yanık lekelerimle ne yapcam bilemiyorum :(

sdseda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
907
205
Kızlar herkese ıyıgeceler.hemen konuya girmek istiyorum... daha önce konu açmıştım ama tekrar hatırlatmak istiyorum..2 bacagım 9 ay önce kaynar sudan yandı ve lekeler şu an koyu kahve ton farkı mevcut.lekelerde dizimin hemen üst bölgesinde olduğu için canımı çok sıkıyor...kantaron yağı,contraxtubex hiç bi işe yaramadı..gittiğim doktorlar önümüzdeki kışa kdr bekle diyor..o zamanki hali belli olmadığı için şu an tedavı hakkında bı yorum yapmıyorlar..yalnız bu yaz boyu güneşe çıkmam yasak....ve benim psikolojim yerle bir..şükrediyorum halime ama artık bacaklarıma bakacak halim bile kalmadı..ağlama krizlerine gırıyorum..bu şekilde yanık lekeleri olup ilerde geçen varsa yardımcı olabilirmi acaba?... azıcık ümitlenmek için sizden yardım ıstıorum...herkese saygılar ,sevgiler...

bepanthen merhem tavsiye ederim,yaniklar uzerinde cok etkili...ayrica dermotogunuza danisarak hametan, medcasol gibi hucre yenileyici kremler deneyebilirsiniz . ayrica haslanmis yumurtayi kavurarak cikartilan yagi yanik bolgelere surunce yanik izini tamamen gecirdigini soylemisti kv bi ara...cok gecmis olsun

Eğer cok agir yaralarsa bi uygulama var bildigim gercekten cok ise yariyor ama biraz zahmetli ve pahali.. ama sonuclari gercekten cok guzel. Cok agir yaralarsa kremlerle cok geçecegini sanmam. Benim kolumda da ütü izi var mesela gecmedi kremlerle. Kucuk bi yer oldugu icinde uygulama yaptirmadim.

Oncelikle cok gecmis olsun. Ben 14-15 yaslarindayken bacagima utunun kosesi degmisti kahverengi cizgi seklinde iz kaldi ama zamanla kendiliginden acila acila gecti. Zamanla dedigim 3 sene falan ben cok dert etmemistim. Sizinki daha ciddi tabi mutlaka hekim kontrolunde tedavi olun. ayrica size umut olsun bir yakinimiz kucukken sobaya yapismis yuzunun yarisi yanmis bir aktar karisim hazirlamis surekli surmusler kadin simdi 53 yasinda inanin ne iz var ne bir sey. Sacinin arasinda kalan ufak yere surememisler orasi yanik belli gozumle gormesem inanmazdim. Demem o ki 50 sene once bile iz kalmadan tedavi edebilmisler simdi ne ilaclar ne lazerler var sabirli olun doktorunuz tedavi edecektir :)

Benim tam göbeğimde yanık izi var hemde bildiğin dudak şeklinde ve baya da büyük.. Hamileyim ve her ultrason için karnımı açtığımda doktorlar ilk onu soruyor. Allahtan kendi doktorum bi kaç seferden sonra sormayı bıraktı Şaka bi yana şükredin derin acılar bırakmamış sizde. Çocukken tuhaf gelirdi hep ama alıştım artık karnım büyüdükçe daha çok göze batıyor ama olsun

canım aloe vera bitkisinin jelini sür belki iyi gelir.hücre yenileyici özelliğe sahip.jel dediğim bitkinin kendi jeli krem vs. gibi bi şey değil.çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun.soğanı ortadan ikiye bölün ve lekelerinizi bununla ovun.hft 2 .3 defa yapın.en 1 saat bekleyın ve duru suyla yıkayın.zamanla geçecektır.Aloe vera bitkisinin jelide iyi gelir.

Psikolojini boşuna bozuyorsun. Maksimum iyileşme sağlandıktan sonra leke tedavisine başlayacaklar. Ve biliyorsun leke tedavisi kışın yapılır canım. Hiç öyle çer çöp sürmeye kalkma, sadece bol bol nemlendir, vazelin falan sür ve kışın gelmesini bekle.Kasım gibi tedaviye başlatacaklardır.

canım altı yıl önce benim de başıma geldi. üst bacaklarımın ikisine de ocakta kaynayan çaydanlık devrildi. ikinci derecede yanık vardı ve çok büyük bir bölgeyi kaplıyordu. ben tam üç ay boyunca sabah akşam contratubex kremi kullandım ki çok etkili bir krem. boynumdaki ameliyat izi de onun sayesinde geçmişti. bir de doktorun eczaneye hazırlattıgı kara merhem adı verilen bir kremi kullandım. ama Allah a şükür şimdi iz kalmadı. yani çok ama çok az tam olarak belli değil. lütfen üzülme.İlk zamanlar ben de aynı senin gibi çok üzülüyordum. sürekli açıp bacaklarıma bakardım.ağlardım.bir de bekarsın sonuçta bacaklarında kocaman iki yanık lekesi olsun istemiyorsun.Ama neyse ki gecti. hatta üstüne lazer bile yaptırdım ben. canını sıkma. bir arkadaş aloevera demiş. çiçekçilerden yetiştirmek için alıp yapraklardaki jeli sürebilirsin. Bir de contratubekse devam et ve lütfen üzülme...

Öncelikle canınızı sıkmayın

Benim bacağımın dizden altında yanık var özellikle bilekte

30 yıl önce kremler bu kadar gelişmemişti herhalde

Bir sıkıntı değil manken değilim ama bikini de etek de giyerim

Dert etmeyin tedavinizi olursunuz zamanı gelince ama cildinizi de yormayın her şeyi sürerek

bakalım arklar.9 ay oldu işte sabırsızlıkla bekliyorum inşallah geçer bu yanık izleri..başka tecrubesı olan varsa yazarsa ok sevınırm

madecassol kremi şiddetle tavsiye ederim canım. benimde annemin kolu yanmıştı kahverengi izi kaldı doktor hücre yenileyici etkisinden dolaya madecassol krem verdi ve bunu her gece yatmadan önce sür ve üzerini temiz bir bezle kapat dedi annem sürdü lekeler yok oldu. yüzdeki sivilce izlerine bile muhteşem etki yapıyor. ben yüzüme nemlendirici niyetine bile sürüyorum pamuk gibi yapıyor. cillerimi ve güneş lekelerimi azaltıyor.

Merhaba ,

Aloe Vera içerikli acil durum setinde bulunan consantre krem ile MSM aloe vera jel (akşam) kullanarak olumlu yönde ilerleme sağlayabilirsiniz. Detaylı bilgi isterseniz ltf yazın.

Tşk

Eklentiler

• IMG_0615 (2).jpg
    106,9 KB · Görüntüleme: 112
İçeriden vücudu e ve a vitamini ile besle. 1 yıl konusunda doktorlar haklı bekle iyice iyileşsin sonra lazerinden peelingine, kimyasalına kadar her şey var. Deri yenilenir üzülme. Ama tam iyileşmedne müdahale edip hasar verme. Bir sürü tedavi olan var sıkma canını, 1 yaz idare et. Allah beterinden korusun..

fototerapi diye bir şey duymuştum bu lekeler için çok bilgim yok ama bi araştırın isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…