Yalnızlıktan ve hastalıktan yoruldum

dreamcatche

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2023
59
11
30
Anneler yardıma ya da dertleşmeye ihtiyacım var. Bir süre önce kızımı kreşe başlattım 3 yaşını geçti diye. Neyse başlatır başlatmaz tabi 1 ayı aşkındır her gün hasta. Sürekli ateşlendi, öksürdü burnu aktı sürekli doktorlara acillere gittik antibiyotik kullandık hem de on gün, hala geçmedi burun akıntısı ve geniz akıntısı devam ediyor üstelik boğulur gibi öksürüyor. Bir de 7 aylık bebeğim var tabi herşey ona da bulaştı, eşim uzaktan calısıyor, annem yurtdışında oturuyor , kayınvalidem zaten düşman. Okadar yalnızım ki iki cocuk ta aglıyor kan ter içindeyim yani yetişemiyorum ve küçüğe doktor ilaç bile yazamadı cok kücük diye. 1 ayı geçti hala gram iyileşmedik, artık moralim bozuldu tuvalete gidecek zaman bulamıyorum sürekli aglıyorlar ve cok yalnız hissetmeye başladım yani annemi arayıp aglamak istiyorum yardım et diye. Yani eşime de gel diyemiyorum adam ekmek parası derdinde. Psikolojim cidden bozuluyor yorgunum zaten gece neredeyse hiç uyumuyorum bi biri bi diğeri aglıyor. ( nolur bana bunu sen istedin doğurmasaydın falan yazmayın ) bu arada birsürü test yaptırdık adenovirüs, influenza rsv , beta gibi. En son adeno türevi dediler yani ben ve cocuklar bu virüsü cidden atlatamıyoruz

Rabbim şifa versin canim cok zor bir süreç hele ki manevi olarak yalnızsan. Seni cok iyi anliyorum 6 yasinda kizim 1. sinifa gidiyor okul doneminde defalarca hastalandi oglum ise 1 yasindaydi kizim her hastalandiginda o kısır döngü hep basa sardı defalarca hastaneye taşındık. Bu surecte sakinligini olabildiğince korumaya calis evlatlarinin bizler gibi gücü yok ki hastaliga dayansin onlar agladikca bizde uzuntu ve stres ile karisiyoruz. Sen ne kadar guclu olursan o kadar kolay olacak hersey Rabbim yardimcin olsun en kisa surede iyilesmeleri dilegi ile

Çok geçmiş olsun. Sizinle benzer durumda bir sene yaşadım. Benimde 4 yaşında bir oğlum 14 aylık bir kızım var. Bu sene oğlum kreşe başladı ve başlar başlamaz da hastalıklar bizi bırakmadı. Hepsi haliyle bebeğe de geçti. Neredeyse 1 hafta okula gitti 2 hafta evdeydi hatta 1 gece hastanede bile yattık. O dönemlerde ben de sizin gibi tükenmiş ve çaresizdim sizi çok iyi anlıyorum. Ne yapacağım nasıl olacak bu döngü bitmeyecek mi diye düşünmekten yorulmuştum. Evimizde hayatımızın hiç bir döneminde bu kadar çok ilacımız olmamıştı. Nebülizatörler , antibiyotikler , ilaç içmeye direnmeler, huzursuzluklar ne yazık ki kreşin ilk yılında bağışıklık sistemi mikropları tanıyor bir sonraki sene çok daha güçlü oluyor. Benimde destekçim yok. Antibiyotik döngüsünden çıkartıp bağırsak florasını iyileştirmeye başladım. Hastalanmayncocuk sayfasını takip edebilirsiniz. Oradaki annenin paylaştığı sarımsaklı, limonlu ballı karışımı verdim hastalandıklarına küçük olana pekmezle verdim o zaman bal yiyemiyordu. Prebiyotik aldım ve antibiyotik kullanımı sonrası kullandım. Kan testler i yaptırıp vitamin değerlerine baktırdım. D vitamini kullanımını arttırdım. Paketli gıdaları elimden geldiğince azalttım. İnek sütünü istese dahi vermedim( öksürüğünü arttırıyordu) Bir şekilde yine geliyor kreşten ama hemen o sarımsaklı karışımı yapıp veriyorum nispeten daha hafif atlatıyorlar ya da ertesi güne yok oluyor. Size kocaman sarılıyorum ve bütün gün nasıl bir savaş verdiğinizi çok iyi biliyorum. Geçecek Herşeye rağmen harika bir iş çıkartıyorsunuz.

Doğal yollarla atlatmaya bakın, antibiyotik çok gerekmedikçe en son çareniz olsun , bal , soğan ya da sarımsak karışımını yapın, d vitamini , c vitamini mutlaka verin ,ev temiz ve sürekli havalandırılmış olsun ve de nem dengesine dikkat edin çok fazla nemsiz kuru bir ortam ise mutlaka buhar makinesi kullanın, eve nem ve ısıyı ölçen aletlerden alın, rabbim acil şifalar versin gerçekten çok zor bir süreç ama geçecek inşallah...

Oğlum anaokuluna başladığında bebeğim 3 aylıktı ve annem ve babam ameliyat oldular...Hatta üstüne bana ihtiyaçları vardı ama yetişemiyordum... Hemde gözle alakalı...En azından çorba yapıp göndereyim eşim işten geldiğinde diye diye o şekilde bir kış atlattık..Büyük olanda sizin ki gibi çok hastalandı hatta bebeğe de geçti bir ara ama bebekler daha kolay atlatıyorlar burun temizleme, daha çok korumaya çalışma vs. öyle böyle derken geçti..Hatta bir gece 4 civarı aniden gözlerinde çapaklanma ve kusmayla acile götürdük ...Anakucağına aldım bebeğimi diğeride anne diye ağlıyor zaten bir yandan hastanede kusuyor poset tutmaya calısıyorum bir yandan kan ter içindeyim bebeği sakinleştiriyorum...

Yalnız değilsin yani arkadaşım benzer durumları yaşadım...

Çocuğun ilk defa başladığı için daha çok hastalanması normal ama direnç kazanacak tabi sen senlikten gidiyorsun ama ya sabır...

Takviye vitamin uygun görürse doktorunuz iyi olabilir ..Bağışıklık güçlendikçe daha hafif seyrediyor...

Bir de bol bol sevgi,şefkat...

Yardım istemekten çekinmeyin..Eşinizden de isteyin..Çalıştığı yerdekilerde bir insan,bir baba,bir eş çalıştırdıklarının farkındadır...İzinse izin alsın...İki hasta çocukla imkansızlığı zorlamayın...

Gece vardıyasında eşimi cagırdım..Çünkü o gelmeli...Bu tarz durumlarda isterse yarı maasını kessinler öncelik çocuklar ve sağlık...

Annenizin gelme ihtimali de varsa çağırın uzak yakın farketmez...Olumsuz dönüş bile alsanız yardım istemekten çekinmeyin nedense öyle birşey sezdim sizden...

Ameliyat olmadan önce annem gelirdi hemen hemen her gün...Görme bozuklugu ve enfeksiyon kapınca gelemedi ve sarmala girdim mecbur eşim ya işten geldi ya yeri geldi uykusuz gitti yapacak bişi yok...

Bizim tuvalete girmemiz bile bazen imkansızlasabılıyor o durumlardaydım daha küçükken bebek..Duş almak diyemiyorum bile...

O yüzden bu geçici dönemi kendi ruh ve beden sağlığınızıda düşünerek en kolay şekilde atlatmanın yolunu bulun

Allah razı olsun mesajınızı okuyunca bile gözlerim doldu evet çok sakin kalmaya calısıyorum ama oğlum 7 aylık ve okadar hasta ki şuan sanki derdine derman olamıyorum gece gündüz uyumuyor sürekli ağlıyor. Geçecek dimi bu günler siz büyüttünüz mü? Allah razı olsun , yazdıgınız için teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıyorum inşallah hemen geçer neredeyse 1.5 ay oldu

Mesajınızı okurken agladım .. hem aman allahım nasıl sabretmiş dedim 3 aylık bebek mi aman allahım.. o geçtiyse bu da geçer. Evet dogru sezdiniz ben annem yurtdışında yaşıyor anne gel yardıma ihtiyacım var iyi değilim demedim hiç. Eşimi çağırıyorum ama bayagı az gelebiliyor. Psikolojim bir noktaya kadar iyiydi ama dün oglum sürekli tüm gün ağlayınca ve öksürünce artık dayanamadım böyle oturup agladım. Evet dogru, tükendim yetişemiyorum ama saglıksızlık beni yıpratıyor ve yalnızlık. Artık söz verdim yardım isteyeceğim ama yardım ederler mi bilmiyorum. Çevremde sizin gibi empati kurabilen insanlar yok mesela kayınvalidem yakın bana ama kendisi zaten kendine bile faydası olmayan biridir de , çocuklar hasta olarak büyür , abartma 2 çocuğa mı bakamıyorsun diyor. Dinlemiyorum onu çünkü dinlesem ohhooooo daha neler diyor.

Neyse siz atlattıysanız ben de elimden geleni yaparım ama şuan tek isteğim bi iyileşmek..kızıma yani 3 yaşında diye takviye başladık ama oglum 7 aylık ya sadece emzirebiliyorum okadar bana bir öneriniz olursa her konuda yazın olur mu benim deneyim ve desteğe ihtiyacım var..

İlk başta kayınvalideme yakın bir sehırdeydım ama ruhsal hastalıgı vardı ve bazen tedavıyı reddedip 5 yaşında çocuk formunda davranan biriydi üstüne üstlük çocuk doktoru baska odaya dahi bırakamazsınız babanneyle dedi orada da ilk çocuğumla tek kalmıştım..Annemlerin şehrine taşındım bu seferde ikinci çocukta bunlar oldu..Olsun yeter ki çözülebilecek problemler olsun birşekilde geçiyor herşey...Yıpranıyoruz uykusuzluk,düzensiz yemek yeme ya da yememe vs.ama inan geçicek...

Bir de çocuğu yürüyerek okula bıraktım bebekle yağmur çamur demeden...Şimdi okuldakiler büyüttün bebeği diyorlar...Şimdi daha düzenli oldu herşey en azından bebeğimin daha uzun gece uykularında dinlenebiliyorum...2 saatte 1 değilde bazen sadece 2 kere kalkıyorum..

Uyku düzenlerini sağlamaya çalışıyorum yani hep birşeyleri rayına düzene koymaya çalışıyorum...Evde yığınla biriken katlanmasını bekleyen çamaşırlar ya da asılması gerekenler bir yana önce artık kendime vakit ayırmaya calısıyorum...

Burda sana verecegım en buyuk tavsıye düzen...Herseyın saatı olmalı...Büyüğün öğle uyku saatı ,yemek saatı hatta kaka saatını bıle artık çat pat oturtmaya calıs kafanda ki hazırlıklı olasın o zaman diliminde...Mesela küçüğün uyku saatınde yapacakların...Yapabılıyorsan ıkısını aynı anda uyutmaya calısmakta ıyı oluyor...Şuan büyük olanı küçüğün uyku saatine kadar oyalıyorum aynı anda uyutuyorum mesela...

Uyuduklarında gece yapmam gereken toplamam gerekenlerı yapıyorum uyuyup kalmazsam şayet...Az daha zorlarsam ertesi gunun yemegının hazırlıklarını yapıyorum...Bebeğin ilk acıktım uyanışına kadar iş yapıyorum ve sonra yanlarına yatıyorum...Bu şekilde bu ara bir düzen oldu gibi tabi bunlar hep aksıyor baska seyler oluyor vs vs...ama büyücekler...

O sıkışmışlığı,o bitişleri,yetişememeyi,uykusuzluğu anlıyorum ama dediğim gibi bır sekılde duzen olmak zorunda..Ben kımseye gıtmıyorum mesela kendi halimdeyim..

Sende yazmak ıstersen yaz ..Sormak ıstedıgın varsa sor...Kendine dikkat et canım onların bize gerçekten çok ihtiyacı var o yüzden fırsat buldukça kendine bak...

Bende 3 tane var. Hepsi de kaç kere hastaneye yattı. Hele kızım 10 günlük bile değildi. Abi 2 yıldır anaokuluna gidiyor. okuldan getiriyor ortancaya ve küçüğe bulaştırıyor. 3ü birden hasta oluyor. Yaklaşık 1 aydır Allaha şükür iyiyiz artık. Umarım bitmiştir hastalıklar. Maalesef kreş öyle. Şimdi eylülde oğlum 1e başlayacak umarım çok hastalık olmaz. Ama hastalıklar bitmiyor maalesef. Geçer bugünler de. Benimkiler hasta olunca bir de ben öyle üzgün oluyorum ki ne uyuyabiliyorum ne yiyebiliyorum. Çok küçükler diyorum. Allahım dermansız dert vermesin. Düzenli d vitamini kullanın yeter umarım.

Çok zor gerçekten herseyi siz sirtlanmışsınız allah size sabırlar ve cocuklariniza şifa versin neden annenizi arayıp destek istemiyorsunuz

Canım benim hepsi geçecek içini ferah tut kızım 7 oğlum 1 buçuk yaşında Eylül’de 2 olacak Allah’ın izni ile ama okul dönemi tekrar tekrar hasta olacaklar Eminim yani sar başa dönüyoruz hep Rabbim tez zamanda şifa versin evlatlarıma inşallah kısa sürede toparlanırlar ve rahatlarsın

Çok zor gerçekten herseyi siz sirtlanmışsınız allah size sabırlar ve cocuklariniza şifa versin neden annenizi arayıp destek istemiyorsunuz
Ya annem yurtdışında ve gelip gitmesi biraz zor o da her halimizi gördü arayıp durdum hiç kendisi de yavrum geleyim yardım edeyim falan demedi ben de çekiniyorum yani kadın gelmek istemiyor orda bir düzeni var

Allah razı olsun ya teşekkür ederim gerçekten zor ama sizin gibi büyütücem bende inşallah

3 daha da zordur eminim. Allah yardımcınız olsun hastalık hep var ama kreşe yeni başladı ya sanırım ondan hiç bağışıklık hastalık görmemişti herşeyi kaptı. Ben de öyle ne uyuyabiliyorum ne yiyebiliyorym. Amin Gerçekten Allah dermansız dert vermesin. D vit kullanıyorum şimdi zaten doktorlar ilaçlar yazdı küçük az daha zatürre oluyormuş tedavi etmeye çalışıyorum inşallah iyi olucaz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…