Yalnızım çok yalnızım

Sanki kendi hayatımı okudum. Okul hayatım boyunca benle de çok dalga geçildi. Belki bu yüzden özgüvenim yok. Biri baktı mi gözlerimi kaçırırim. Çünkü korkuyorum ben mi yanlış anladım sonra rezil olurum diye Sen yine şanslısin. Yolun başındasin. Bak ben 28 yaşındayim görücü usulu de görüştüm ama bis çıktı hepsi özgüven umut iyice dipte ..... Herşeyden önce kendinden emin ol ...Geçmişe takılma. . Denilenleri unut duyma...özgüven geliştirmeye çalış ben öyle yapmaya çalışıyorum.

Boyle dertleri cok duymuşsunuz ve cevaplamissinizdir. Şu an neredeyse 22 yaşımdayım. Ve bu zamana kadar hiçkimse ile bir ilişkim olmadı. Açıkçası kimse beni beğenmedi ve hâlâda beğenmiyor. Hayatımda bir erkeğin benle tek kelime konuştuğunu zor hatırlarım. Zaten öyle güzel bir kız değilim ilkokuldan lise sona kadar çok dalga gecerlerdi benimle. Üniversite 4 yıl okudum ve o zaman bile hiçbir şey olmadı. Bu sene okulum uzadı ve son yılim olacak. Bende artık mutlu olmak istiyorum. Bende birileri beni sevsin istiyorum. Yalnızım umutsuzum. Benim yaşımdaki tüm arkadaş ve kuzenlwrimin sevgilisi var. Millet bana soruyor ama gülüp geçiyorum fakat kalbim acıyor. Beni kimse beğenmiyor o yüzden yalnızım demek içime koyuyor. Açıkçası mutlu olanları bile kıskanmaya başladım. Herkes ablamin guzelliginden ve onu isteyenlerden bahsediyor...Seneye okul bitince herkes artık evde kalmış kız gözüyle bakmaya başlayacak. Yok canım sen çirkin değilsin tesellileri benı çok üzüyor. Biliyorum önemsiz bir dert ama o kadar yalnızımki içimi dökmek istedim.

Bak birtanem,
Yalnızca yazına istinaden cevap yazıyorum. Sana yazılan cevapların hiçbirini okumadım.
Öncelikle YALNIZ DEĞİLSİN CANIM BENİM,
Ben 30 yaşındayım senin yaşadıklarının aynısını hatta daha fazlasını yaşamaktayım. Ama bir çözüm yolu buldum.
Bir psikoloğa gitmeye başladım. Doktorum beni daha iyi yönlendirmeye ve hayata bakış açımı değiştirmeme yardımcı oluyor. Şimdi yaptığım hataları daha iyi görmeye başladım.
Doktorum benim güzellik algımı değiştirmeye çalışıyor. Doğru belki bir adriana lima değilim ama herhalde 3-5 kişiden de iyiyimdir. Mesele ne biliyor musun canım daha doğrusu doktorumun bana telkin ettiği,
ben kendime güvenmiyorum ve en önemlisi kendimi sevmiyorum, bunu da çevreme negatif olarak yansıtıyorum.
Ben kendimi sevmezken başkasının beni sevmesini beklemek, ben kendime değer vermezken başkasının değer vermesini beklemek biraz saçma değil mi...
Umudunu kaybetme, maddi durumun nasıl bilmiyorum ama bu yolu bir dene, çevrende iyi bir doktorla bağlantıya geç...

kolay gelsin canım, umarım bende sende başarırsın....
bol şans...

Her şey dediğiniz gibi kendini sevmekle başlıyor sanırım. Eskiden ben bu kadar umutsuz değildim aslında. Ne kadar dalga geçerlerse geçsinler yinede görmezden gelebiliyordum. Bir şekilde iyiyim diye inandırdim kendimi. Ama insanın hayatında o iz birakan zamanlarda bile o hakaretleri duyması çok zor geliyor. Benim bir erkekle tek kelime konuşmama sebebim aslında hiç denememek değil. Denedim gerçekten ama adamlar sana konuşta git diye bakınca seninde özgüvenin kırılıyor ister istemez. Ben kitapları, filmleri, ne bileyim böyle kültürel ilginç şeyleri, hatta eğlenceli başka şeyleri de konusabilecek biriyim ama hiç bu ortam oluşmadi sanırım. Benim gibi olanları görünce aslında yalnız olmadığımı görüyorum. Beni mutlu etmiyor tabi bu. Gönül isterki hepimiz güzel şeyler yaşayalım. Sanırım bu sevme sevilme bir ihtiyaç. Insaniz sonuçta duygularımiz var hepimizin. Bu senede kendimi değiştirmek için mücadele edeceğim anlaşılan. Ve belkide bende profesyonel bir yardım almaliyim. Ankara'da böyle biri bilen var mı acaba?

benimde üniversitede hiç sevgilim yoktu.. hatta 24 yaşına kadar olmadı bile... Bence arkadaşlarınla vakit geçirmeye eğlenmeye bak.. İlerde çıkar karşına birisi.. Bende senin yaşlarda kendimi güzel görmüyordum.. burnumla alay ederlerdi. tamam üzülürdüm ama geçiyor hepsi... Sonra gerçekten seni seven birini buluıyorsun..

sevgili edinmek zorunda mısın? canım ben 27 yaşımda evlendim eşim benim ilkimdi ondan once hiç sevgilim olmadı.ama bunu ben tercih ettim ne lisede ne unide gelen teklifleri umursamadım.ilkimle evlenmek istedim hep.çok sükürde mevlam nasip etti.demem o ki taliplerin muhakkak olur ama gecici heves değilde evlenmek istediğinde taliplerini değerlendir.
inan boylesi çok daha özel ve guzel.

Herkes konuyu kendi tecrübesine göre yorumluyor. Arkadaş demiş ki: ilgi gösteren beğenen yok. Seçici olma diye tavsiye vermişler. Neyi seçecek pardon? Seçenek mi vardı?

Kendilerine bir sürü teklif gelmiş ya, konuya anca bu açıdan bakabiliyorlar. Sanıyorlar ki herkese bir sürü teklif geliyor.

Arkadaşım, bazılarının da kısmeti az olur ya da hiç olmaz. Bu işler güzellikle alakalı maalesef. Keşke dediğin gibi insanın konuşmasına, karakterine baksalardı. Nerdeee... Güzel olmayınca, anca "arkadaş" olarak görüyorlar.

Sen kendini beğenmezsen kimse seni beğenmez lafı da tam bir klişe. Karşı tarafın beğenisi, senin kendini nasıl bulduğundan bağımsız bir meseledir. Saç baş makyaj kıyafet, saatlerce uğraşıp da kimsenin ilgisini çekememek diye bir durum var çünkü. Bunları "güzel" olan da yapıyor ve "daha güzel" oluyor. Onlarla yarışmak mümkün değil.

X