Siirt'in Botan çayına yapılan barajın taşması sonucu bölgede piknik yapan onlarca insan suya kapıldı. Limak Holding'in ihalesini aldığı barajın açılışına Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan katılmıştı.
Güncelleme 21:29
Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, CNN Türk canlı yayınına katılarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Olay yerindeydik, oradan hastaneye geçtik. 10'un üzerinde vatandaşımız vardı ve hepsinin durumu da iyiydi. 4 vatandaşımız kayıp durumda. Botan vadisi geniş bir alan, burada kayıplar daha da artar mı henüz bilemiyorum. Burada büyük bir ihmal var. Orada vatandaşı uyaracak bir sistem yok. Kriz masası oluşturduk. Gelen bilgileri burada değerlendirip halkımızla paylaşacağız."
Siirt'in Botan Çayı üzerinde yapılan Alkumru Barajı'nın taşması sonucu yakınlarda piknik yapan onlarca insanın suya kapıldığı bildirildi. Ölen insan sayısına ilişkin net bilgi verilmezken, bölgeye çok sayıda ambulansın gönderildiği ve arama işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Bölge halkının uzunca süre yapılmasını istemediği ve AKP'ye yakınlığıyla bilinen şirket tarafından yapımının üstlenildiği "Alkumru Barajı" açılışına Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan katılmıştı. Barajı 465 milyon dolara inşa eden Limak Holding, NATO’nun Ortadoğu’daki inşaat ihalelerini almasıyla ve son olarak Erdoğan'ın yandaş medya için oluşturduğu "para havuzu"na dahil olmasıyla hatırlanıyor. http://haber.sol.org.tr/kent-gundem...tasti-onlarca-insan-suya-kapildi-haberi-96229
Piknik yapmanın yasak olduğu bölgede yapmış o aileler pikniği, kapaklar açılmadan önce de anons yapılmış. Her yandaş patron Soma ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor, insanlar işlerini düzgün bile yapsalar artık yediği etiketler yüzünden kolayca suçlanabiliyor.
Piknik yapmanın yasak olduğu bölgede yapmış o aileler pikniği, kapaklar açılmadan önce de anons yapılmış. Her yandaş patron Soma ile ilişkilendirilmeye çalışılıyor, insanlar işlerini düzgün bile yapsalar artık yediği etiketler yüzünden kolayca suçlanabiliyor.
Kim nasıl başlattı beni ilgilendirmiyor. Burada bunu yazınca birilerini savunuyormuş gibi görüneceğimin farkındaydım ama yine de düşüncemi yazdım. Baraj patronları ne kadar hassastır bilemem ama en azından kendi can sağlığını düşünen kişiler yasak tabelalarının altında piknik yapmamalılar. Burda derim o zaman hırsızın hiç mi suçu yok?
P.s. politikadan hiç hoşlanmam, apolitiğim, kimseyi körü körüne sonuna kadar savunmam.
Kim nasıl başlattı beni ilgilendirmiyor. Burada bunu yazınca birilerini savunuyormuş gibi görüneceğimin farkındaydım ama yine de düşüncemi yazdım. Baraj patronları ne kadar hassastır bilemem ama en azından kendi can sağlığını düşünen kişiler yasak tabelalarının altında piknik yapmamalılar. Burda derim o zaman hırsızın hiç mi suçu yok?
P.s. politikadan hiç hoşlanmam, apolitiğim, kimseyi körü körüne sonuna kadar savunmam.
Bu konuda ihmal her iki taraflı, tek taraflı bakamıyorum konuya. Barajın etrafında piknik yapmak vs yasaksa o zaman piknik yapılmamalı, öte yandan yasak olmasına rağmen insanlar oraya gidiyorsa o zaman yetkililer girilmemesi için önlemleri arttırmalı, barajın taşması ihmal sebebiyleyse de sorumluluları cezalandırılmalı.
Yek ya ne savuncam, bugün bana iyi olan yarın düşman olma yolunda, biz saf saf birbirimizi yediğimizle kalırız.
Lakin şu yandaş bunu yaptı, paralel şunu yaptı haberlerine uyuz oluyorum. Tek yönlü bakılması beni sinir ediyor. Misal bu haberin başlığı tamamen düşmanlık kokuyor.
Yek ya ne savuncam, bugün bana iyi olan yarın düşman olma yolunda, biz saf saf birbirimizi yediğimizle kalırız.
Lakin şu yandaş bunu yaptı, paralel şunu yaptı haberlerine uyuz oluyorum. Tek yönlü bakılması beni sinir ediyor. Misal bu haberin başlığı tamamen düşmanlık kokuyor.
Olaylara bakınca türüm türüm yandaş yoldaş ülküdaş... kokuyor. Bir örnek vereyim: Soma cinayetinde ölen ve yaralanan işçilerin tazminatları Soma Holding'in öz varlıklarından mı yoksa devlet hazinesinden mi ödeniyor? Ben haberlerden izlediğim kadarınca devlet hazinesinden ödenmekte. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Soma Holding'in ödemesi gereken parayı neden ödüyor. Soma Holding ödedikten sonra devlet hazinesinden bir o kadar daha ödeme yapılsın. Ama Soma holding'in cezalandırılması farzdır.
Olaylara bakınca türüm türüm yandaş yoldaş ülküdaş... kokuyor. Bir örnek vereyim: Soma cinayetinde ölen ve yaralanan işçilerin tazminatları Soma Holding'in öz varlıklarından mı yoksa devlet hazinesinden mi ödeniyor? Ben haberlerden izlediğim kadarınca devlet hazinesinden ödenmekte. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Soma Holding'in ödemesi gereken parayı neden ödüyor. Soma Holding ödedikten sonra devlet hazinesinden bir o kadar daha ödeme yapılsın. Ama Soma holding'in cezalandırılması farzdır.
İşte benim anlatmak istediğim de bu, buradaki olayda somayla bir bağlantı yok. Somada tamamen yönetim hatalı, ölen kişiler kurban ve kimsenin yargı önüne çıktığı falan yok. Büyük haksızlıklar var. Ama bu haberde vatandaşın da ihmali var. Tehlikeli ve yasaktır tabelalarının altında bile piknik yapmaya çalışıyoruz. Sonra yandaş yaptı. Ayrı tutmak lazım bence bunları.