• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanığa birebir gelen tabiri caizse koca karı ilacı

keydiley

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2011
670
3
66
İstanbul
biz uzun zamandır kullanıyoruz.denenmiş bir tariftir.

15 yumurta sarısı
1 adet margarin ( sana ) (tercihen taze yağ)

yapılışı:

yağı kısık ateşte eritiyoruz beyaz haliyle yumurta sarılarını koyup sürekli karıştırıyoruz.pembeleşinceye kadar.koyulaşınca tülbentten geçirip sıvı olan kısmını kullanıyoruz.ayrıca uzun süreli saklanabilir cam bir kavanozda.

yanık anında bal sürüp ardından bu karışımı sürünce şişme su toplama olmuo.acıda olmuo.pulpul dökülüo sonra.

Benim tavsiyem yanığa kesinlikle kocakarı ilacı uygulamayın iyileşme sürecini uzatıp iz kalmasına neden olabilirsiniz.
Yanıkta yapılabilecek ilk müdahale yanan bölegeyi hemen soğuk su altına tutmak ve sonrasında en yakın hastaneye gitmek.

15 yumurtama kıyamam ben :1:

Ama eczanelerde satılan rivanol sarı su denen ilaç ta yanığa çok iyi geliyor,denenmiştir...

bu uzun zamandır bildiğim bir merhem.kesinlikle iz kalmıo.yanık derecesinede bağlı ölümcül bir durumda zaten bu akla bile gelmez.nedir kaynar su dökülür biryerinize uygularsınız.evimde kavanozda var ve ben uyguluyorum bu güne kadar şikayetim olmadı.

15 yumurta sarısı

yapılışı:

yağı kısık ateşte eritiyoruz beyaz haliyle yumurta sarılarını koyup sürekli karıştırıyoruz.pembeleşinceye kadar.koyulaşınca tülbentten geçirip sıvı olan kısmını kullanıyoruz.ayrıca uzun süreli saklanabilir cam bir kavanozda.

yanık anında bal sürüp ardından bu karışımı sürünce şişme su toplama olmuo.acıda olmuo.pulpul dökülüo sonra.

caınım bunu bende biliyorum.ben daha bebekken kolum kaynar sütle yanmış.bu yumurtayı uygulayınca hiç bir iz yok.:)
benim bildiğim yumurta sarısı kararana kadar pişiriliyor.ama kokusu çok kötü oluyor.
ALLAH muhtaç etmesin inş. yanık çok kötü

caınım bunu bende biliyorum.ben daha bebekken kolum kaynar sütle yanmış.bu yumurtayı uygulayınca hiç bir iz yok.:)
benim bildiğim yumurta sarısı kararana kadar pişiriliyor.ama kokusu çok kötü oluyor.
ALLAH muhtaç etmesin inş. yanık çok kötü

zaten süzünce koyu kahve oluo.ve evet iz felan kalmıo.bende düğün öncesi yanmıştı kolum ilacı yapana kadarda bal sürmüştüm.ne şişti ne acıdı.ilacın değmediği yer şişti.zaten eminde olmasam yazmam.amin kimseyi muhtaç etmesin.

Benim tavsiyem yanığa kesinlikle kocakarı ilacı uygulamayın iyileşme sürecini uzatıp iz kalmasına neden olabilirsiniz.
Yanıkta yapılabilecek ilk müdahale yanan bölegeyi hemen soğuk su altına tutmak ve sonrasında en yakın hastaneye gitmek.

Hayatımda bir kere yaptım o hatayı. Üzerime kaynar yağ döküldü 1-2 lt neredeyse. Geri kaçtım ama bacaklarıma geldi. O zamanlar daha küçüğüm, 14-15 yaşlarındayım. Hemen soyunarak banyoya koştum. Küvette buz gibi suda durdum, küvetten çıkınca komple su topladı o yanan yerler. Aksi gibi bir de 1 nisandı o gün. Kimseyi inandıramadım yandığıma. Zar zor ikna çabaları, sonunda inandılar. Geldiler hastaneye götürdüler. Hastanede ne mi yaptılar? Su toplayan yerleri gazlı bezle, soydular. Sonra da yanık yeri sardılar. Pansuman yapıp, saracaksın gün aşırı dediler. 1 ay yerimden kalkamadım. Yanıklar iyileşmeye çalıştıkça kabuk tutuyordu ve ben sargıyı açarken hep açılıyordu. Gazlı beze yapışıyordu derim ve bazen bir gecede sargının altında su toplanıyordu. İyileşmem çok ama çok uzun sürdü. Hala da izlerini taşıyorum. Hastane mi dediniz ? Aman aman...

Son düzenleme:
Hayatımda bir kere yaptım o hatayı. Üzerime kaynar yağ döküldü 1-2 lt neredeyse. Geri kaçtım ama bacaklarıma geldi. O zamanlar daha küçüğüm, 14-15 yaşlarındayım. Hemen soyunarak banyoya koştum. Küvette buz gibi suda durdum, küvetten çıkınca komple su topladı o yanan yerler. Aksi gibi bir de 1 nisandı o gün. Kimseyi inandıramadım yandığıma. Zar zor ikna çabaları, sonunda inandılar. Geldiler hastaneye götürdüler. Hastanede ne mi yaptılar? Su toplayan yerleri gazlı bezle, soydular. Sonra da yanık yeri sardılar. Pansuman yapıp, saracaksın gün aşırı dediler. 1 ay yerimden kalkamadım. Yanıklar iyileşmeye çalıştıkça kabuk tutuyordu ve ben sargıyı açarken hep açılıyordu. Gazlı beze yapışıyordu derim ve bazen bir gecede sargının altında su toplanıyordu. İyileşmem çok ama çok uzun sürdü. Hala da izlerini taşıyorum. Hastane mi dediniz ? Aman aman...

Geçmiş olsun.Bende 10 yıl kadar önce ocaktan yeni inmiş çayın demi elime dökülmüştü.Hemen soğuk suyun altına tuttum.Sonra dr.a gitmiştik.Bana bir krem verdi düzenli olarak onu kullandım.Ama dr. atekrar gitmeidm derisini soyarlar diye korkumdan sürekli o dr un verdiği kremi kullandım.Bir ayı buldu iyileşmesi ama hiç iz kalmadı.Yanık çok kötü Allah kimsein başına vermesin :50:acısına katlanılacak birşey değil.

Artık doktorlar kesinlikle su toplayan kabarcıkları patlatmıyorlar. kızım yeni doğduğunda üstelik küvezdeyken daha 2 günlük kızım beceriksiz hemşireler yaktılar sağ üst bacağının dış kısmını. O zaman doktor patlatmamamız için bizi ne kadar çok uyarmıştı. O yanık yüzünden bebeğimi istediğim gibi kucağıma alamadım sürekli bir tedirginlik ya bir şey olursa diye. O günleri atlattık hamdolsun ama izi kaldı geçmedi maalesef. Kızım şu an 31 aylık...

Geçmiş olsun.Bende 10 yıl kadar önce ocaktan yeni inmiş çayın demi elime dökülmüştü.Hemen soğuk suyun altına tuttum.Sonra dr.a gitmiştik.Bana bir krem verdi düzenli olarak onu kullandım.Ama dr. atekrar gitmeidm derisini soyarlar diye korkumdan sürekli o dr un verdiği kremi kullandım.Bir ayı buldu iyileşmesi ama hiç iz kalmadı.Yanık çok kötü Allah kimsein başına vermesin :50:acısına katlanılacak birşey değil.
Sağol canım. Kimsenin yaşamasını istemem o duyguyu, berbat bir dönemdi.

geçmiş olsun kızlar yaşadıklarınız çok kötü.hele sargı bezinin yapışması nedir bilirim.benim parmağım minibüs kapısına sıkışmıştı.dikiş falan atılmıştı.her pansuman sırasında o sargı bezi hızla çekilirken etlerimide koparırdı.uffffff hiç geçmicek sandım.sargı bezi bana bu kötü acıyı hatırlatır. :14:
ama yanıklar için mutlaka yumurta uygulamalı.

15 yumurta sarısı

yapılışı:

merhaba canım biraz daha ayrıntılı anlatırmısın?ben bu ilacı duydum gerçekten işe yarıyormuş fakat ben kaynatılmış yumurta sarısı olarak biliyordum...beyaz haliyle yumurta sarılarını koymak ne demek?

Bana da bir mail gelmişti hani herkese iletiniz maillerinden.
Silmedim o maili bir gün ihtiyaç olurmu acaba diye.
Şimdi sizinle paylaşayım.
Yumurta gerçekten etkili galiba yanıklar konusunda.

YUMURTA AKI....
Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiş

Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk suyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır.

Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır.

Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur.

Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur!

Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir.

gercekten cok ıyıymıs herkesın bılmesı gerekıyor bende yenı ogrendım Allah korusun cocuklar ıcın cok fena bırsey arkadasımın oglu bebekken sıcak suda yanmıs gogsunde ızı var yazık cocuk 9 yasında bır donem bunalıma gırmıs cok zor gunler gecırdıler yanık ızını hala kabullenmıs degıl cocuk

bundan yıllar önce 14 15 yaşlarında iken üzerime güğüm ile kaynar su dökülmüştü yüzüm hariç bütün vicudum yanmıştı hastaneye gitmek çin yola çıktık ve aşırı hızdan trafik polisi durdurmuştu yandığımı gördüğünde hastaneye gitmeyinsargı beziyle sararlar ve izi herzaman kalır demişti Onun yerine KİRECİN TEMİZ SUYU VE SAF ZEYTİN YAĞINI karıştırıp 1 ay boyunca tampon yaparak sürün demişti tabi anne baba dayanamazlar gittik bileklerimden sarmaya basladılar sonra babam direk söktürdü polis memurunun dediğini hazırladılar ve 1 ay boyunca tampon seklinde günde 2 kez uyguladık suan bileklerim haric hiç bi yerde iz yok bileklerim ise sargı bezinin deseninde izler mevcut :) koca karı ilacı deyip geçmemek lazım bazen modern tıptan daha etkili olabiliyor

Geçmiş olsun canım, bende doğal yöntemlere daha çok güvenirim çoğu zaman.

Artık doktorlar kesinlikle su toplayan kabarcıkları patlatmıyorlar. kızım yeni doğduğunda üstelik küvezdeyken daha 2 günlük kızım beceriksiz hemşireler yaktılar sağ üst bacağının dış kısmını. O zaman doktor patlatmamamız için bizi ne kadar çok uyarmıştı. O yanık yüzünden bebeğimi istediğim gibi kucağıma alamadım sürekli bir tedirginlik ya bir şey olursa diye. O günleri atlattık hamdolsun ama izi kaldı geçmedi maalesef. Kızım şu an 31 aylık...
ahhh ahhh nasil yakmislar nasilll offff icim gittiii bebek ya bebek offf gecmis olsun benim bebisin eline 1 bardak kaynar cay döküldü hemin silverdin krem sürdüm kabarmadi bile...
bundan yıllar önce 14 15 yaşlarında iken üzerime güğüm ile kaynar su dökülmüştü yüzüm hariç bütün vicudum yanmıştı hastaneye gitmek çin yola çıktık ve aşırı hızdan trafik polisi durdurmuştu yandığımı gördüğünde hastaneye gitmeyinsargı beziyle sararlar ve izi herzaman kalır demişti Onun yerine KİRECİN TEMİZ SUYU VE SAF ZEYTİN YAĞINI karıştırıp 1 ay boyunca tampon yaparak sürün demişti tabi anne baba dayanamazlar gittik bileklerimden sarmaya basladılar sonra babam direk söktürdü polis memurunun dediğini hazırladılar ve 1 ay boyunca tampon seklinde günde 2 kez uyguladık suan bileklerim haric hiç bi yerde iz yok bileklerim ise sargı bezinin deseninde izler mevcut :) koca karı ilacı deyip geçmemek lazım bazen modern tıptan daha etkili olabiliyor

aslinda haklisin kizken banada zeytin yaginda yumurta yakip surduler kaynar yag bacaklarima dusdu iz yok hic bir sey yok ama ben bebegime suremedim silverdin iyi geldi

Back
X