kızlar dün normal kan testi verdim 6 tüp kadar hormon falan herşey var içinde
şimdi netten tahlillere bakıyodum böyle bişey gördüm hiç anlamıyorum ne olur hamilemiyim? hamilelik testi nasıl birşey yani bunun için özel bi test mi yapmak gerek?
kızlar dün normal kan testi verdim 6 tüp kadar hormon falan herşey var içinde
şimdi netten tahlillere bakıyodum böyle bişey gördüm hiç anlamıyorum ne olur hamilemiyim? hamilelik testi nasıl birşey yani bunun için özel bi test mi yapmak gerek?
Bu hormon testleri sanırım yumurta rezerviniz ve anne olmak için olumsuz bir durum varmı ona bakmışlar sanırım., hamilelik için bhgc baktıracaksınız, beta hgc de deniliyor
"dilekbd" doğru söylüyor canım. Bunlar hormon testlerin. 6 kan tüpü de ne demeye almışlar çok merak ettim. 1 tüp bilemedin iki tüp kanla hormon testlerine bakılabiliyor aslında. Test sonuçların normal gibi ama tabi doktorun değerlendirmesi daha doğru. Sadece Ferritin yani demir depon düşük çıkmış. Demir eksikliği olabilir.
Hamile olup olmadığını anlamak için Beta hcG testi yaptırman gerekli canım. Ama gebelik şüphesi ile doktoruna başvurursan o testi yaparlar. Yoksa gereksiz yere onu yapmazlar. Eğer reglin geciktiyse ve şüphelerin varsa eczaneden bir idrar testi alıp sonucu öğrenmen daha çabuk olacaktır.
oradaki hamilelik durumunda o hormonlar o aralıkta olmalı normal zamankinden farklı olarak onun için o ayrıntı var sanırım aklınızı o karıştırdı. mesela serbest t3 gebelik olmadığında 4,4 e kadar normalken gebeliğin son zamanlarında en fazla 3,3 olmalıymış... gebelik testi değil bu gebe olup olmadığınızı göstermiyor