Yanlış karar almak istemiyorum lütfen görüşlerinizi belirtin

saricicek2

Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2022
78
99
18
29
Merhaba kadınlar kulübü ailesi. Uzun süredir forumun takipçisiyim fakat üyeliğimi yeni oluşturdum. Sizlere danışıp beni doğruya yönlendirmenizi umuyorum. 1.5 senelik güzel giden bir ilişkim var. Evlilik konuları son 7-8 aydır sürekli gündemimizde, ailesi çok hevesli ve israrciydi. Sonrasında ortaya çıktı ki ailesinin hiç maddi bir hazırlığı yok. İkimizin çalışıyor olmasına güvenip kendileri halletsin bizene, zaten çalışan kızlar artık altın takmıyor, ben bu yaştan sonra gezip tozacagim düğünle mi ugrasayım şeklinde arkadaslarina anlatıyormus annesi. Ben bunuda kabul ettim ikimiz yapacağız tabiki dedim. Ama sevgilim bunları duydugumu bilmiyor ve bana hala annemler yapacak annem bunları şunları yapacak bana öyle dedi diyor. Yani kısacası sorun müstakbel kayınvalidemin sevgilime hallederiz olur olur sen takma bunları ben herseyini yaparım diyip, sağda solda kendileri yapacaklar çalışıyorlar çalışanlar bişey istemez zaten ben ne yapayım demesi. Ben bişey istediğimden değil zaten ikimiz yapacağız koskoca insanlarız, takıldığım şey sevgilime farklı konuşup etrafa farklı şeyler diyor oluşu. Bu tavrı ileride de devam eder mi? Yol yakınken dönmeli miyim?

Kayinvalide Size boyle duyurmaya calisip duyacaginiz kisilere anlatıyor olabilir mi ? Ya da iyi niyetle yaklasacagim. Ogluna yapmayacgi seyi soylese ve sonra oglu neden yapmiyorsunuz diyecgini bildiginden yapmayacak olsa soylemez diye dusunuyorum. Millete karsi biz yardim etmeidk kendiler yaptilar diye duyurmak istiyor olabilirler.

Aksine bulunduğumuz yer oğlan tarafının çok fazla şey yaptığı ve bununla böbürlendigi bı yer yapmayanı ayıplıyorlar yani. Haklı olabilirsiniz çünkü banko kulağıma geleceğini bildiği birine söyledi

O zaman bu konuyu sevgilinizle konusun yani kulaginiza gelen seyleri soylemenize gerek yok bosverin onu. Siz kendiniz yapmak istior ve bunu sorun etmiyorsaniz beraber yapalim ailene yuk olmayalim gibi konusun. Sonradan aileside biz yaptik gibi bisey deyip canini sıkmaz.Bu konu yuzunden ayrilinirmi bilemedim baska konular varsa evlilikten iten onlarida goz ardi etmeyin baslarda size ikili oynandigini dusunuyorsaniz sonrasinda da devam edebilir. Kararinizi iyi vermelisiniz daha yol yakın.

Sevgilime bunlardan bağımsız olarak dedim ikimiz birlikte yapalım çalışıyoruz. Çok şükür diye, fakat tüm parasını ailesine veriyor ve ailesinin gün gelince kendine yardım edeceğini düşünüyor. Bu konuda ısrarcı

Kayinvalide adayiniz bunu uygun bir dille ogluna anlatabilirdi. Benim destek olacak durumum yok, okuttum meslek sahibi ettim, daha fazlasini yapamam oglum kusura bakma diyebilirdi. Ancak bunun yerine size baskasi araciligi ile bunlari iletmesi hic hos degil. Bu ciddi bir sorun. Ogluna karsi simdilik arayi bozmayip ümit satıyor bir yandan da umitlenmeyin diye sagda solda konuşuyor. Bu ikili oynamalar her zaman karsiniza cikacak. Onemli olan sevgilinizin duruşu. Kayinvalideniz icten pazarligini yaparken annem oyle yapmaz, yanlis anliyorsun, canim anam modunda gezerse evliliginiz zarar görür. Ben olsam sevgilime durumu anlatip, tepkisini olcerdim sanirim

Evlenirken size destek olmayacaklari gibi evlendikten sonra maddi talepleri devam edecek. Buna gore aksiyon alin

İste bundan sonrası malesef daha buyuyecek sorunlara yol açar. O diyecek yardim etmiyolar elimde bisey yok sen diyeceksin ben sana beraber yapalim demistim sen onlara verdin vs vs . Yani zor bir durum ayril diyemem ama iyi dusun derim her ayrintiyi gozden gecir

Ben olsam.hic arada laf getireni kotu bilirler falan demez sevgilime aynen aktarirdim. Annen falancaya boyle demis o da bana soyledi. Sen hayal dunyandan bi cik derdim. Kv cok tehlikeli ya. KDindaki potansiyele bak. Tamam bisey yapmak zorunda degil ama hem oglani avcunda tutcam die yalan soyluyo hem milletle sana laf duyuruyo. Eger sevgilin cok ailesine duskunse cok sorun yasarsiniz gibi geliyo bana. Ayrica yetiskin bi adam calistigini niye annenin avcuna sayiyo oni da anlamis dsgilim

Çok haklısınız görüşünüz için teşekkür ederim. Sevgilim 8 senelik devlet memuru ailesine iki ev araba almış buna rağmen bu şekildeler. En iyisi yol yakınken dönmek olacak sanırım

Değerli görüşleriniz için teşekkür ederim. Yapmam gerekeni biliyorum sanırım sadece farklı yorumlar duymak akıl almak istedim

Görüşünüz için teşekkür ederim. Duyduğum kişiyi anlatamam çünkü daha farklı sorunlara yol açar. Ama aynen dediğiniz gibi canım anam beni yüz üstü mü bırakacaklar diye geziyor malesef

Canım eşimde kendi imkanlarıyla evlendi bana takılan altınları düğündeki parayla gittik ödedik.. ben bunu baştan biliyordum sevdiğim için birşey demedim.. ama sonra kimseye de laf verdirmedim düğünü biz yaptık vs. Çünkü öyle konular döndü bende hepsinin cevabını önden kestim şimdi kimse karşıma gecipte düğünü biz yaptık diyemez. Eşim ve ben yaptık.. Ama yine dünyaya gelsem yine eşimi alırım. 3 yıllık evliyiz kolumda bilezik yok ama varlığı bana yeter

Görüşünüz için teşekkür ederim. Duyduğum kişiyi anlatamam çünkü daha farklı sorunlara yol açar. Ama aynen dediğiniz gibi canım anam beni yüz üstü mü bırakacaklar diye geziyor malesef
Ailesine 2 ev almasi, kendine hic yatirim yapmamasi tuhaf degil mi? Parasini kendisi idare edebilecekken ailesinin eline saymasi(sadece evin giderlerine ortak olabilirdi) hala annesinden ayri bir birey olamadigini, bagimli oldugunu gösterir. Yarin obur gun evlenirim, bu ev benim olsun deyip kendi üzerine bir ev yapabilirdi yahut evlenirken en azindan dugunumu kendim karsilayayim diye her ay bir ceyrek alip banka kasasinda tutabilirdi. "Bir derdim var" forumunda ayni konular mevcut. Esim evlenmeden once tum parasini ailesine vermis, herseyi kendimiz yaptik, hala gizli gizli yolluyor... sonuc hic degismiyor yani.

Çok haklısınız. Oradaki konuları sürekli okuduğum için zaten bu kadar umutsuzluğa sürükledi beni bu durum, bende ne olacağını az çok kestiriyor gibiyim sadece insan sevdiğine konduramıyor bir süre

Allah mutluluğunuza mutluluklar katsın inşallah esinizde sağlam durmuş ailesine karşı demekki ne güzel. Benim sevgilim o karakterde biri değil malesefki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…