Yanıklara bildiginiz bir şey var mı?

E

EU1

Ziyaretçi
Merhaba ben bugun çocukluk arkadaşımın başına gelen üzücü ve bir okadarda kötü bişeyi yazıcam benim çocukluk arkadaşım henüz 3 aylık bebekken üvey babası tarafından kaynamakta olan bir tencere su tarafından bütün vucudu yandı.uzun ugraşlar sonucu ve bir süre yogun bakımın ardından vucudunun diger bölümleri iyileşti yanıkları agırdı.İnsan üstü bir çabayla annesini ve doktorlarının yardımıyla kurtuldu fakat kolunda boydan boya yanık izi kaldı zavalı kızcaz ne yaptıysa geçmedi bu yanık izi kullanmadı şey kalmadı.
Ben kendisine bu siteden bahsettim fakat o kadar içine kapanık ve psikolisi bozukki bu siteye bile yazı yazamadı.Ben burdan onun yerine sizlere yazıyorum
Bildigiz bitkisel bişey krem fian koca karı ilaçları ne varsa bizimle paylaşısanız sevinirim.Gerçekten arkadaşımın bunu çok ihtiyacı varBunu kendisinde çok problem yapıyopr.şimdieden ilginize teşşekür ederiz.Sevgiler:1no2:

selem helena arkadaşının yanıkları sanırsam çok uzun yıllar önce olmuş
benimde geçen yıl 8 yaşındaki kızımın eli yandı doktor derilerini temizledi ve tekrar deri toplayınca bi tanıdığın tavsiyesi üzerine domuz yağı kullanmaya başladım ve inan elinde hiç iz kalmadı ben memnun kadım.İz olan bölgeye günde 2 kere sürdük.Yağı akratlardan rahatca bulabilirsin allah şifa versin

selem helena arkadaşının yanıkları sanırsam çok uzun yıllar önce olmuş
benimde geçen yıl 8 yaşındaki kızımın eli yandı doktor derilerini temizledi ve tekrar deri toplayınca bi tanıdığın tavsiyesi üzerine domuz yağı kullanmaya başladım ve inan elinde hiç iz kalmadı ben memnun kadım.İz olan bölgeye günde 2 kere sürdük.Yağı akratlardan rahatca bulabilirsin allah şifa versin

Sevdapres cnm çok teşşekür ederim duyarlılıgına evet arkadaşım bebekken yandı şimdi 29 yaşında acaba yanıkları iyileşirmi aktardan ne olarak istesin bunu
domuz yagımı desin duyarlılıgın için çok teşşekür ederim.Böyle paylaşımlar ve yardımlaşmalar çok iyi sevgiyle kal olurmu

contractubex diye bi ilaç var bu yanıklara ,onlardan kalan izlere falan cok iyi gelen muhtesem bi ilaç hatta ben yüzümde bile kullanıyorum sivilce izlerimi gecirdi neydeyse ama senin dedigin yanık cok derinse ve üzerindende cook zaman gecmiş etki edermi bilmiyorum yinede bi arastırın derim

canim isvec surubu var aktardan hazirini alabilirsin yada kendiniz yapabilirsiniz ama yanik olunca hemen üstüne döktügün zaman hic iz kalmiyo eski oldugu icin bir sey diyemicem ama yinede deneyin isterseniz isvec surubunu yapmak icin aktaralardan ögrenebilirsiniz not kendi yaptiginiz daha etkili ben kullaniyorum her seye paydasi var ayrica arkadasina söyle kendine dert etmesin fazla :1yes2: :teselli:

canim isvec surubu var aktardan hazirini alabilirsin yada kendiniz yapabilirsiniz ama yanik olunca hemen üstüne döktügün zaman hic iz kalmiyo eski oldugu icin bir sey diyemicem ama yinede deneyin isterseniz isvec surubunu yapmak icin aktaralardan ögrenebilirsiniz not kendi yaptiginiz daha etkili ben kullaniyorum her seye paydasi var ayrica arkadasina söyle kendine dert etmesin fazla :1yes2: :teselli:

Arkadaşlar duyarlılıgınız ve paylaşımlarınız için sagolun arkadaşıma önerdiginiz herşeyi söyledim deniycek eğer bir gelişme olursa buradaya yazıcam.Hepinize onun adına teşşekür ederim. Sevgiyle kalın allah heinize sevdiklerinizle mutlu olmayı nasip etsin...

helenacım ilk önce çok üzüldüğümü sövlemek istiorum .kavınvaliemde vanmıştı ?AMA HASTENEDE DOKTORLARIN GÖZETİMİNDE VATTI .SÜREKLİ BATİKON SIKTILAR VE KURUVUNCA VAPAV BİR DERİ OLUŞTU,VE BUNU SOVARAK TEKRAR TEKRAR VAPTILAR SONUÇ HİÇ LEKE BİLE KALMADI .GALİBA ARKADAŞIN BİR İHMALİN KURBANI OLMUŞ(DOKTORAMI GİTMEDİLER ACABA ESKİ OLDUĞU İÇİN SORDUM)ALLAH ŞİFA VERSİN .AMELİVATLADA İZLERİ VOK EDİOLAR CANIM :teselli:

helenacım ilk önce çok üzüldüğümü sövlemek istiorum .kavınvaliemde vanmıştı ?AMA HASTENEDE DOKTORLARIN GÖZETİMİNDE VATTI .SÜREKLİ BATİKON SIKTILAR VE KURUVUNCA VAPAV BİR DERİ OLUŞTU,VE BUNU SOVARAK TEKRAR TEKRAR VAPTILAR SONUÇ HİÇ LEKE BİLE KALMADI .GALİBA ARKADAŞIN BİR İHMALİN KURBANI OLMUŞ(DOKTORAMI GİTMEDİLER ACABA ESKİ OLDUĞU İÇİN SORDUM)ALLAH ŞİFA VERSİN .AMELİVATLADA İZLERİ VOK EDİOLAR CANIM :teselli:

angelsem sagol cnm duyarlılıgın için arkadaşların önerdigi şeyleri kullanıyor
bir gelişme olursa yazıcam sagol cnm

benimde oluma çay döküldü 8 ayl1ken _imdi 4 ya_1nda ve kolunda olumunda iz kald1 ne yapt1ysam geçmedi daha hala pantenol ve kantoron yag1 sürüyoruz ben de merak ediyorum geçiren bi_ey varsa bende sürüyüm.

isveç şurubu eski yaraları da geçiriyormuş ama sabırla her gün sürmek lazım bir deneyin belki işe yarar

arkadaşım benim tavsiyem isveç şurubunun iyigeldiğini biliyorum ama yanık eski ise tam bişey söliyemem ama bişey daha biliyorum balmumu sürünce geçiyomuş diye bu eski koca karı ilacıdır bende yandığımda bana sürmüşler ve hiç iz yok şu anda

yanıklara balmumu ve hakiki zeytin yağı çok iyi gelir ve yanık derecesi ne olursa olsun iz bırakmaz. Bunu kendi gözlerimle gördüm.
balmumunu eritip içine biraz zetin yağı katıp krem kıvamına gelinceye kadar karıştırıyorsunuz ve yanık yüzeye sürüyorsunuz.
İnşallah bunu gerektirecek bir durum söz konusu olmaz ama yine de bilmekte yara var...
Eski izler için de bir faydası olur mu onu bilemiyorum :KK43:

Peki siz isveç şurubunu kendiniz nasıl yapıyorsunuz acaba, tarif verebilir misiniz?

Peki siz isveç şurubunu kendiniz nasıl yapıyorsunuz acaba, tarif verebilir misiniz?

İsveç Şurubu

Ağrılara ve hastalıklara karşı veya sağlıklı bir yaşam için önlem olarak her gün sabah akşam yarım tatlı kaşığı İsveç Şurubu biraz suya veya bitki çayına eklenerek alınır. İsveç Şurubu, her ecza dolabında mutlaka bulundurulması gereken, sağlığımızın koruyucusu bir yaşam iksiridir. Bu iksirin reçetesi, tüm aile bireyleri sağlıklı ve uzun bir yaşam sürdürmüş olan İsveçli Dr. Samst’dan günümüze ulaştırılmıştır.

İsveç Şurubu bitkileri (Türkçe, Almanca ve Latince adlar)

-10g Sarısabır / Aloe / Aloe ferox Miller

-10g Melekotu kökü / Angelikawurzel / Angelica archangelica

-5g Domuzdikeni kökü / Eberwurzel / Carlina acaulis

-10g Kudrethelvası / Manna / Fraxinus ornus

-5g Mirra / Myrrhe / Commiphora molmol

-10g Doğal kafur / Campher / Cinnamomum Camphora*

-10g Ravent kökü / Rhabarberwurzel / Rheum palmatum

-0,2g Safran / Safran / Crocus sativus

-10g Sinameki / Sennesblaetter / Cassia angustifolia

-10g Tiryak / Theriak venezian / Theriaca veneta**

-10g Cedvar / Zitwerwurzel / Curcuma zedoria

(Çevirenin notları: *10g kafur, 1,5 litre alkol-su karışımı için, özellikle içten kullanım açısından çok yüksek bir miktardır.

**Tiryak, İ.Ö. 132-63 yıllarında yaşamış olan Pontos Kralı Eupator Mithridaes tarafından hazırlanan ve 48 değişik drog içeren bir panzehirin adıdır. Bu panzehir tabi ki yararlıdır, ama gerçeğini elde etmek ne derecede mümkündür bilinemez. Gerçekliğinden kuşku duyulabilecek preparatların ise kullanılmaması daha doğrudur.

Maria Treben’in yakın bir dostu olan Ecz. Peter Theiss, yukarıda verilen reçeteyi bazı değişiklikler ve eklemeler yaparak geliştirmiştir. Schwedenbitter A(İsveç Şurubu A) adlı bu iksir uzun yıllar boyunca Almanya’nın tüm eczanelerinde, daha sonra da öteki Avrupa ülkelerinde ve ABD’nde halkın kullanımına sunulmuştur. Ben de, Bir Yudum Sağlık adlı kitabımda bu geliştirilmiş reçeteyi kullanmıştım. Aynı reçeteyi burada da vermem gerektiğine inanıyor ve seçimi sizlere bırakıyorum.)

Geliştirilmiş İsveç Şurubu Reçetesi

-1g Besbase / Muskatblüte / Myristicae arillus

-5,5g Cedvar / Zitwerwurzel / Curcuma zedoria

-3,5g Centiyane / Enzianwurzel / Gentiana lutea

-2g Domuzdikeni kökü / Eberwurzel / Carlina acaulis

-9g Eğir kökü / Kalmuswurzel / Acorus calamus

-1g Doğal kafur / Champher / Cinnamomum champhora

-0,5g Kakule / Kardamomen / Elettaria cardamomum

-6,5g Melekotu kökü / Angelikawurzel / Angelica archangelica

-7g Mirra / Myrrhe / Commiphora molmol

-9g Ravent kökü / Rhabarberwurzel / Rheum palmatum

-0,1g Safran / Safran / Crocus sativus

-10g Sarısabır / Aloe / Aloe ferox Miller

-1g Sinameki / Sennesblaetter / Cassia angustifolia

-1g Tarçın / Zimt / Cinamomum zeylanicum

Bu droglar bir cam şişeye veya kavanoza koyulur ve üstüne 1,5 litre 38-40 derecelik etil alkol-su karışımı veya kanyak veya votka gibi içkiler eklenir. Her gün çalkalanan cam şişe 14 gün boyunca sıcak bir ortamda bekletilir. Süre sonunda, günlük kullanımlar için küçük miktarlar dört kat tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli şişelerde muhafaza edilir. Büyük şişede posasıyla birlikte bekleyen ana şurup ise, bekleme süresi uzadıkça artı güç kazanır. Maria Treben’e göre, İsveç Şurubunun reçetesi, ünlü iksiriyle pek çok ağır hastayı iyileştirmiş olan ünlü Hekim ve Filozof Paracelsus’a aitmiş (1493-1541).

Kullanım biçimleri

İçten kullanım: Sağlıklı yaşamak için önlem olarak, sabahları ve akşamları birer çay kaşığı veya birer tatlı kaşığı şurup, biraz suyla veya bitki çayıyla karıştırılarak alınır.
Her tür rahatsızlığa karşı, üç çay kaşığı dolusu veya iki tatlı kaşığı dolusu, biraz suyla veya bitki çayıyla inceltilerek alınabilir.
Kötü karakterli hastalıklarda günde 3 yemek kaşığı dolusu şurup, aşağıdaki tarife göre alınır: Her bir yemek kaşığı İsveç Şurubu, yarım bardak bitki çayına eklenerek, her öğünden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilir.

İsveç Şurubu kompresi: Önceden aynısafa merhemi sürülmüş hasta bölgeye uygun büyüklükte bir pamuk parçası İsveç Şurubuyla nemlendirilir ve hasta bölgeye yatırılır. Isı kaybının önlenmesi için, kompresin üstüne bir tabaka kuru pamuk koyulur, ayrıca çamaşırların lekelenmemesi için de, kompres bir plastik parçasıyla örtülür. En sonunda kompres, büyük bir örtüyle veya sargı beziyle tespit edilir. Hastalığın özelliğine göre, kompres 2-4 saat süreyle etkilemeye bırakılır. Eğer hasta rahatsız olmuyorsa, gece boyunca da etkilemeye bırakılabilir. Kompres süresi sona erdikten sonra kompres bölgesi pudralanır. Bu önlemlere rağmen bazı duyarlı derilerde tahrişler oluşacak olursa, kompres süresi kısaltılır veya komprese bir süre ara verilir. Alerjik bünyeli kişiler plastik örtünün yerine bir bez örtü veya havlu kullanabilirler. Ama kompres öncesinde derinin yağlanması kesinlikle unutulmamalıdır! Eğer yine de kaşıntılı bir deri rahatsızlığı görülecek olursa, aynısafa merhemi ile tedavi edilmelidir

kantoran yağının tırnak izlerine ii geLdiini duymştm ama yank izlerini gecrrmi acaba:S hemen srlse olablr de.. böLe yararLı oLablceini sanmıOrm

benim kardeşimin bir yanağı komple sobada yanmıstı.o acıyla ıslak bir bezi yanan yere sürtmüş ve yarasını daha kötü bir hale getirmişti.hakiki zeytın yagı sürerek geçirmiştik hiç iz kalmadı.

çok geçmiş olsun canm çok üzücü bir olay arkadaşının yaşadığı allah kimseye yaşatmasın bunu... yapanında yanına koymasın...
benimde bildiğim ve bire bir canlı şahit olduğum olayı anlatayım size.benim babam aşçı lokantada çalışıyor kolune ve göğsüne fırından çıkarmaya çalıştığı kaynak sütlüaş döküldü ve çok kötü yandı. yanığın oluştuğu ilk andan itibaren tamamen iyileşinceye kadar sadece domuz yağı sürdük hiç bir leke iz vs kalması ve çok kısa sürede iyileşti yanık.
bu yağın öyle bir özelliği varmış özellikle yanık yaralarını iyileştirme ve ölen derinin hücrelerin kendisini yenilemesine beslenmesine yardımcı oluyormuş.
yanığın oluştuğu ilk günde hemen kullandık şuanda hiç bir iz leke kalmadı. sizde internetten araştırın bakın yanık tedavisinde ne kadar etkili olduğunu görüceksiniz.
benim aklıma gelen tavsiye edebileceğim bildiğim en canlı örnek bu ve şu anda babamın iki kolunuda karşılaştırın yanan ile yanmayan kolu arasında tek bir nokta fark bulamazsınız çok şükür hiç bir iz kalmadı..

X