Yalnızlıkla baş etmeyi öğrenenler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evliyim, iki cocugum var ama baska kimsem yok
Yurt disina geldim ben ne bir akrabam ne bir arkadas bazen konusmayi unutuyor insan
Esim uzun saatler calisiyor
cocuklar yalnizliga pek care degil aslinda cünkü basbasa cay icip seni anlayabilecek olgunlukta degiller ama ileride neden olmasin
Internette takiliyorum, spor yapiyorum, evimi temizliyorum kafam rahatsa kitap okuyorum
Mutfakta degisik tarifler denemeyi cok seviyorum
Pasta konusunda kendimi gelistirdim diyebilirim
Benim zaman sikintim var zamanim olsa kurslara giderdim, spora giderdim
Onun disinda acik havaya cikmayi seviyorum
Calismiyorum öyle bir zamanim yok
Cocuklar okula baslayinca ancak birseyler yapabilecek zamanim olacak
Öyle yani, kahvemi yalniz icerim arada bir sex and the city sezonlarini bastan asagi tekrar izlerim
Cocuklarin bakimi zaten zamanimin cogunu aliyor
Ama zamanim olsa yoga yapmak isterdim, yazi yazmak isterdim, maydanoz yetistirmek, kendi sirkemi kendim yapmak isterdim

Blog açacağım diyip diyip yapmıyorum bende harekete geçme sorunum var düşüncelerimi ve hislerimi dinlemekten.. iyice tembel ve miskin oldum evde yata yata. Spora yazilabilirim aslında şuan aklımda o var orda hem yoga da var haftada iki gün.. gitarim var ama onun kursuna para ayiramam şimdi çalışmadığım için .

Blog açacağım diyip diyip yapmıyorum bende harekete geçme sorunum var düşüncelerimi ve hislerimi dinlemekten.. iyice tembel ve miskin oldum evde yata yata. Spora yazilabilirim aslında şuan aklımda o var orda hem yoga da var haftada iki gün.. gitarim var ama onun kursuna para ayiramam şimdi çalışmadığım için .

Yani bir adim atmana bakar hersey
Ha dönem dönem benim de miskin olasim geliyor ama cocuklar salmiyor
Kendi icindde mutlu olmayi ögrendikten sonra arkadas sorunu cok önemsiz kaliyor
Bak birkac aydir görüsmüyorum arkadasimla, dengemi bozuyordu beni negatif etkiliyordu yol verdim sakince
Sana iyi gelmeyen insanlarin evinde, gönlünde aklinda olmasi da zarar
ama canin sikilinca yaz iste buralara, olmadi bana yaz özelden cay koyup yanina yazisiriz
Yalniz degilsin yani, ne yapalim dünyada herkese yer var, herkes müthis sosyal cevreli olacak diye birsey yok, kistas da degil bu
Yasiyoruz iste güzel güzel

Benim yazmama gerek kalmadi, herseyi yazmissin
Aslinda arkadasim olsun isterim ama bu sebeplerden olani da hayatimdan cikardim
yarisa, dedikoduya, riyakarliga, nankörlüge ihanete gelemiyorum ve bunlari hepsi arkadas icin gecerli
Iyisi denk geldi de ben mi birakmadim
Bu durumda olmaya yol verip enerji alanimi temiz tutmaya özen gösteriyorum
Kendime amaclar ediniyorum, kendimi gelistirmeye cabaliyorum
Yalnizlik özgürlük aslinda

iki kere beğendim say. konuşmama sartre'ın dizeleriyle son vermek isterim.
"Yol değildir yaşamak,
Yolda olmaktır.
İçinde ben varsam bu yolun,
Bir anlamı vardır.

Başkaları cehennemdir,
Dikkat et!
"

katılıyorum. başkaları cehennemdir, insanlar kısa sureli mutluluk uzun sureli kaygı ve huzursuzluk getirir genelde. neden bunu dedi neden böyle yaptı, neden gelmedi, neden gel demedi, acaba kırıldı mı, neden beni kırdı vs vs vs.
sartre derin felsefesiyle, tabi ki benim kadın gunu fikirlerimden derinini kastetmiştir ama yuzeysel zekamla böyle algılasam da haklı, başkaları cehennem.

"Yol değildir yaşamak,
Yolda olmaktır.
Bir anlamı vardır.

Başkaları cehennemdir,
Dikkat et!
"

katılıyorum. başkaları cehennemdir, insanlar kısa sureli mutluluk uzun sureli kaygı ve huzursuzluk getirir genelde. neden bunu dedi neden böyle yaptı, neden gelmedi, neden gel demedi, acaba kırıldı mı, neden beni kırdı vs vs vs.
sartre derin felsefesiyle, tabi ki benim kadın gunu fikirlerimden derinini kastetmiştir ama yuzeysel zekamla böyle algılasam da haklı, başkaları cehennem.

Aslinda cok hakli
Bir de ne onlarla ne onsuz tarafi var ya hani
Benim icin onlarsiz daha derin bir dünya var, yalnizlasinca derinlesiyor da insan bir yandan
görebiliyor, duyabiliyor etrafindaki sessiz isliklari
Ben bir kendimi cözeyim önce, sonra baska insanlari kendime dhail ederim ama yalnizken bile kendime agir gelirken baskalarinin etkilerini üzerimde hissetmek cok yorucu

Yalnızlığı aklınızda çok büyütüyorsunuz. Tabi ki insanız arkadaşlarımız olacak. Ancak ben yalnız kendimle bir şeyler yapmaktan da keyf alırım. Bisiklete binerim, uzunca bir zaman gitmediğim bir yer belirler giderim kitabımı bir de günlüğüm var onu alır gider içimi dökerim. Rahatlarım. Aman onu demeseydim derdim de olmaz. Yalnız geldik yalnız gitçez. Kimseye bağımlı olmayın olsanız da hissettirmeyin karşıya. Çünkü en yakın dediğiniz bile kullanır bunu. Yaşadım arkadaştan çok çektim. Rabbim en yakın zamanda kalbinize göre birini çıkarsın inşallah. ❤️

Yalnızlığı aklınızda çok büyütüyorsunuz. Tabi ki insanız arkadaşlarımız olacak. Ancak ben yalnız kendimle bir şeyler yapmaktan da keyf alırım. Bisiklete binerim, uzunca bir zaman gitmediğim bir yer belirler giderim kitabımı bir de günlüğüm var onu alır gider içimi dökerim. Rahatlarım. Aman onu demeseydim derdim de olmaz. Yalnız geldik yalnız gitçez. Kimseye bağımlı olmayın olsanız da hissettirmeyin karşıya. Çünkü en yakın dediğiniz bile kullanır bunu. Yaşadım arkadaştan çok çektim. Rabbim en yakın zamanda kalbinize göre birini çıkarsın inşallah. ❤

İnşallah teşekkür ederim. Yazmayı denedim evet rahatlatıyor içini dökmek . Ama bazen insan hani karsisindakinden tepki bekliyor kağıtlar konuşmuyor cevap vermiyor sonuçta. Ama bn öylesine arkadaşlıkları da istemeyen biriyim işte çünkü o da boş boş dinleyecek. Böyle de bir degisigim napalm :)

Ya insan tabiki kendini sevmeli kendiyle vakit geçirmeli.ama ben inanmıyorum tek başına sürekli kalıp mutlu olunabileceğini. Bunu karşılayan bir aileniz vardır muhakkak. Anne olur baba olur kardeş olur herseyinizi paylaşacak biri illa vardır diye düşünüyorum bu durumlarda. İnsan çatlar ya hep kendi ile kendi ile nereye kadar.. zaten arkadaşlar biriniz evlisiniz çocuğunuz var bunlar duygusal boşluğu kapatıcı faktörler . Diğer arkadaş marjinal bir yaşantınız var biraz mezat günlerinde ne alıyorsunuz balatta çalışırken gorurdm hep pahalı.mi mesela merak ederdim.. yada ne bileyim bira ve hamak keyfi kamp yapan bir genç kadının çevresi olur ya illaki kamp tek başına olmaz ki... İlla benim gibi birine yapışık hissetmeyin tabi sonra böyle sacmasapan sorun oluşuyor kaygı atağı yaşayacak kadar . Üni zamanları paramı kazanirdim haftasonu çalışıp keyif alırdım kendime biseyler almaktan. Tek olmaktan. Ama artık değil bir yerde kafede tek otursam üzülüyorum etrafıma bakınız sıkılıyorm nedense..
ben seni anladım gel benimle arkadaş ol ama Türkiyede değilim maaalesef tel arkadaşı olabilirim üzülme inşallah istediklerin olur

Ya insan tabiki kendini sevmeli kendiyle vakit geçirmeli.ama ben inanmıyorum tek başına sürekli kalıp mutlu olunabileceğini. Bunu karşılayan bir aileniz vardır muhakkak. Anne olur baba olur kardeş olur herseyinizi paylaşacak biri illa vardır diye düşünüyorum bu durumlarda. İnsan çatlar ya hep kendi ile kendi ile nereye kadar.. zaten arkadaşlar biriniz evlisiniz çocuğunuz var bunlar duygusal boşluğu kapatıcı faktörler . Diğer arkadaş marjinal bir yaşantınız var biraz mezat günlerinde ne alıyorsunuz balatta çalışırken gorurdm hep pahalı.mi mesela merak ederdim.. yada ne bileyim bira ve hamak keyfi kamp yapan bir genç kadının çevresi olur ya illaki kamp tek başına olmaz ki... İlla benim gibi birine yapışık hissetmeyin tabi sonra böyle sacmasapan sorun oluşuyor kaygı atağı yaşayacak kadar . Üni zamanları paramı kazanirdim haftasonu çalışıp keyif alırdım kendime biseyler almaktan. Tek olmaktan. Ama artık değil bir yerde kafede tek otursam üzülüyorum etrafıma bakınız sıkılıyorm nedense..
Aslında evlilik ve çocuk pekte yalnızlığa çözüm değil. Bir kere hiçbir şeyin garantisi yok. Allah korusun boşanabilir insan. Çocuk başka şehirde hatta başka ülkede iş bulabilir. Bunların hiçbirisi olmasa bile çocukta çocuk olarak kalmayıp evlenecek ve onunda ailesi olacak, kendi yaşamı olacak. Şu da olabilir tabii eşinle uzun seneler birlikte kalıp çocukta aynı şehirde iş bulup, evlenebilir ama diğer ihtimalle bu yarı yarıya. Yani evlendim, çocuk oldu asla yalnız kalmam diye bir şey de yok. O yüzden diyorum birine bağımlı olmayın, en yakın arkadaşınız kendiniz olun. O zaman dışarıya daha farklı bir elektrik veriyorsunuz ve inanın karşınıza çok daha kaliteli insanlar çıkıyor. Test edildi, onaylandı.☺️

Neden zorlandın ? Sende mi arkadaş kaybettin.. :KK43:
Evet, ben de arkadas kaybettim. Asla kaybetmem sandiklarimi... Evliyim, sen evliligi yalniz olmamak olarak goruyorsun. Inan bana oyle zamanlar geliyor ki evliyken cok daha buyuk bir yalnizliga gomuluyor insan. Bu sanirim esinle arkasa olup olamamayla ilgili. Ben galiba esimle arkadas olmayi cok da beceremiyorum. Ama asil kotu olan yalniz olmak degil umutsuz olmak. Bu kadar canini sıkma, boyle umutsuz olma. Yalniz kalsan bile bu omur boyu surmez ki. Bu da bir surec, yasanir ve biter gider. Sonucta sen de kendine bir hayat kuracaksin. Sen de illaki birilerini yalniz birakacaksin.😊

Kabul etme kabullenme meditasyonu diye bir sey var tavsiye ederim, ben de yalnızlık fobisi olan biriydim aşmama yardımcı oldu

arkadaşa hiç gerek olmadığını yalnız kaldığımda anladım.
onlarsız da yaşıyorum, kendi başıma da gezebiliyorum yani. gerek yokmuş hiç kendimi bunaltmaya, onlara içimi açmaya. pekala yalnız da yapabilirmişim. ama insanları tanımama sebep oldu yaşadığım her şey.
sağlık olsun, hal hatır soracak da bir kaç kişi. o yetiyor.

Evet, ben de arkadas kaybettim. Asla kaybetmem sandiklarimi... Evliyim, sen evliligi yalniz olmamak olarak goruyorsun. Inan bana oyle zamanlar geliyor ki evliyken cok daha buyuk bir yalnizliga gomuluyor insan. Bu sanirim esinle arkasa olup olamamayla ilgili. Ben galiba esimle arkadas olmayi cok da beceremiyorum. Ama asil kotu olan yalniz olmak degil umutsuz olmak. Bu kadar canini sıkma, boyle umutsuz olma. Yalniz kalsan bile bu omur boyu surmez ki. Bu da bir surec, yasanir ve biter gider. Sonucta sen de kendine bir hayat kuracaksin. Sen de illaki birilerini yalniz birakacaksin.😊

Konularına baktım efexor la ilgili konunu gördüm. Belki bende sana vesile olurum. YouTube İzzet Güllü isimli psikoloğu videolarını izlemeni tavsiye ederim. Birde Facebook Grubu var onlarin istersen özelden paylaşırım senle.

Cok co
Konularına baktım efexor la ilgili konunu gördüm. Belki bende sana vesile olurum. YouTube İzzet Güllü isimli psikoloğu videolarını izlemeni tavsiye ederim. Birde Facebook Grubu var onlarin istersen özelden paylaşırım senle.
Cok cok tesekkurederim. Izzet Gullu'yu biliyorum. Efexorden de kurtuldum cok sukur🙏🙏

Şöyle ki yalnız miyim yalnız mı hissediyorm diye sordum kendime . Çünkü derler ki bazen insan etrafında cok kişi varken de yalnız hissedebilirmis kendini. Bunun sebebi sizi anlayan birinin olmaması . Bazen ise sadece bir kişi vardır ama anlıyordur sizi yeter size . İşte benimde de hep bir kişi vardı 8 yaşından 27 yaşıma kadar yanımda. Farkettim ki bu arkadaşlık bağımlılık ilişkisine dönmüş. Çünkü onunla uzak olmak küsmek düşünceleri bana anksiyete kaygı atakları yaşatmaya başladı son yıllarda. Başta önemsemedim ama sonra farkına vardım. Üniversite hayatım varken okuldan da arkadaşlarım olduğu için mutluydum. Sonra koptuk. Yazmayana da birkaç kez ben yazmayı denedim ama gereken değeri bulamayınca vazgeçtim. Kimisi gerçek değilmiş ki zor günümde bıraktı gitti. Vs vs. Şimdi bu yanımda tek olan arkadaşımın benden başka bir tane daha samimi arkadaşı oldu son yıllarda onu kiskanmaya basladim devamlı ki önceden bende kıskançlık diye birşey yoktu. Bu yıl ise Ağustos ta biriyle tanisti birden evlenme kararına bağlandı bugün aileleri tanışıyor. Ben içinden çıkılmaz duygulara giriyorum ve beni rahatsız ediyor. Yalnızlık korkum tetiklendi yine çünkü. Kizkardesim 23 yaşında onunda 2 yıllık iliskisi var. Aklıma sürekli gelen düşünceler o da evlenecek bu da evlenecek sen tek kalacaksın. Zaten 7 aydır işsizim ve bunalimdayim. Bu yalnızlık işini nasıl asacağımı bilmiyorum. Bu arada ise girince geçer diyeceksiniz belki ama şimdiye dek işyerlerinde hiç iyi insana rastlamadım ki zaten iş ortamindan arkadaşlık zor . Bu yaştan sonra dost bulmak güvenmek de zor herkeste bir bireysellik maneviyata önem veren insan bulamıyorum herkes maddi olmuş.

Sürekli bu arkadaşımın artık evlenip mutlu olacağını kocasıyla gezip tozacagini eskisi gibi beni arayıp sormayacagini düşünüp aglayasim geliyor :/
Yalnizlik guzel,tekbasinalik kotu.

cok iyi.. :) tamamen düzeldiniz mi peki suan hala ilaç kullanıyormusunuz
Tamamen duzelmek neye gore kime gore bilmiyorum. Ama iyiyim. Tabiki ara ara sıkıntılı donemler geciriyorum ama genel olarak iyiyim. O gunler oldukca eskide kaldi. Zor bir donemden gecmistim. Ben de oldukca hassasim. Sanirim onun da etkisiyle yasananlardan fazla etkilenmistim. Varsa sorunlarin paylasmaya, elimden geldigince yardimci olmaya hazirim. Her zaman dinlerim😊

Tamamen duzelmek neye gore kime gore bilmiyorum. Ama iyiyim. Tabiki ara ara sıkıntılı donemler geciriyorum ama genel olarak iyiyim. O gunler oldukca eskide kaldi. Zor bir donemden gecmistim. Ben de oldukca hassasim. Sanirim onun da etkisiyle yasananlardan fazla etkilenmistim. Varsa sorunlarin paylasmaya, elimden geldigince yardimci olmaya hazirim. Her zaman dinlerim😊

Düzelmek şudur anladığım kadarıyla duygulara doğru tepki verebilmek kaygıyı korkuyu mutsuzlugu tanımak kabullenmek hemen paniklere girmemek.. bunu aşınca normal oluyosun zaten. nasıl aştınız peki izzet güllü faydası oldumu ?

Düzelmek şudur anladığım kadarıyla duygulara doğru tepki verebilmek kaygıyı korkuyu mutsuzlugu tanımak kabullenmek hemen paniklere girmemek.. bunu aşınca normal oluyosun zaten. nasıl aştınız peki izzet güllü faydası oldumu ?
Ben cok fayda goremedim ondan. Ama fayda goren de gercekten cok. Hatta itiraf edeyim bana biraz antipatik bile geliyor. Nasil astim, ilaclarla degil. Ilaclar faydasiz demiyorum. Zor zamanlarimda ayaga kalkmama yardimi oldu. Ama tek basina mucizelere sebep olmuyor tabi. Benim en buyuk ilacim zaman oldu. Az degil epey uzun bir surecten bahsediyorum. Bu surecte buyudum sanirim.😊 Daha dik durmayi ogrendim. Daha az korkmayi ogrendim. Ofkemi daha iyi kontrol etmeyi ogrendim. Tabi hala ara ara dusuyorum kalkiyorum ama asla eskisi gibi degilim.

"Yol değildir yaşamak,
Yolda olmaktır.
Bir anlamı vardır.

Başkaları cehennemdir,
Dikkat et!
"

Sartre ayrı siz ayrı guzel yazmıssınız.
Tam da benim aklımdan gecen ama dile getiremedigım ve su aralar hissettiğim hissettiğim icin beni mutsuz eden seyleri yazmıssınız.

Peki sizce bunun bi sonu var mı, mesela once mutluluk sonra kaygı sonra huzursuzluk getiren bu ılıskılerın?

İlkokul arkadaşlarımla uc dört ay önce gorusmeye başladım... nerdeyse 25 sene sonra, su sıralar gorusuyoruz yanı.
Anneme geldikce ben, gorusuyoruz. Son zamanlarda sırf onları görmek ıcın geldigimi fark ettim, bu beni rahatsız etti. Cunku Bıgun ılıskılerımız biterse mutsuz olacagım. Gorusmeye baslayarak kotu mu ettim diye dusunuyorum, halbuki gorusurken mutluyum da, ama her guzel sey biter kafasındayım ve yasadım da cogu zaman bunu.

Mesafe diyorum, farklı sehırde oldugum ıcın zaten mecburi mesafelıyım de. Telefonla sık konusuyoruz.
Ama iste suan hayatımın baya yerindeler, ya biterse kaygı olarak girdi ıcıme ve kaygı huzursuz ediyor beni.
Bunun bi sonu var mı acaba? 35 yasındayım nasıl davranacağımı da bilmiyorum. Su saatten sonra belki de insan kaybetmek istemiyorum.

Son düzenleme:
27 yaşında bir insanın yalnızlıktan şikayetçi olmasına aklım almıyor
Şu yaşlarınızı saçma şeylere takık geçiriyorsunuz ya çok pişman olursun ilerde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X