biz uzun zamandır kullanıyoruz.denenmiş bir tariftir.
15 yumurta sarısı
1 adet margarin ( sana ) (tercihen taze yağ)
yapılışı:
yağı kısık ateşte eritiyoruz beyaz haliyle yumurta sarılarını koyup sürekli karıştırıyoruz.pembeleşinceye kadar.koyulaşınca tülbentten geçirip sıvı olan kısmını kullanıyoruz.ayrıca uzun süreli saklanabilir cam bir kavanozda.
yanık anında bal sürüp ardından bu karışımı sürünce şişme su toplama olmuo.acıda olmuo.pulpul dökülüo sonra.
caınım bunu bende biliyorum.ben daha bebekken kolum kaynar sütle yanmış.bu yumurtayı uygulayınca hiç bir iz yok.:)
benim bildiğim yumurta sarısı kararana kadar pişiriliyor.ama kokusu çok kötü oluyor.
ALLAH muhtaç etmesin inş. yanık çok kötü
Benim tavsiyem yanığa kesinlikle kocakarı ilacı uygulamayın iyileşme sürecini uzatıp iz kalmasına neden olabilirsiniz.
Yanıkta yapılabilecek ilk müdahale yanan bölegeyi hemen soğuk su altına tutmak ve sonrasında en yakın hastaneye gitmek.
Hayatımda bir kere yaptım o hatayı. Üzerime kaynar yağ döküldü 1-2 lt neredeyse. Geri kaçtım ama bacaklarıma geldi. O zamanlar daha küçüğüm, 14-15 yaşlarındayım. Hemen soyunarak banyoya koştum. Küvette buz gibi suda durdum, küvetten çıkınca komple su topladı o yanan yerler. Aksi gibi bir de 1 nisandı o gün. Kimseyi inandıramadım yandığıma. Zar zor ikna çabaları, sonunda inandılar. Geldiler hastaneye götürdüler. Hastanede ne mi yaptılar? Su toplayan yerleri gazlı bezle, soydular. Sonra da yanık yeri sardılar. Pansuman yapıp, saracaksın gün aşırı dediler. 1 ay yerimden kalkamadım. Yanıklar iyileşmeye çalıştıkça kabuk tutuyordu ve ben sargıyı açarken hep açılıyordu. Gazlı beze yapışıyordu derim ve bazen bir gecede sargının altında su toplanıyordu. İyileşmem çok ama çok uzun sürdü. Hala da izlerini taşıyorum. Hastane mi dediniz ? Aman aman...
Sağol canım. Kimsenin yaşamasını istemem o duyguyu, berbat bir dönemdi.Geçmiş olsun.Bende 10 yıl kadar önce ocaktan yeni inmiş çayın demi elime dökülmüştü.Hemen soğuk suyun altına tuttum.Sonra dr.a gitmiştik.Bana bir krem verdi düzenli olarak onu kullandım.Ama dr. atekrar gitmeidm derisini soyarlar diye korkumdan sürekli o dr un verdiği kremi kullandım.Bir ayı buldu iyileşmesi ama hiç iz kalmadı.Yanık çok kötü Allah kimsein başına vermesinacısına katlanılacak birşey değil.
biz uzun zamandır kullanıyoruz.denenmiş bir tariftir.
15 yumurta sarısı
1 adet margarin ( sana ) (tercihen taze yağ)
yapılışı:
yağı kısık ateşte eritiyoruz beyaz haliyle yumurta sarılarını koyup sürekli karıştırıyoruz.pembeleşinceye kadar.koyulaşınca tülbentten geçirip sıvı olan kısmını kullanıyoruz.ayrıca uzun süreli saklanabilir cam bir kavanozda.
yanık anında bal sürüp ardından bu karışımı sürünce şişme su toplama olmuo.acıda olmuo.pulpul dökülüo sonra.
Hayatımda bir kere yaptım o hatayı. Üzerime kaynar yağ döküldü 1-2 lt neredeyse. Geri kaçtım ama bacaklarıma geldi. O zamanlar daha küçüğüm, 14-15 yaşlarındayım. Hemen soyunarak banyoya koştum. Küvette buz gibi suda durdum, küvetten çıkınca komple su topladı o yanan yerler. Aksi gibi bir de 1 nisandı o gün. Kimseyi inandıramadım yandığıma. Zar zor ikna çabaları, sonunda inandılar. Geldiler hastaneye götürdüler. Hastanede ne mi yaptılar? Su toplayan yerleri gazlı bezle, soydular. Sonra da yanık yeri sardılar. Pansuman yapıp, saracaksın gün aşırı dediler. 1 ay yerimden kalkamadım. Yanıklar iyileşmeye çalıştıkça kabuk tutuyordu ve ben sargıyı açarken hep açılıyordu. Gazlı beze yapışıyordu derim ve bazen bir gecede sargının altında su toplanıyordu. İyileşmem çok ama çok uzun sürdü. Hala da izlerini taşıyorum. Hastane mi dediniz ? Aman aman...
ahhh ahhh nasil yakmislar nasilll offff icim gittiii bebek ya bebek offf gecmis olsun benim bebisin eline 1 bardak kaynar cay döküldü hemin silverdin krem sürdüm kabarmadi bile...Artık doktorlar kesinlikle su toplayan kabarcıkları patlatmıyorlar. kızım yeni doğduğunda üstelik küvezdeyken daha 2 günlük kızım beceriksiz hemşireler yaktılar sağ üst bacağının dış kısmını. O zaman doktor patlatmamamız için bizi ne kadar çok uyarmıştı. O yanık yüzünden bebeğimi istediğim gibi kucağıma alamadım sürekli bir tedirginlik ya bir şey olursa diye. O günleri atlattık hamdolsun ama izi kaldı geçmedi maalesef. Kızım şu an 31 aylık...
bundan yıllar önce 14 15 yaşlarında iken üzerime güğüm ile kaynar su dökülmüştü yüzüm hariç bütün vicudum yanmıştı hastaneye gitmek çin yola çıktık ve aşırı hızdan trafik polisi durdurmuştu yandığımı gördüğünde hastaneye gitmeyinsargı beziyle sararlar ve izi herzaman kalır demişti Onun yerine KİRECİN TEMİZ SUYU VE SAF ZEYTİN YAĞINI karıştırıp 1 ay boyunca tampon yaparak sürün demişti tabi anne baba dayanamazlar gittik bileklerimden sarmaya basladılar sonra babam direk söktürdü polis memurunun dediğini hazırladılar ve 1 ay boyunca tampon seklinde günde 2 kez uyguladık suan bileklerim haric hiç bi yerde iz yok bileklerim ise sargı bezinin deseninde izler mevcut :) koca karı ilacı deyip geçmemek lazım bazen modern tıptan daha etkili olabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?