Lekeler, Çiller Yanık Lekesini Geçirmek İçin Neler Yapabiliriz Tecrübelerimizi Paylaşalım mı?

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

bluebeauty

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2020
341
423
Herkese merhabalar,

Yanık sonrası oluşan hiperpigmentasyon (kahverengi renk tonu) konusundaki tecrübelerimizi paylaşacağımız, gelişmeleri yazabileceğimiz bir konu açmak istedim. Benim 3 aylık çay dökülmesi sonucu oluşmuş lekem var. Silikonlu kremler, sarı kantoron, madecassol, hekimimin yurtdışından getirttiği bir kremi kullandım. Açılma oldu ama hala kahverengi maalesef. Bu sizce ne kadar surede geçer hanımlar?
Yanığı olup, lekeleme yaşamış ve bunu tedavi etmiş veya etme sürecinden geçen kimselerden tecrübelerini, kullandıkları kremleri paylaşmalarını rica edecegim. Konuyu okuyanlara da katkımız olur diye ümit ediyorum.

Merhaba kantaron yagi ya da kantaron cicegi kremi cok duydum isterseniz deneyin benim elim yandiginda cok soylemislerdi

Kantaron kullandım, kullanıyorum. Fakat renkte sadece hafif açılma görüyorum. Sizin yanığınızda kahverengi renk olusmus muydu? Ne kadar surede yok oldu acaba? Şimdiden teşekkürler...

Okuyan yok ama bir gün birileri faydalanır diye buradan süreç hakkında zaman zaman bildirim yapacağım. Ilk ay pembe renkte gözüken yanığım, ikinci ayda oldukça koyu pembe kahve renkte bir görünüme büründü. Ikinci ay içerisinde silikonlu ilaçlar dışında ilaç kullanmama doktorum musade etmedi. Üçüncü ay, Almanyadan getirttiği bir ilacı 2 hafta süre ile kullandım. Üçüncü ayın sonunda lekem açılmaya başlamıştı. Ben de bu arada boş durmadım, biraz makale okudum, şu aralar bir karışım krem kullanmaktayım. Renk açılmaya devam ediyor. Ekim ayı başında yeniden doktor randevum var. Bakalım ne diyecek...

Yine bir güncelleme paylaşmak istiyorum. Tam 4 ay oldu. Dr muayenesine gittim. Karışım krem ve tritone kullanmıştım bir iki hafta. Renk açılması oldu. Dr, tonun esitlenecegini max çok hafif kalacağını bunun da güneşle beraber dengelenecegini söyledi. Krem degisikligi yaptı yeniden.Daha o noktaya çok var. Yavas yavaş duzelecek sanırım🙏

Birgün burayı okuyan kimseler olursa faydalansın diye yazmaya devam ediyorum. C vitaminli peeling etkili bir serum kullanmaya başlıyorum. Doktorum 3 aylık bir program yaptı. Gelişme gördükçe konumu güncellemeye devam edecegim.

X