyorum:)

Anlayışınız için teşekkürler.Sorun galiba Veli ve idarenin anasınıfına bakış açısı. Aslında çocuklarını gezmeye ve ya işe giderken oyalanacakları bir yer olarak değilde eğitimlerinin en önemli yılı olarak görmemelerinde. Öğretmenim bu gün neler öğrettiniz biz evde nasıl destekleriz diye gelsin bir Velide. O onu itmiş bu bunu dürtmüş, altına niye kaçırmış, niye az yemiş niye terlemiş... Birde öğrencilerle ders halindeyken girip on saat bu meseleleri hergün izah edemezsiniz.. Ee sesin yükselir aha öğretmen bağırdı,, kızmazsan öğretmen mıyıl mıyıl sınıfda otorite yok...

Anlayışınız için teşekkürler.Sorun galiba Veli ve idarenin anasınıfına bakış açısı. Aslında çocuklarını gezmeye ve ya işe giderken oyalanacakları bir yer olarak değilde eğitimlerinin en önemli yılı olarak görmemelerinde. Öğretmenim bu gün neler öğrettiniz biz evde nasıl destekleriz diye gelsin bir Velide. O onu itmiş bu bunu dürtmüş, altına niye kaçırmış, niye az yemiş niye terlemiş... Birde öğrencilerle ders halindeyken girip on saat bu meseleleri hergün izah edemezsiniz.. Ee sesin yükselir aha öğretmen bağırdı,, kızmazsan öğretmen mıyıl mıyıl sınıfda otorite yok...
bir de çok pimpirikli aileler vardır yanağını yavaşça sıksa ailesine öğretmen ısırdı der böyleleride var ama her mesleğin cilvesi....bende çok ders anlatıyo ödev veriyo diye şikayet edilmiştim...neyseki okul müdürüm herkes arkamdaydı...böyleleri de var işte...

Bu arada bana istediğiniz soruyu sorabilirsiniz , bu konuda hem anne hemde tecrübeli bir öğretmen olarak seve seve cevap veririm.
Teşekkür ederim şimdi gönül rahatlığıyla sorabilirim olayı konu olarak açmıştım aynen şöyle oldu kopyalıyorum :
Arkadaşlar oğlum bu sene ana sınıfına başladı. İlk hafta çok hevesli olarak giderken bu hafta pazartesiden beri özellikle ayrılırken ağlıyor ve beni bırakmak istemiyor. Pazartesi ben bıraktıktan sonra sınıfta ağlamaya başlamış öğretmeni de beni aradı gittim eve gelmek istediğini söyledi ben de aldım geldik. Sonraki günlerde de durum pek değişmedi bugün de aynı şeyi yaşadık. Yani napacağımı şaşırdım bir anda her şey değişti öğretmenimiz de çok şaşırdı. Evde yaşadığı kötü bir durum filan da yok. Sadece sınıflarında bir çocuk ben seni sevmiyorum oyun oynama gibisinden şeyler söylemiş bir de aynı çocuk oğlum otururken sandalyesini çekmiş oğlum da yere düşmüş diğerleri de gülmüş tabi bizimki de bozulmuş şimdi ben bu durumu öğretmenimize anlattım o da çocuğun annesiyle görüşmüş ama değişen pek bir şey yok. Şimdi ben bu durumda napayım nasıl bir yol izleyim çocuğun annesiyle mi konuşuyum özellikle oğluma karşı nasıl bir tavır izleyim? Kızlar varsa aynı durumu yaşayan nolur bir yol gösterin. Gerçekten üzülüyorum.

okurken ruhum daraldi.. Allah kolaylik versin ogretmen arkadasim :)

her işin bir zorluğu vardır mutlaka ama ne güzel elinizde bir mesleğiniz var maaşınız düzenli tatiliniz çok bayan için öğretmenlik ideal diye düşünüyorum. sabır etmekten başka bi çözüm yok diye düşünüyorum özel sektör de asgari ücretle o kadar çok sıkıntılar oluyor ki başkasının emirleri altında çalışmak çalışma ortamının zorlukları aldığımız maaşa değmiyor o sıkıntılar. keşke bende öğretmen olabilseydim:KK51:

Öğretmenlik öyle görülmese de diğer bütün mesleklerden zor.. Ortalama 30 çocukla insanın sinirleri yıpranmadan ilgilenebilmesi... Allah kolaylık versin...

Çocuklar genellikle ilk hafta ağlıyorlar, daha önce hiç bulunmadıkları sınıf ortamında, hiç tanımadıkları bir öğretmen ve bir sürü çocuk ..Üstelik annelerinden ilk defa ayrılıyorlar...Ağlamaları çok doğal,fakat sizin çocuğunuz ilk hafta çok hevesliymiş sorun ayrılık kaygısı değil yani.Bence rencide olmuş çocuğunuz ve bu durumla yeniden karşılaşmaktan korkuyor.(arkadasinın onu yine oyundan çıkarması veya komik duruma düşürmesi gibi)..Öğretmenin bu durumla ilgili birşeyler yapması lazım,ben olsam;
1-İsimleri değiştirip bu durumla ilgili bir hikaye uydurur, bu hikayenin içinde rencide olan çocuktan övecek şekilde bahseder ve durum karşısında ne hissettiğini ekler,en sonunda bu hikayeyi niye anlattığını açıklayıp,onu sevmediğini söyleyen çocuktan ve gülen arkadaşlarından özür dilemelerini ister.Hem genel olarak ilk günlerde kuralların belirlenmesi ve sevginin önemi üzerinde güzel bir giriş olurdu.
2.Sonra bir oyun kurar ve bu oyunda oğlunuzun baş rolü oynamasına izin verir bu onun elimde onu biraz popüler yapabilirse, yüreklenecektir. Mesela oğlunuz için ' aaaaa çocuklar bakın arkadaşınız ne güzel ..... Yapabiliyor, inanmıyorum ben bile bu kadar başarılı değilim bu işte ' gibi....
3. Öğretmenin oğlunuzu çok sevdiğini söylemesi ve sınıfta o olmadığında kendisinin ve arkadaşlarının üzüldüğünü söylemesi iyi bir fikir...
Son olarak hırçın davranan çocuğun biraz törpilenmesi gerekli oda öğretmenin işi anlayacağınız onlara ulaşmak zor değil yeterki yöntemleri iyi bilmeli ve uygulamalı öğretmen.

Neden biz öğretmelerin tatili milletin bu kadar gözüne batıyor anlam veremiyorum. Bu kadar yıpratıcı bir mesleği ara vermeden yapmak mümkün değil. Öğretmenlik rahat meslek diyenlerin sadece 1 hafta bile dayanamayacaklarını buraya yazıyorum. Geçen hafta bir branştan öğretmenimiz olmadığı için ücretli bir arkadaş geldi okula, aslen öğretmen değilmiş ön lisans mezunuymuş ve hiç öğretmenlik de yapmamış. Diğer köylerden taşımalı gelen öğrencilerin yemeklerini o günün nöbetçi öğretmeni dağıtıyor. Nöbet sırası ona gelince "Yemeği de mi ben vercem yaa off her şeyi ben mi yapcam?" dedi. Ben şok oldum açıkçası.. Taşımalı gelen çocukların geliş gidiş tutanakları ve nöbet defterini doldurmuştu öncesinde sadece.. Sadece bu kadarı bile fazla geldi kendisine..

Bu arada bende özel eğitimde 3 yıl çalıştım, özel sektör zor ama zevk veren yanı da var.. Eğerki ailem atan devlete diye baskı yapmasa daha mutluydum o zamanlar. En azından 6 saat hapis gibi sınıfdan çıkmadan,hiç bir meslektaşımı görüp iki çift laf etmeden, bazen tuvaletini bile tutmak zorunda kalarak birde çocuk bakıcısı muhabbetlerini çekiyoruz.Bazen kendi meslektaşlarımızdan bile ohhh senin iş kebap , çocuk oynatıp aynı parayı alıyoruz diyenler oluyor..Sanki biz 4 yıl ünv. Okumadık..ajanstan bakıcı diye tuttuklarda aynı parayı almamız tuhafımış gibi..

X