Yalnızım çok yalnızım

Haklısınız güzellik mutlulugun garantisi değil ama anlaşılan bazılarının deyişi ile benim 1960larda kalan saf hayallerim (öyle film gibi aşklar değil ama saygının ve kalbin önemli olduğu) bugünün görüntünün hiç olmazsa mutluluğun kapısını araladigi dünyaya uygun değil. Garantiyi geçtim artık....

Gerçekten güzelliğin çok bir önemi yok, siz erkeklere karşı bir duvar koyuyo olabilir misiniz? veya ne biliyim filmlerde ve dizilerde o gördüğümüz 'mükemmel karşılaşma anını ve aşkı' arıyo olabilir misiniz? Çünkü o kadar mükemmeli ve hayalimizdeki karakteri istedikçe ben bulunamayacağını düşünüyorum, birazcık akışına bırakmalı sınırları çok net koymamalıyız, kaderinde zaten öyle biri varsa çıkar. Ama dediğim gibi belki çok seçici olmaktan kaynaklanıyor olabilir kendi fikrimce

Gerçekten güzelliğin çok bir önemi yok, siz erkeklere karşı bir duvar koyuyo olabilir misiniz? veya ne biliyim filmlerde ve dizilerde o gördüğümüz 'mükemmel karşılaşma anını ve aşkı' arıyo olabilir misiniz? Çünkü o kadar mükemmeli ve hayalimizdeki karakteri istedikçe ben bulunamayacağını düşünüyorum, birazcık akışına bırakmalı sınırları çok net koymamalıyız, kaderinde zaten öyle biri varsa çıkar. Ama dediğim gibi belki çok seçici olmaktan kaynaklanıyor olabilir kendi fikrimce

Ben gerçekten çok şey aramiyorum. Hani öyle sürekli bana süpriz yapsın, sürekli güller şarkılar romantizm hayalim yok. Tek isteğim bana destek olacak ve benimde destek olacağım ve saf güzel bir sevgi. Inan daha insanlarin oraya kadar bakacağı aşamaya gelemedim. Öyle bir durumdayimki sanırım artık önüme bir kişi gelirse sırf buna ozlemden hiçbir şeye bakmadan kabul edeceğim... Evet ben soğuk biriyim ama bu duvarları yaratanda insanların bu tavrı oldu. Incindigimi göstermek duygularımı belli etmek bana korkutucu geliyor. Biliyorum çok saçma geliyor size bunlar ama işte ister istemez üzülüyorum. Çok şey değil istediğim inanin. Bir kerecik olsun bir insanın nasıl gorundugume değilde nasıl konustuguma bakması zor mu?

Hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. Gece gece çok karamsar olduğumun farkındayım ama bu zamana kadar kendime bile itiraf edemedim bunları. Belki bu yüzden bu kadar çok anlattım. Allah daha büyük dert vermesin....Inşallah herkesin hayatı yolunda gider..Hepiniz mutlu ve huzurlu olun

Boyle dertleri cok duymuşsunuz ve cevaplamissinizdir. Şu an neredeyse 22 yaşımdayım. Ve bu zamana kadar hiçkimse ile bir ilişkim olmadı. Açıkçası kimse beni beğenmedi ve hâlâda beğenmiyor. Hayatımda bir erkeğin benle tek kelime konuştuğunu zor hatırlarım. Zaten öyle güzel bir kız değilim ilkokuldan lise sona kadar çok dalga gecerlerdi benimle. Üniversite 4 yıl okudum ve o zaman bile hiçbir şey olmadı. Bu sene okulum uzadı ve son yılim olacak. Bende artık mutlu olmak istiyorum. Bende birileri beni sevsin istiyorum. Yalnızım umutsuzum. Benim yaşımdaki tüm arkadaş ve kuzenlwrimin sevgilisi var. Millet bana soruyor ama gülüp geçiyorum fakat kalbim acıyor. Beni kimse beğenmiyor o yüzden yalnızım demek içime koyuyor. Açıkçası mutlu olanları bile kıskanmaya başladım. Herkes ablamin guzelliginden ve onu isteyenlerden bahsediyor...Seneye okul bitince herkes artık evde kalmış kız gözüyle bakmaya başlayacak. Yok canım sen çirkin değilsin tesellileri benı çok üzüyor. Biliyorum önemsiz bir dert ama o kadar yalnızımki içimi dökmek istedim.

olur cnm benım gelın ata binmiş ya nasip demıs :)

Boyle dertleri cok duymuşsunuz ve cevaplamissinizdir. Şu an neredeyse 22 yaşımdayım. Ve bu zamana kadar hiçkimse ile bir ilişkim olmadı. Açıkçası kimse beni beğenmedi ve hâlâda beğenmiyor. Hayatımda bir erkeğin benle tek kelime konuştuğunu zor hatırlarım. Zaten öyle güzel bir kız değilim ilkokuldan lise sona kadar çok dalga gecerlerdi benimle. Üniversite 4 yıl okudum ve o zaman bile hiçbir şey olmadı. Bu sene okulum uzadı ve son yılim olacak. Bende artık mutlu olmak istiyorum. Bende birileri beni sevsin istiyorum. Yalnızım umutsuzum. Benim yaşımdaki tüm arkadaş ve kuzenlwrimin sevgilisi var. Millet bana soruyor ama gülüp geçiyorum fakat kalbim acıyor. Beni kimse beğenmiyor o yüzden yalnızım demek içime koyuyor. Açıkçası mutlu olanları bile kıskanmaya başladım. Herkes ablamin guzelliginden ve onu isteyenlerden bahsediyor...Seneye okul bitince herkes artık evde kalmış kız gözüyle bakmaya başlayacak. Yok canım sen çirkin değilsin tesellileri benı çok üzüyor. Biliyorum önemsiz bir dert ama o kadar yalnızımki içimi dökmek istedim.
Ben kesinlikle sana kimsenin çıkma teklif etmediğine inanmıyorum muhakkak olmuştur ama sen kabul etmemissindir.
Bak canım ben başkaları gibi aman kısmet işleri gerçek guzellik icimozde çirkin kadın yoktur falan demiycem. Düşün bakalım sana çıkma teklif edenleri neden kabul etmedin ya da şöyle sorayim karşına fiziksel görünümünü beğenmediğin ter kokan sapsarı dişleri olan pis kokan biri çıksa kabul eder misin , hayır dimi . simdi o kişinin çok iyi biri olduğunu hayal et, cevabın hala hayır. Bence de!
Kendine bakacaksın arkadaşım, erkekler allah kahretsin ki ilk önce güzelliğe bakıyor sen kendine güzel değilim diyorsun ben bunun doğru oldugunu varsayarak "e guzel görün o zaman " diyorum. Bak güzel ol değil, güzel görün. Kilolu musun , kilo ver. Boyun kısa mi , topukluya alış, yüzün leke dolu mu, ilaç kullan , saçlarının rengi mi kotu , boyat. Epilasyonunu yap güzel kok dişlerin temiz olsun . ve en önemlisi iyi giyin su kıyafet siteleri var ordan şık biseyler satın al ve at kendini sokaklara. Muhakkak mutlu hissedeceksin. Özgüvenin gelecek , ozguvenli olunca istediğin her erkeği deyimi yerindeyse donunda sallarsin. Çünkü bu erkekler aptal ya cidden.mesela Ben çok güzel bi kız sayilmam hani yüz olarak. Çirkin de değilim ama yüz olarak eh iste, hmm fena değil derler. Fakat fiziğim için elimden geleni yaptim iyi giyiniyorum bu da bana bir özgüven veriyor. Sevgililerimin çoğu görünüm olarak benden ustun ama sevdiriyordum kendimi .
Güzel olmasan da güzel görünmek senin elinde tatlım kendine bir iyilik yap ve dediklerimi bi düşün :)

bu iş güzellikle olmuyor gerçekten önce onu bil.
sonra insanları etkilemen ya da bir diyalog kurmanın güzellikten ziyade tavırla tutumla kendini nasıl hissettiğinle ilgili.
kaldı ki bu konuda bir sorun olmasa bile bazen olmaz.
ben de bir zamanlar senin gibi düşünüyordum.
toydum ve biri olsa bana destek olsa her şey çok daha güzel olacak gibi geliyordu ve o dönemde de nedense hayatımda biri olmadı.
sonraları görüştüğüm insanlar oldu. ilanı aşklar, evlenme teklifler aldım. sevildiğimi hissetim. bir kere bir ilişkinin her şey demek olmadığını öğrendim.
daha sonra da önemli olan doğru kişiyi bulmak dedim.
ve yalnız geçirdiğim zamanların bana en büyük katkısı tek başına da(bir sevgili olmadan) maddi manevi kendime yetebildiğimi mutlu olabildiğimi birine muhtaç olmadığımı anlamak oldu. şimdi diyorum ki ben eğer bunu öğrenmeden evlenseydim ya da birine bağlansaydım çok şey kaybedecektim ve bu kadar özgür hissedemeyecektim.
şimdi 25 yaşındayım ve biri hayatıma girecekse muhtaç olduğum için değil sevdiğim için girecek. bana yaşam enerjisi vermekten ziyade enerjilerimiz birleşmiş olacak.

kötü sandığımız şeylerin iyi nedenleri olabiliyor gerçekten. Allah büyük, tamam iste ama yok yere üzülme.
hakkında hayırlısı ve en güzeli olsun.

Son düzenleme:
Bu işlerin güzellikle uzaktan yakından alakası yok. Bi gün sokağa çıktığında el ele gezen çiftlere bak. Taş gibi adamların yanında çok çok daha sönük kalan onlarca kadin görebilirsin. İnsan uzaktan mutlu ciftleri görünce özeniyor. Çok iyi anlıyorum ben seni. Ama hiç bir çift o kadar mutlu değil aslında. El ele tutusalim,sarilalim,koklasalim. Iliski bundan ibaret degilki. Burda bile acilan 5 konudan 3u sevgili 1i kaynana 1ide diger konular. Bak kimse iliskisinde cok mutlu degil.Şimdi benim bir ilişkim var. İstemediğim halde hazır hissetmedigim halde bağlanıp aşık olduğum. Bizimde sorunlarimiz var. Laf aramizda bazen keske yalniz olsaydim diyorum. Tamam iyi hos iyiki var ama insan yalnizligida ozluyor be (duyarsa öldürür :KK45:).O olmazsa 24 25 yaşıma kadar ciddi bir ilişki istemezdim asla. Ama bir sevgilim olmadan önce böyle düşünmüyordum tabi. Yeter ki olsun ister camurdan olsun diyordum. Ama yok o isler hiçte hayal edilen gibi değil. Bana güven. Bazen bir anne bir arkadas bir kardes bütün yalnizligini alır götürür. Üzülmen çok çok normal. Ama bu işler enerjiyle mi alakali artik kısmetmidir nedir bilmiyorum. Tek bildiğim dış görünüşle zerre alakası yok. Hayırlısıni istemek her zaman en iyisidir. Şuanda her gününü sıkıntıyla yasayacagin bir ilişkin olmasindansa biraz daha sabret hayırlı zamanda senin için en doğru kişi çıkacaktır karşına. Canını sıkma.

Padişahın biri, Mecnun'un aşkından deli divane olup çöllere düştüğü Leyla'yı çok merak eder. Leyla'nın bulunup huzuruna getirilmesini emreder. Leyla'yı bulup getirirler. Padişah Leyla'yı görünce hayretler içinde kalıp sorar :

- "Mecnun'un aşkından deli divane olup dağlara çöllere düştüğü Leyla sen misin? Senin öyle fevkalade bir güzelliğin olmadığı gibi, sıradan bir kadından hiçbir farkın yok. Hal böyle iken nasıl olur da Mecnun senin için deli divane olur."

Leyla hiç tereddüt etmeden cevap verir :

- "Padişahım sus!... Çünkü sen Mecnun değilsin. Bendeki güzelliği görebilmen için sende Mecnun'un gözlerinin olması ve bana Mecnun'un gözleriyle bakman gerekir." der.

Padişah bu haklı sözler karşısında söyleyecek bir şey bulamaz, susup kalır.

.......
Yani demem o ki merak etme sen de Mecnun'unu bulursun sevgili Leyla..
Ne güzel yazmışsn Bilgece :KK19:

ben de böyle düşünüp çok üzülüyordum artık o kadar ki bi noktadan sonra saliverdim. yani tamam dedim yalnız öleceğim :cry: işte o noktadan sonra hiç beklemediğim bir şekilde hayatımın aşkıyla tanıştım.:KK36: nası oldu ben bile bilmiyorum ama şundan eminim ki sen neyi odak noktan yaparsan o senin sınavın oluyor. çok düşünme, dua et ve umutsuz olma :)

Sen niye kimse bana bakmıyor sorup durmayın artık falan diyorsun ki millete? Biraz kendine güvenmeyi denesene. Öyle denir mi hiç? Sana kimsenin bakmadığını düşünüyorsan bile öyle söylemeyeceksin elaleme. Aşık olabileceğim kişi henüz karşıma çıkmadı de, ben gerçek aşkı bekliyorum falan de, ilişkiye hazır değilim falan de yani. Millete neymiş ki? Ayrıca sevgilinin olması demek mutluluk demek değildir. Ama biraz kendine güvenmen lazım.

Lisede bende ben çirkinim, kimse bana bakmıyor, kimse benimle sevgili olmuyor diye ağlardım(gözlüklerim vardı ve lens kullanmaya başladım, saçlarımı kestirdim kendimi güzel hissettim ve insanlardan olumlu tepki aldım)..Lise 3 e kadar ağladım :KK70:
Bundan 4 sene geçti..Artık kendimi eziklemiyorum :) Önemli olan o noktada burada başlıyor kendine güvenmek.. Her sevgilisi olan kızda çok güzel değil zaten.. Bir şeyi sürekli tekrarlarsan o şeye inanırsın ve hayatın o noktada şekillenir....
Kişisel gelişim kitapları sorununu çözer...
Tarz değiştir bence mesela saç makyaj giyim falan işe yarar.. Seni görsem net olarak kendinde şunu yapmalısın derdim ama varsa ablan, annen, kardeşine sor sana en doğru güzellik sırlarını onlar verecektir... En önemlisi ilk önce sen kendini güzel hissetmelisin ki karşıdaki kişi seni güzel görsün..

Valla acik konusmak gerekirse kardesimi goren herkesi hayran biraktiracak bir yakisiklilik vermis rabbim..boy pos tip...oyleki yasitim olan kiz arkadaslarim bile kardesini bana yapsana lutfen derlerdi zamaninda.
Ama o evlendi sevgilisiyle..ve esi onun yaninda cok sonuk kaliyor..yani guzelligi pek yok rabbim gunah yazmasin.ve liseyi zar zor bitirdi..hayata karsi bi direnci hedefide yoktu ama iste kardesim oyle bir asik olduki onunla evlendi erken yasta.
Gelinimizin guler yuzude yoktur..soguktur.pek sohpet etmez kimseyle..cevresi arkadaslarida yok.kendi halinde evde takilir.maddi olarak kardesim herseye sahip ev araba..borc harc derdide yok..yani tuhafta biri ama bi husumatimizde yok cok sukur..gecinip gidiyoruz.
Bu isin ne guzel olmakla,ne meslekle ne cana yakin guleryuzlu olmakla bi ilgisi yok...sans kismete cok inaniyorum..sabret bakalim elbet bigun biri gelir ve tum hayatin degisir

Deme şu niçin şöyle? Yerincedir o öyle . Bak sonuna sabreyle Mevlăm görelim neyler ? Neylerse güzel eyler :KK68:Rabbim hakkında hayırlı eş nasip etsin inşallah amin canım :KK60:

Ben de çevremde beğenilen biriyim ama 23 yaşına kadar benim de hiç olmadı.. Kendimi çirkin filan zannetmeye başlamıştım.. Gerçi ben evlenmekten filan korkan biriyim.. Etraftakileri de pek beğenmiyordum.. Hala bekarım.. Allah kimine veriyor mutluluğu kimine vermiyor.

Ben de kendimi pek güzel bulmam. Hatta hiç güzel bulmam.
Ama kimseye de demem şöyleyim,böyleyim diye. Bazen en yakın arkadasımla paylaşırım o da saçmalama der.
25ime geldim.Benim de hayatım da kimse olmadı. Duyan da inanamaz nasıl olmaz diye.Aşka inanmıyòrum,kimseye bağlanamam ben. Çekemiyom kimseleri,kimseleri yanıma yaklaştırmıyorum der geçerim.
Ama hiç bi zaman olmadı diye de yakınmadım.
Amaan de geç yaa :KK66:

Hah şimdi saçını boyat,süslen,kursa gitçiler damlar :)))

Bu işlerle saç boyatmakla süslenmeyke olsaydı dünyada sevgilisi olmayan insan kalmazdı.Mesele güzellikle değil ışığınızla alakalı.1 kelime konuşmamanız sizinde girişken konuşkan ve özgüvenli olmadığınızı gösterir.Bence dış görünüşünüzden ziyade davrnışlarınızı sorgulayın.Bir erkeği insanlığınızla,zekanızla,kültürünüzle,hayat görüşünüzle ,özgüveninizle,neşenizle çoook rahat aşık edebilirsiniz.Erkekler güzel buldukları kadına daha kolay fırsat verirler bunlar olmazsa aşık olmazlar.

Bu yanlizlik deil aslinda. Tamamen yanlizliktan Allaha siginirim. Ama bu oyle birsy ki en sevdigin yanindada olsa eger orasini dolduramiyorsa bitmistir. 25 yasindayim evlenmek istiyorum ama rabbim daha taktir etmemis. Bazende diyorumki bu dunyada herkez evlenmicek ya. Ozamanda Allahim bu evlilik hissyatini tamamen al benden istemiyeyim. Ama ne kdar samimiyim :/ aff doluyum arkadaslar bu konuda. Hemde öyle bi doluyum ki.

X