• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalnızlığın bu kadar etkileyeceği aklıma gelmezdi:(

bendenizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2009
51
0
86
Adana
arkadaşlar şuan çalışıyorum ve bir şeyi farkettim.Küçüklüğümden beri girişken değilim içime kapanığım kalabalık ortamlarda en fazla 5 dk durabiliyorum nerdeyse.Bunun bu kadar zorlayacagını düşünmedim.Şimdi bulunduğum yerde kendimi çok ama çok yalnız hissediyorum.Kalabalığa girmiyorum çünkü konuşmuyorum ya da az konusuyorum bu sefer de neden susuosun deniyor sinir oluyorum.Ailemle konussam küçümsüyorlar sen büyütüyorsun diyorlar.Ama inanın iyi değilim.Diğer taraftan işimi değiştirmek istiyorum yıllarca aynı yerde kalamam ama başka ne yapabilirim diyorum...Kendimi beceriksiz değersiz ve o kadar kötü hissediyorum kisenağlama
Galiba önce bu psikolojiden kurtulmam gerek ama kimseye anlatamıyorum.Hani çoğu zaman ben olmasam nolur sanki dünyada diyorum.Ailemin istediği gibi değilim.Neyi yapabiliirsin sen diyorlar sürekli...Daha neler neler yazmak istiyorum ama olmuyor işte..

ailenin istediği gibi hiçbir zaman olamazsın

kendin için yaşa sadece. aldığın her nefes kendin için olsun

işin var çalışıyorsun ne güzel...

kendini "Kendimi beceriksiz değersiz ve o kadar kötü hissediyorum " dediğin zaman elinde var olanları ve senin yerinde olmak isteyenleri düşün. iyi gelecektir :teselli:

canım ne kadar güzel ki çalışıyosun becereksiz değilsin bi defa bunu kafandan sil.senin gibi bende kalabalığı sevmiyorum ama bazen mecbur girmek zorundayız.ama başkalarının ne dediği senin umrunda dahi olmasın.bence önce kötü düşünceleri kafanızdan atarak başlayın herşeye

Profilinde öğretmen yazıyor, ne kadar güzel bir mesleğe sahipsin. Kalabalığa giremiyor olmak kendini bu kadar kötü hissetmeni gerektirecek bir durum değil. Öncelikle kendini ne ailene ne de başkalarına beğendirmek zorunda olmadığını unutma canım. Hayatta herkesi memnun edeceksin diye bir şey yok; sen her zaman kendi düşüncelerine, kendi isteklerine öncelik vermelisin. Senin kendini nasıl hissettiğin ya da nasıl bulduğun önemli hayatta. Kendi hakkında düşündüğün bütün olumsuzlukları at kafandan ve bir kağıda kendinde en çok beğendiğin yönlerini, yeteneklerini vs.. ne kadar olumlu şey varsa aklına gelen hepsini yaz. Bak bakalım aslında normalde farketmediğin, kendini değerli hissetmeni sağlayacak ne kadar çok olumlu özelliğin varmış. Eminim diğer olumlu özelliklerin toplum içine girememe davranışını kapatacak kadar çoktur. Ayrıca imkanın varsa toplum içine girememe konusunda bir danışmandan da yardım alabilirsin. Ama kendine güvenini yitirme canım. Sana Mümin Sekman'ın kitabında okuduğum bir cümleyi yazmak istiyorum: ÇARESıZSENıZ ÇARE-SıZSıNıZ!

Son düzenleme:
öğretmenmişsin neden psikoloğa gitmiyorsun ki
eğitimciler de bunu akıl edemiyorsa biz ölelim mi yaaaaaaa

bunun eğitimcilikle ne alakası var hangi meslek olursa olsun bu durumları yaşayabilir ve ilk fırsatta hoop hemen psikologa gitmek mi gerekiyor.Öncelikle durumun ne boyutta olduguna dair yorumlar almak istedim.Ayrıca gitmediğimi nerden biliosun ki?benneyaptımki

Profilinde öğretmen yazıyor, ne kadar güzel bir mesleğe sahipsin. Kalabalığa giremiyor olmak kendini bu kadar kötü hissetmeni gerektirecek bir durum değil. Öncelikle kendini ne ailene ne de başkalarına beğendirmek zorunda olmadığını unutma canım. Hayatta herkesi memnun edeceksin diye bir şey yok; sen her zaman kendi düşüncelerine, kendi isteklerine öncelik vermelisin. Senin kendini nasıl hissettiğin ya da nasıl bulduğun önemli hayatta. Kendi hakkında düşündüğün bütün olumsuzlukları at kafandan ve bir kağıda kendinde en çok beğendiğin yönlerini, yeteneklerini vs.. ne kadar olumlu şey varsa aklına gelen hepsini yaz. Bak bakalım aslında normalde farketmediğin, kendini değerli hissetmeni sağlayacak ne kadar çok olumlu özelliğin varmış. Eminim diğer olumlu özelliklerin toplum içine girememe davranışını kapatacak kadar çoktur. Ayrıca imkanın varsa toplum içine girememe konusunda bir danışmandan da yardım alabilirsin. Ama kendine güvenini yitirme canım. Sana Mümin Sekman'ın kitabında okuduğum bir cümleyi yazmak istiyorum: ÇARESİZSENİZ ÇARE-SİZSİNİZ!

teşekkür ediyorum moral veren şeyler yazmıssın haklısın insanın önce sahip olduklarına şükretmesi gerekiyor.Önce sen memnun ol ki baskalarını nasılsa memnun edersin değil mi:1:

yaşadığın sorunu bir uzman yardımı ile aşabilrsin .
''sosyal fobi ''n var .,anladığım kadarı ile....
kendini değersiz ve soyutlanmış hissetme durumları da bu rahatsızlığın getirisi...

terapi al ,emin ol zamnala etkisini göreceksin ....
geçmiş olsun ...

yaşadığın sorunu bir uzman yardımı ile aşabilrsin .
''sosyal fobi ''n var .,anladığım kadarı ile....
kendini değersiz ve soyutlanmış hissetme durumları da bu rahatsızlığın getirisi...

terapi al ,emin ol zamnala etkisini göreceksin ....
geçmiş olsun ...

bununla ilgili psikologa gitmiştim zamanında senle sosyal fobinin alakası yok demişti.O gün kırmızı giymiştim ve büyükçe bi kolye takmıştım bikere sosyal fobili olanlar bunları yapmaz dikkat çekmemeye çalışır demişti.Umarım dediğin gibi olur arkadaşım sağol:1:

o halde ileri boyutta bir sorun yok .bu çok iyi ...
ama o gittiğin dr.un bir faydası olmamış görülen o ki ?a.s

teşekkür ediyorum moral veren şeyler yazmıssın haklısın insanın önce sahip olduklarına şükretmesi gerekiyor.Önce sen memnun ol ki baskalarını nasılsa memnun edersin değil mi:1:

Aynen öyle canım. Çok canını sıkma, insanlar zaman zaman olumsuz düşüncelere kapılırlar. Bu gerek yaşanan bir takım olumsuz olayların üst üste gelmesinden, gerek hayatın zorluklarından ortaya çıkar. Hepimiz bazen kendimiz hakkında negatif düşüncelere gireriz ama sonra geçer. Sanırım sen de böyle bir dönemdesin şuan.

canım galiba senin özgüven eksikliğin var.kendine güvenmek hayatta çoğu seyi basarmak ve mutlu olmak için sarttır.nasıl bir çocukluk geçirdin bilmiyorum ama psikoloğa giderek bu sorunu çözebilirsin.öğretmensin harika birsey bu,insanlara birseyler öğretmek onları aydınlatmak topluma yararlı bireyler yetiştiren bir insan olmakta gurur vericidir.senin diğer insanlardan hiç bir eksiğin yoktur eminim herzaman rahat ve olduğun gibi ol,kendini asla küçümseme canım

Back