Yalvarırım bana yardım edin ne olur

Nesli50

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
8
3
16 Nisa’n yani geçtiğimiz pzt günü sabah uyandığımda göğsüm süt ile dolmuştu emzirdim boşalmadı .. tüm gün boşaltmadım ben onu ara ara sağdım ama tam bitirmeden.
Sonra sağmaya akşam oturduğumda süt gelmiyordu.
iki göğsümde birden sertleşti. O günden bu yana sürekli sağıyorum sıcak duş sıcak kompres lahana deniyorum. Bana mısın demiyor. Hala çok sert.
Ağrım Yok.
Normalde sütü fazla olan biriydim. Ama anca günlere 20 cc- 30 cc çıkıyordu zorla. Bugün sağ 60 cc, sol 77 cc çıktı.
Doktor ultrason, kan tahlilinde herhangi bir apse, iltihap görmedi sütün çekiliyor olabilir dedi.

Sizce sebep nedir? Yaşayan var mıdır bunu? sütün çekiliyor olabilir mi? Henüz bebeğim 72 günlük

Mastit mi diyecektim ama doktor iltihap görmemiş
Sütün kesilmesine en büyük sebep stres
Moralini bozma
En kötü ihtimal ile mama yer
Mama ile beslenen binlerce bebek var
Önce üzülmeyi bırak
Bol bol su iç
Hergün bir iki fincan rezene çayı iç
Her akşam yemeğinde az şekerli komposto iç
Süt gelmese bile emzirmeye devam et
Beslenemiyorsa önce emzir sonra mama ver
Sık sık masaj yap
Göğsümün biri neredeyse tamamen kesilmişti
Bir ay sonra yeniden süt gelmeye başladı

Muhtemelen süt kanalında tıkanıklık olmuş canim. Bildiklerimi söyleyeyim insallah ise yarar...
Tıkalı olan memeyi bebeği terse yatırıp emzir. Örneğin sağ meme tikaliysa bebeği sol koluna yatırıp sağ memeden emzir.
İkincisi sütun çok yagliysa bu yağlar tıkanmış olabileceği için lesitin hapı iç bu sayede yaglar çözülüp tıkanıklık açılacaktır.
Son olarak sağma makinesi ile sık sık tıkalı memeyi sağ çünkü bebegin gücü boşaltmaya yetmez.
Duşa girip sıcak su tut ve tıkalı memeye masaj yaparak sağmaya çalış.

Rabbim sıkıntını gidersin canım benim o ağrıyı yaşayan bilir...

Eğer sütüm kesilecek korkusu yaşayıp stres yaparsanız size asla çare olmaz. İlk zamanlar benim de sertlikler olmuştu sagdigim ve emzirdigim halde günlerce cozulmedi o sertlikler ama çok üstünde durmadim. Emzirmeye devam ettim. Sıcak havluyla pres yaptım banyoda masaj yaptım ve kendi kendine düzeldi. Sütün kesilmez sen emzirmeye devam et. Bazı dönemler daha az gelir sütüm. Bebeğim şu an sekizinci ayında. O ne zaman çok emerse sütüm de ona göre daha çok gelir. Emmezse azalır. Yani bence sütün azalıp çoğalması bebeğin ve annenin elinde. Kafanı rahatlar once

Lahana sarmayın lahana sütü kesmek için kullanılır
Bebek yanınızdaysa sağım yapmayın gereksiz sağım fazla tazyik ve mastit riskidir
Bol bol emsin
Sürekli emerse süt film gitmez
Ayrıca sağım da süt miktarını göstermez

Muhtemelen süt kanalında tıkanıklık olmuş canim. Bildiklerimi söyleyeyim insallah ise yarar...
Tıkalı olan memeyi bebeği terse yatırıp emzir. Örneğin sağ meme tikaliysa bebeği sol koluna yatırıp sağ memeden emzir.
İkincisi sütun çok yagliysa bu yağlar tıkanmış olabileceği için lesitin hapı iç bu sayede yaglar çözülüp tıkanıklık açılacaktır.
Son olarak sağma makinesi ile sık sık tıkalı memeyi sağ çünkü bebegin gücü boşaltmaya yetmez.

Amin amin Allah razı olsun Ne yazık ki ikisi de aynı durumda keşke en azından biri olsaydı

Lahana sarmayın lahana sütü kesmek için kullanılır
Bebek yanınızdaysa sağım yapmayın gereksiz sağım fazla tazyik ve mastit riskidir
Bol bol emsin
Sürekli emerse süt film gitmez
Ayrıca sağım da süt miktarını göstermez
Allah razı olsun Miktar olarak değil de normalde de sağdığımda bayağı fazla çıkardı, bebeğimin ağzından akardı. Ama şimdi önsüt geliyor sonrasında da biraz geliyor ve ardından tık Yok

Mastit mi diyecektim ama doktor iltihap görmemiş
Sütün kesilmesine en büyük sebep stres
Moralini bozma
En kötü ihtimal ile mama yer
Mama ile beslenen binlerce bebek var
Önce üzülmeyi bırak
Bol bol su iç
Hergün bir iki fincan rezene çayı iç
Her akşam yemeğinde az şekerli komposto iç
Süt gelmese bile emzirmeye devam et
Beslenemiyorsa önce emzir sonra mama ver
Sık sık masaj yap
Göğsümün biri neredeyse tamamen kesilmişti
Bir ay sonra yeniden süt gelmeye başladı
Allah sizden razı olsun çok teşekkür ederim Dua edin bir kez ne olur belki sizin duanız sayesinde düzelir

Eğer sütüm kesilecek korkusu yaşayıp stres yaparsanız size asla çare olmaz. İlk zamanlar benim de sertlikler olmuştu sagdigim ve emzirdigim halde günlerce cozulmedi o sertlikler ama çok üstünde durmadim. Emzirmeye devam ettim. Sıcak havluyla pres yaptım banyoda masaj yaptım ve kendi kendine düzeldi. Sütün kesilmez sen emzirmeye devam et. Bazı dönemler daha az gelir sütüm. Bebeğim şu an sekizinci ayında. O ne zaman çok emerse sütüm de ona göre daha çok gelir. Emmezse azalır. Yani bence sütün azalıp çoğalması bebeğin ve annenin elinde. Kafanı rahatlar once
Yaaaaa çok teşekkür ederim umutlandırdınız Rabbim gani gani razı olsun

Mayıs annelerinde bir arkadaşın olmuş böyle yağlı kısmı çözülüp almamış sütünün lesitin hapı almış eczaneden kızın kendiside aile hekimliğinde çalışıyor zararlı birşey değil bir alıp dene iki kullanımda sökülmüş sutu sislikleride inmiş

Mayıs annelerinde bir arkadaşın olmuş böyle yağlı kısmı çözülüp almamış sütünün lesitin hapı almış eczaneden kızın kendiside aile hekimliğinde çalışıyor zararlı birşey değil bir alıp dene iki kullanımda sökülmüş sutu sislikleride inmiş
Tamamdır Allah razı olsun sizden❤️❤️

Allah sizden razı olsun çok teşekkür ederim Dua edin bir kez ne olur belki sizin duanız sayesinde düzelir
İnşallah
Dediklerimi yap gelmezsede çaresi var hiç üzülme sağlıkla büyüsün kuzu

16 Nisa’n yani geçtiğimiz pzt günü sabah uyandığımda göğsüm süt ile dolmuştu emzirdim boşalmadı .. tüm gün boşaltmadım ben onu ara ara sağdım ama tam bitirmeden.
iki göğsümde birden sertleşti. O günden bu yana sürekli sağıyorum sıcak duş sıcak kompres lahana deniyorum. Bana mısın demiyor. Hala çok sert.
Ağrım Yok.
Normalde sütü fazla olan biriydim. Ama anca günlere 20 cc- 30 cc çıkıyordu zorla. Bugün sağ 60 cc, sol 77 cc çıktı.
Doktor ultrason, kan tahlilinde herhangi bir apse, iltihap görmedi sütün çekiliyor olabilir dedi.

Sizce sebep nedir? Yaşayan var mıdır bunu? sütün çekiliyor olabilir mi? Henüz bebeğim 72 günlük

Bazen el pompası ile gelmiyor bebeğin doymadığına emin misin? Ben el pompasıyla çekmeye çalışıyorum gelmiyor bebeğim memeyi ağzına aldığında da boğuluyor süt fazla gelince. Stres yapma göğüslerin sert ise süt var demek ki. MAstit başlangıcı da olabilir

Ben doğum yaptığımda avustralyalı emzirme uzmanı ılık lahana sararsam sütün akışının artacağını,sütü çoğaltacağını,göğüsleri rahatlatacağını söylemişti. Hatta mastit bile olsan hastaneye gelmeden önce bunu uygula demişti. Avustralya’da çok yaygın bir yöntem krsin işe yarıyor demişti. Denemenin bir zararı ılmaz sanırım. Güle güle büyütün bebeğinizi

Ağrım Yok.

ben de gecen hafta bebegim daha 10 gunlukken yasadim benzer bir durumu.. sutum cok boldu ve aniden sol gogsumde sertlik ve gogus ucuma dogru yumru hissettim. iki gogsumde de sutum cok azaldi.. cesitli dr tavsiyeleriyle asagidaki yontemleri denedim. iki kez tikanikligi actim. ama benim tikanikligim malesef tekrarliyor..

oncelikle bir kaseye sicak su koyup gogsunuzu kaseye daldirip tarakla masaj yapiyorum. birda yercekiminin de etkisiyle gogus baya rahatliyor. sonrasi emzirme ve sagma. emzirme sirasinda yumruya bebegin cenesi gelrcek sekilde emziriyorum. sonrasinda da soguk masaj. buz ya da soguk lahana yapragi ile olabilir.

umarim en kisa zamanda iyilesirsiniz. Allah yardimciniz olsun

Canım merhaba lesitin soya içerdiği için bebeğe nasıl bir etkisi oluyor yan etkisi falan var mı

X