yalnız nasıl bakıcam YARDIMMMMMMM.....

deniz.

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2009
254
6
Arkadaşlar ikizlerime yalnız bakıyorum..vede erken doğdular 26 haftalık...şuan iyilerr...4 ay oldu doğalı....bana fikir verin..pratik bişeyler söyleyinn.en çok gece zorlanıyorum..uykum çok ağırr..bazen ikisi bağırıyor ve ben duyamıyorumm....ikisi aynı anda ağlıyor acıkıyor..ne olur arkadaşlar bana yardım edin....

ikizlerinizi güle güle büyütün....allah sağlıklı uzun ömürler versin......
nasıl bakacağım sorusuna gelince,Allah öyle bir Sevgi, güç kuvvet veriyor ki, nasıl bakıp büyüttüğünüzü siz bile anlayamıyacaksınız.....elbette ki, ıkiz olunca işiniz biraz zor ama, yeter ki sağlıklı olsunlar öyle böyle günler aylar geçip gidecek, bir de bakacaksınız ki büyüyüp ANNE, ANNECıĞıM demişler......opuyorumnanaktan
tabii ki bu arada Babalarından yardım almalı ve Babayı da bu işe dahil etmelisiniz.....Aileden birileri yakınızda değilse işiniz biraz zor olacaktır ama ne mutlu ki evlat tadını tatmışsınız....Doya doya yaşamaya bakın çok çabuk büyüyorlar.....Onları bol bol öpüp koklayın.....Allah kolaylıklar versin...mümkün olsaydı yardımınıza koşa koşa gelirdim.....

oy oy kıyamam ben sana ...... eşindemi duymuyor seslerini..... yada annen kayınvaliden sırayla gelip yardım edemezmiiiiii...... geri en zor dönemi atlatmışın bundan sonra uyku düzenleri oturur günüdüz uykularını abartma gece uyusunlar...mesela akşam vakitlerinden sonra uyutma ....

Arkadaşlar ikizlerime yalnız bakıyorum..vede erken doğdular 26 haftalık...şuan iyilerr...4 ay oldu doğalı....bana fikir verin..pratik bişeyler söyleyinn.en çok gece zorlanıyorum..uykum çok ağırr..bazen ikisi bağırıyor ve ben duyamıyorumm....ikisi aynı anda ağlıyor acıkıyor..ne olur arkadaşlar bana yardım edin....

canım benim,Allah yardımcın olsun,
benim de 1 aylık bebeklerim var,herşey yoluna giriyor,
ama onlara gece ve gündüzü öğretmen şart,bak ben 2 haftadır üzerinde çalışıyordum,şuan çok rahat ettim hamdolsun,
ayrıntıları yazışalımm

denız kac kılo doğdular ne kadar kuvezde kaldılar ve cığer geloıştıcı iğne olmuşmuydun cabnım...........ınş ustesınden gelırsın ama esının yard olması sart...............

Canım Allah yardımcın olsun. Gözüm korktu valla benimde şimdi:KK43: 26 haftalıkken doğuyo mu ya bebişler...

canım allah kolaylık versin

öncelikle eşin yanındaysa onuda kaldır gece eğer yoksa mama kullanıyorsan ikisininde başının altını yastıkla destekle iki elinle mamalarını verebilirsin yada ben battaniyeyli boynunu altına doğru getitir biberonunu koyardım

bunu daha küçükkende yapıyordum yani onların tutmasını şart değil zaten 4 aylıkken tutamazlar

satyyuho.jpg

gerçekten çok zordur..benimde doğumum yaklaştı son 1 ayım nasipse... bende annemle bakıcam mecburen.. biraz destek alman şart bu konuda...

cnm benim merhaba...bende 33 haftalık doğum yaptım...bebekerin şuan gece gündüz ayırt etmemesi çok normal ...günü tamamlasınlar normal olacakki şuan 40 haftalık bebek gibi yeni doğmuş gibi...ben 38 günlükken başladım yanız bakmaya...ay ay mamalarının cc artıyor yeme süresi yukarı çıkıyor ve 3 ayıkken gece uykusuna geçtiler.......geceleri ben 4 ay olana kadar odalarında yattım cnm ...yatağıma geçersem uyur kalırım diye.....odaları varsa odaya gece için ev tipi termus ,bir sürahi..mama kutusu (tabi mama kullanıyolarsa)koy termusa sıcak su sürahiye kaynamış soğuk su.........koy gece yanlarında olunca daha rahat edersin uzun uykulara geçince bebefon koyarsın ....ne sormak istersen sor cnm ben buralardayım......benimkiler 7 aylık oldular

dırımkızı canım benimkiler doğalı 4 ay oldu..ama 1 aylık sayılıyorlar erken doğdukları için..ben beslenmede hangini dikkate alıcam....mesela ne zaman gece uyanmamaya başlıycaklar...en zoru gece uyanmak..geç yatıyorum ve gündüz çok yorgun olduğum için duyamıyorum bile bazen...bide beslebnmede bi düzen oturtamadım...anne sütü yok mamayla besliyorumm...kaç saatte bir vermeliyim..ben ağladıkça veriyorumm...bide hangi mama diye çok düşünüyorum şuan aptamil 1 ve pre aptamil vede prematil karışık veriyorumm...doktorumuzda tam bişey söylemedi hepsinden olabilir diyor....bebeğimin birisinin kilosu geri...biri 5 kilo biri 3.200 falan ..kilo aldırmak için ne yapabilirim..canım çok soru sordum..yardım edersen sevinirim....

dırımkızı canım benimkiler doğalı 4 ay oldu..ama 1 aylık sayılıyorlar erken doğdukları için..ben beslenmede hangini dikkate alıcam....mesela ne zaman gece uyanmamaya başlıycaklar...en zoru gece uyanmak..geç yatıyorum ve gündüz çok yorgun olduğum için duyamıyorum bile bazen...bide beslebnmede bi düzen oturtamadım...anne sütü yok mamayla besliyorumm...kaç saatte bir vermeliyim..ben ağladıkça veriyorumm...bide hangi mama diye çok düşünüyorum şuan aptamil 1 ve pre aptamil vede prematil karışık veriyorumm...doktorumuzda tam bişey söylemedi hepsinden olabilir diyor....bebeğimin birisinin kilosu geri...biri 5 kilo biri 3.200 falan ..kilo aldırmak için ne yapabilirim..canım çok soru sordum..yardım edersen sevinirim....

cnm benim 5 kilo ve 3 kilo oduğu için 5 kilo olan bebeğine 8 aya ama düzeltişmiş olarak 4 aya kadar aptamil bir ver ve 3 saatt bir 120 cc beslemeye çalış
yetmezse cnm 3 saatte bir 180 cc de verebilirsin
diğer bebeğine aptamil pre ve 3 saatte bir 120 cc ver ama yemezse 1.5 saatte bir 60 cc olarak ver bu başta yorucu olur ama benimde bir bebeğim yemiyordu bir anda 120 cc o yüzden sık ve az az besledim....şimdi ikiside yiyor ek gıdadayız tabi

birde 5 kilo olan bebeğine düzeltilmiş 3 ayını bitirince bebelacta verebilirsin aptamil .çok masraflı ben 2,5 aylıkken başladım bebelaca aptamilden daha memnun kaldım ve gelişimden bişey kaybetmedik aptamildeki gibi güsel geliştiler...

gece ne zaman düzene gireceksin 3 ayda yada üçüncü ayın bitimide geceleri daha uzun olacaklar...benim bebeklerime fazla pramatüre bebek muamelesi yapılmadı normal bebek gibi gördüler kilosu 2440 ve 2310 doğdular küveze girmedier.40 ları çıkınca daha düzenli oldular.....

cnm annen varsa yardım iste daha doğru yardım edecek birinden hiçkimsen yoksa baba aksamları yardım etsin
mesela sen mama yap o beslesin birini sende daha rahat edersin
altlarını alsın ve uyutsun ...benim eşim yapıyor herşeylerini .....

ama emin ol birbirlerini tanıyınca güselce oynuyolar
biz 7 ayımızı kasım 8 de bitireceğiz....gecede 1- bilemedin 2 kere kalkıyolar......
gündüz kısa uykular yapıyolar.....oynuyolar....
düzeltilmiş 5,5 aylık oluyıruz biz...ama dedimya doğdukları aydaki bebeklerle bir herşeyleri......

artı bebeklerin gazı olabilir gaz ilacı babuline kullanıyoruz biz o çok iyi cnm

sonra gözetim altında yüzükoyun yatır cnm...rahatlıyolar ve gaz çıkarıyolar

aklıma gelenler cnm sen istediğinden sor cnm

çok saol canım....yavaş yavaş düzene girecek inş..herşey...seninkiler kadar olsalar bir başka bişey istemem....şimdi insan hiç büyümeyeceklermiş gibi düşünüyor....yardımın için çok saol canım...

çok saol canım....yavaş yavaş düzene girecek inş..herşey...seninkiler kadar olsalar bir başka bişey istemem....şimdi insan hiç büyümeyeceklermiş gibi düşünüyor....yardımın için çok saol canım...

bu düşüncehiç bitmeyecek heralde biziim gibi yasana kadar çocuklar bana hala yetmiyor uyku takılırsan herzaman sor

canım benim 1 aydan sonra preaptamile gerek yok,o bebeğine zayıf kalıyordurr,hele hele prematil çok daha küçük prematüre bebekler için..
bi kere bu prelerden kurtuull,bitince tekrar alma,
benim de bebeklerimin arasında bir kilo var,biri daha iştahsız ve kustuğu için kilo alamıyor,fakat aptamil yerine tadı ondan daha güzel diye doktorun tavsiye ettiği milumil mama veriyoruz,10 gündür,bunu tadını beğendi ve iştahı çok daha iyi artık..
sağlığı iyiyse kiloyu dert etme,ama bunları da bir dene derim canım..

X